Verslag U13A : Nokere Kruishoutem- FC Kluisbergen

Spelers: Aisha, Fabian, Kobe, Amelie, Baptiste, Lukas, Arne, Senne, Rune, Gauthier

Kapitein: Maité

Onze eerste thuiswedstrijd was er eentje tegen Kluisbergen FC. Zoals iedere week krijgen we versterking van de U12, deze week kwamen Lukas en Baptiste onze ploeg vervolledigen.

We beginnen slap aan de wedstrijd, weinig inzet en teveel onnodig balverlies liggen aan de basis van een flauw openingskwartier. De bezoekers nemen het initiatief en drukken ons achteruit en weten na 8 minuten de score te openen 0-1 na mistasten van onze keeper. We komen niet in ons spel en zo gaan we met een verdiende 0-1 tussenstand een eerste keer rusten.

Tijdens de korte pauze probeer ik als trainer wat bij te sturen en vraag ik meer rust binnen het team aan de bal en verwacht ik van sommige spelers meer inzet. We komen beter in de wedstrijd en plots komen we opzetten, een paar mooie combinatie’s leiden tot enkele kleine mogelijkheden maar scoren lukt niet. Op de tegenaanval loopt het terug mis achterin en kunnen de bezoekers te simpel de 0-2 scoren. We laten het hoofd niet hangen en Senne en Fabian nemen de ploeg op sleeptouw. Net voor het halfuur is Rune goed gevolgd op een schot van Senne en duwd de 1-2 tegen de netten.

Het derde kwartier zijn we de beste ploeg en spelen we goed voetbal. We drukken de bezoekers achteruit en botsen tot twee keer toe op hun goede doelman. De spelers doen hun uiterste best voor elkaar en dan vraag je jezelf als trainer af waarom dit niet lukt vanaf de eerste minuut. Maar zoals wel meer in voetbal valt het doelpunt aan de overkant, op de counter scoren de bezoekers de 1-3 tegen de gang van het spel in. We rechten de rug en scoren een minuut later de 2-3 via Rune, deze is best gevolgd op de keeper en schiet de bal binnen. Dit doelpunt zorgt voor frustratie bij de bezoekers, na veel discussie wordt de trainer van het veld gestuurd. Scheidsrechter  is baas, al zou ik in die situatie als trainer waarschijnlijk ook mijn keeper in bescherming nemen. Zo gaan we na een sterk derde kwartier met een 2-3 achterstand een laatste keertje pauzeren.

De laatste pauze grijp ik als trainer aan om het geloof in de ploeg nog wat aan te scherpen, want na deze goede vijftien minuten zit er misschien nog een gelijkspel of wie weet nog iets meer in. We gaan door op hetzelfde elan maar de kansen die we krijgen worden niet afgewerkt, we zijn nu echt wel de betere ploeg maar toch zijn het de bezoekers die de 2-4 op het bord plaatsen na een zoveelste misverstand achteraan. Toch blijven we positief en gaan we volg in de aanval, met nog 5 minuten te spelen scoort Rune zijn derde van de partij. Zo krijgen we met een 3-4 een spannend slot. We nemen risico’s en uiteindelijk weten de bezoekers nog twee keer te scoren en dit telkens na onzekere tussenkomsten bij ons achterin.

Zo verliezen we deze wedstrijd met overdreven 3-6 cijfers.

Een slecht eerste kwartier en enkele individuele fouten doen ons vandaag de das om. Bij deze benadruk ik nogmaals aan de spelers dat we scherp moeten starten aan de wedstrijden en vanaf de eerste minuut wakker moeten zijn. Fouten worden nu eenmaal gemaakt maar het is aan ons als ploeg om deze fouten uit ons voetbal te krijgen. Vanaf de moment dat iedereen fysiek in orde is en iedereen bereid is om voor elkaar te vechten geloof ik dat we een mooi seizoen tegemoet gaan. We gaan deze week goed trainen en op naar onze volgende wedstrijd volgende week op het veld van de buren van Wortegem.