Wedstrijd 12 september 2018 – U8 : ZINGEM – KVC Nokere Kruishoutem 1 – 29

De wedstrijd van zaterdag werd verplaatst op vandaag, woensdag 12 september ipv de gewoonlijke training.

De uitslag bovenaan zegt al voldoende, waardoor ik niet doelpunt per doelpunt zal overlopen gelijk ik anders doe. ;-)

Er zullen eerder algemene zaken in het verslag gezet worden. Om te beginnen, zijn we na 30 seconden op 1-0 achterstand gekomen. Onze spelers waren ondanks een geconcentreerde opwarming, toch nog aan het slapen.

Zingem had er voor de gelegenheid 4 spelers op de bank zitten. Er moet ook vermeld worden dat er bij Zingem 2 spelertjes van U7 meededen en er tevens 2 spelers nog maar pas begonnen waren met voetballen. Zet daar onze beren tegenover, dan weet je ook dat Zingem sterk voor de dag zou moeten komen om daar iets tegenover te kunnen stellen.

Na de 1-0 zijn onze jongens in actie geschoten en hoe dan nog…Voor de wedstrijd werd op bepaalde punten gehamerd zoals posities behouden, posities overnemen, piloot voortdurend storen, keeper is de baas achteraan bij het uitvoetballen, aandacht erbij houden, elkaar zoeken om passen te geven en vooral amuseren.

Deze boodschap werd goed begrepen. Dominik, Dilano, Thibo en Igor gingen hun flanken goed op en af. Verdedigend stopten zij hun tegenstander af en aanvallend zorgden zij voor mooie acties gevolgd door een perfecte voorzet, waar steeds iemand op de juiste plaats stond voor doel om de bal binnen te tikken. Goals volledig uit het boekje met momenten, prachtig om naar te kijken. Ondanks dat wij Zingem hun eerste bal bij hun keeper vrij lieten spelen, zorgden slordigheden na hun eerste pas wel dat de bal vrij snel in ons bezit kwam en veel kansen moet je onze spelers niet geven dan.

Verdedigend nam voornamelijk Jani de taak op zich en speelde heel secuur. Wanneer er een uitbraak kwam, stond deze op de juiste plaats om hem af te stoppen. En Jani deed nog meer, Jani kon door gerichte passen aanvallen opgezetten waarbij er ook doelpunten vielen. Ook had ik gevraagd aan de keepers, in eerste instantie Arthur en in tweede instantie Thibo, om effectief naast de staart te spelen en zo mee (uit) te voetballen.

Dit wierp ook zijn vruchten af, al zag Thibo soms de gelegenheid om zelf nog verder naar voor te gaan ;-).

Tibe was misschien nog steeds de kleinste op het veld, maar deze vocht als een leeuw voor iedere bal, bouwde mee aan mooie aanvallen, stond op de juiste plaats bij voorzetten om af te werken en durfde zelf zijn tegenstander dribbelen met doelpunten als gevolg. Tibe, je hebt echt een topwedstrijd achter de rug.

Wie er scoort is niet belangrijk, hoeveel je er scoort, is ook niet belangrijk. Dat we winnen als ploeg is heeeeel belangrijk. Dat uiteindelijk iedereen zijn goaltje heeft meegepikt is de kers op de taart.

Dat er samenspel was, dat er geluisterd werd naar de instructies voor- en tijdens de match is heel mooi om naar te kijken.

Dat spelers niet zochten naar eigen succes maar als ploeg elkaar opzochten en zo prachtige aanvallen in elkaar boksten gevolgd door doelpunten, is de droom van iedere trainer.

Dat spelers zichzelf overtroffen hebben en bewezen dat ze wel degelijk aan aardig potje kunnen voetballen, heeft zelf mij versteld doen staan.

Kortom, ja Zingem was een grote maat te licht voor onze ploeg, maar dit neemt niet weg dat wij mooi voetbal op de mat hebben gebracht.

Een grote pluim van een fiere trainer.

De ploeg : ARTHUR – JANI – DILANO – DOMINIK – IGOR – TIBE – THIBO

Doelpunten : Dominik : 15 – Igor : 5 – Tibe : 3 – Dilano : 2 – Jani : 2 – Arthur : 1 en Thibo : 1