Verslag U13A : Nokere Kruishoutem- Horebeke

Spelers: Aisha, Fabian, Arne, Maite, Kobe, Senne, Mauro, Gauthier, Rune

Kapitein: Amelie

Op deze zonnige zaterdagochtend stond een wedstrijd thuis tegen Horebeke op de kalender. Tijdens de opwarming viel al snel op dat Horebeke een drietal grote, heel grote spelers in de kern heeft. Één speler had effectief de leeftijd van U13 terwijl de andere twee feitelijk U15 spelers zijn. Dit is vandaag onze vijfde wedstrijd en al evenveel keer stond er minstens 1 oudere speler tussen de lijnen bij alle tegenstanders, net deze oudere spelers zijn al telkens beslissend geweest voor de tegenstanders. Bon genoeg geklaagd, we staan ervoor en moeten erdoor.

Nog maar pas aan de wedstrijd begonnen en we staan al op achterstand, eerste kans en meteen doelpunt. Jammer om zo aan de wedstrijd te beginnen. We rechten de rug en duwen de bezoekers achteruit, we combineren goed en iedereen doet zijn uiterste best. We krijgen kans op kans maar scoren lukt ons niet. We versieren de ene corner na de andere en telkens zorgen deze voor gevaar maar dat tikkeltje geluk is mijnoloeg niet gegund. Zo gaan we pauzeren bij een 0-1 achterstand.

Tijdens de korte onderbreking feliciteer ik mijn spelers voor hun inzet en vraag ik op dezelfde manier verder te doen. We blijven de best voetballende ploeg en creëren kans op kans maar de bezoekers beschikken over een zeer goede keeper. Toch zijn het bezoekers die op de counter gebruik maken van de snelle grote (oudere) spits en na een mis communicatie tussen Aisha en Amelie trapt deze de bal simpel in doel 0-2. Een vermijdbaar doelpunt waar nogmaals duidelijk blijkt dat we als ploeg te weinig spreken tegen elkaar. Allez op het veld toch😉. De kopjes gaan niet naar beneden en we reageren als ploeg met inzet en mooi spel maar scoren lukt ons niet in de tweede helft waardoor we met een 0-2 achterstand gaan rusten.

Terug kan ik als trainer niet meer vragen dan zo verder te blijven voetballen want deze wedstrijd is ondanks de dubbele achterstand nog niet verloren. Het derde kwartier zie ik het beste voetbal van onze ploeg dit seizoen. Inzet,goede passing, vechten voor elke bal, verzorgd voetbal en mooie kansen. Echt niet overdreven. Ondanks de achterstand sta ik als trainer te glunderen bij hetgeen ik in dit derde kwartier zie van mijn spelers. Geen van beide teams weten te scoren in dit derde kwartier en zo blijft de 0-2 achterstand op het scorebord staan.

Het laatste kwartier zouden we proberen om de aansluitingstreffer te scoren en dan weet je toch maar nooit…  Een zoveelste lange bal van de bezoekers wordt door Amelie verkeerd ingeschat en de bezoekers profiteren optimaal van deze misser. Zo staan we 0-3 achter na een zoveelste individuele fout achterin. Toch trots op mijn spelers dat er ondanks deze fouten niemand begint te zagen op elkaar. We blijven vechten voor wat we waard zijn en na 51 minuten voetbal reageert Fabian het snelst op een geloste bal van de keeper en zo komen we terug tot 1-3. De ploeg blijft met een uitstekende mentaliteit voetballen en blijven kansjes krijgen. In de 58ste minuut komen we op 2-3 via Fabian die terug goed gevolgd was op de keeper en de bal simpel binnenduwde. Nog twee minuten te spelen en we gaan vol gas vooruit. Net voor affluiten krijgen we nog een uitstekende mogelijkheid via Rune maar zijn schot strand in de armen van de bezoekende doelman. Zo verliezen we deze partij met 2-3.

Vandaag speelden we volgens mijn inzien de beste wedstrijd van dit seizoen en verdienen we absoluut niet om te verliezen. Als trainer ben ik echt tevreden en trots op wat mijn ploeg vandaag getoond heeft op het veld. Jammer dat we een zoveelste keer dit seizoen niet krijgen wat we verdienen. Maar ja dit is nu eenmaal voetbal zeker… We moeten verder doen zoals we bezig zijn en ik hoop echt waar dat deze spelers vlug beloond worden met een overwinning !!!! We laten ons hoofd niet hangen en gaan volgende week op bezoek bij Nazareth Eke.