Wedstrijdverslag U8 Sp. Kluisbergen vs KVC 29-09-18

Wedstrijdverslag U8 Sp. Kluisbergen vs KVC 29-09-18

Selectie: Nio, Xenne, Tibe, Julien, Igor en Flor

Vandaag hebben we een bezoekje gebracht aan de jongens van Kluisbergen Sportief. Er werd lang getwijfeld of we gingen kunnen spelen of niet, maar sinds vorige week beschikken de jongens van Kluisbergen Sportief over genoeg spelertjes waardoor ze kunnen meedoen aan de competitie. Flor deed terug mee vandaag met ons, nadat hij vorige week onze andere ploeg had bijgestaan tegen Oudenaarde en Igor was terug na een weekendje Disneyland Parijs. Aangezien Robbe zijn jongere broer morgen in Olsene moet spelen met de U6, was dit praktischer voor de familie De Vlieger, dat Robbe morgen met onze andere ploeg meedoet, aangezien zij daar morgen ook moeten spelen tegen Olsene, dus waren we vandaag met 6. En dit is toch wel een voordeel van onze ploeg. Ook al hebben we een A en een B, wij zijn de U8 van KVC, allemaal gelijk en zijn er allemaal voor elkaar.

Na onze, volgens mijn mening dan, mindere prestatie tegen Oudenaarde vorige week, ondanks onze overwinning, hoopte ik vandaag toch weer iets meer wilskracht te zien en iets beter voetbal. Na een iets wat turbulente training woensdag hoopte ik toch op dat de hoofdjes van iedereen in dezelfde richting stonden.

Igor mocht starten als piloot vandaag en dat wierp direct zijn vruchten af. We waren nog maar een goeie 30 seconden bezig en hij trof al raak na enig doorzettingswerk. Je zag direct dat de focus erin zat. Na 2 min. kon flor, die terug staart stond, op aangeven van Nio er 0-2 van maken. We hadden veldoverwicht en kregen enkele kansen maar de doelpunten bleven een beetje op zich wachten. Soms waren we nog iets te afwachtend maar je hoort mij niet klagen, we bleven de betere ploeg. Xenne mocht het eerste halfuur ons doel verdedigen maar had weinig tot eigenlijk geen werk. Het was duidelijk dat het nog een beetje zoeken was bij de jongens van Kluisbergen. Toen vond onze kleinste maar, en ik kan jullie verzekeren, de dulste van onze ploeg, Tibe, de weg naar het doel op aangeven van Igor. Na een kleine 10 min. stond het dus 0-3. We bleven de baas, juist onze Nio zat nog niet geheel in de wedstrijd. Was soms nog iets te afwachtend om in duel te gaan waardoor hij soms het onderspit moest delven en af en toe een trap op zijn voet kreeg. Dit knaagde aan zijn zelfvertrouwen. Ik bleef op hem inpraten door te zeggen dat hij iets meer moest geloven in zichzelf en iets meer durf moest tonen in de duels, dat hij moest proberen om eerst bij de bal te zijn. Toen kwam er een hele mooie actie vanop de linkerkant. Flor die de bal naar Nio speelde, Nio dribbelde met de bal vooruit en zag Julien, op de rechterflank, vrijstaan en paste de bal in zijn loop. Die aarzelde niet en schoot de bal in doel. 0-4, wat ook tevens de ruststand was na 15min. voetbal.

Tijdens de rust moest ik juist Xenne een beetje motiveren. Het enige wat hem kon opbeuren was dat hij in de zon stond te keperen, waardoor hij de kans niet kreeg om koud te krijgen. Heb hem wel gezegd dat het belangrijk is om de focus te houden want dat zijn de moeilijkste wedstrijden als keeper. Ik heb gevraagd aan de jongens om te blijven voetballen, inzet te tonen, alsook bij balverlies goed naar hun rechtstreekse tegenstander te kijken.

Het tweede kwart werd op gang gefloten en Kluisbergen kwam iets meer in de wedstrijd. Xenne moest niet echt tussenkomen maar stond waar ie moest staan. Van echt doelgevaar was niet echt sprake maar ze kwamen toch dichter bij ons doel. Na 3 min. in de 2de kwart kon Tibe na goed stoorwerk, alleen op doel afgaan en trapte hij beheerst de 0-5 tegen de netten. Kort daarna deed Julien hetzelfde, storen, doorgaan en afwerken. De drive zat erin. Julien voetbalt ook nog maar enkele weken en begint meer en meer zijn draai te vinden in het aanvallende spel. Toen was Igor terug aan de beurt, die vandaag zeer gedreven bezig was. Ging met de bal aan de haal, voorbij iedereen die hij tegenkwam en de 0-7 was een feit. We waren nog maar 6 min. bezig in het 2de kwart. Toen was er een fout op Igor, niet ver van het doel van de tegenstander, dus kwam er een onrechtstreekse vrije trap op 8m van het doel. Aangezien onze doelman nog niet veel ballen had gezien was het zijn moment om hem te laten schitteren. Flor stond klaar om Xenne te bedienen. En ja hoor, zonder enige twijfel trapte hij de bal beheerst in de hoek binnen, 0-8. Toen was het 2x de beurt aan Kluisbergen, na wat twijfelen in ons verdedigend spel, konden zij 2x scoren. Op verdedigend vlak werden er soms nog wat domme foutjes gemaakt maar daar kunnen we alleen maar op trainen en blijven aan werken. Toen vond Igor het genoeg en trapte hij, opnieuw na fantastisch solowerk, de ruststand tegen de netten, 2-9.

Tijdens de rust hebben we van keeper gewisseld en mocht Tibe het doel gaan verdedigen tijdens het laatste halfuur. Er was 1 iemand bij Kluisbergen die er een beetje bovenuit stak. Dus gaf ik de raad om wat vlugger onze voet te zetten in de duels. We liepen er soms gewoon naast en deden niets. Soms iets vroeger actie ondernemen, was eigenlijk het enig puntje dat ik kon aanhalen dat wat beter kon. Toen Tibe klaar was konden we beginnen aan het 3de kwart.

We waren niet zo sterk gestart nu en achteraan werd er wat slap uitverdedigd waardoor Kluisbergen nogal snel kon scoren. 3-9. Niet getreurd, kop omhoog en verder blijven voetballen was de boodschap. Ondertussen had Nio zijn drive gevonden, eigenlijk al in de laatste 5 minuten in het 2de kwart. Hij had zijn knop kunnen omdraaien. En dan was het eindelijk aan zijn toer. Na aangeven van Igor, trapte Nio de 3-10 tegen de netten. Je zag zijn ontlading. We bleven wel de betere ploeg en kregen kansen maar de bal geraakte er niet in. Langs de andere kant mag er een pluim zijn voor onze Tibe ‘Courtois’ Verzele, die met enkele goede tussenkomsten Kluisbergen het scoren belette. Als je erin gelooft, kan je het wel. Dus niet zo vlug uw hoofd laten zakken Tibe, je kan het. Geloof er gewoon in. Toen was er na wat gestuntel in de verdediging van Kluisbergen een owngoal. Jammer maar ja, dat kan nu eenmaal gebeuren, 3-11. Xenne stond ondertussen piloot en dan is er aan Xenne geen houden aan. Storen is zijn ding en zijn inzet werd beloond met een 2de doelpunt, de 3-12 was een feit. Das toch wel echt zijn sterk punt van onze witte raaf, hij is echt niet te houden. Op het einde, en eigenlijk al een 2tal minuten over tijd, scoorde Kluisbergen de 4-12. Eigenlijk geen uitgespeelde kansen maar eerder door wat gestuntel in onze verdediging. Maar daar gaan we nu niet over muggenziften, maar wel iets dat we meenemen naar verdere trainingen.

Tijdens de laatste rust kon ik alleen maar vragen om verder te blijven voetballen en proberen achteraan iets beter uit te voetballen. Vooral Julien heeft het soms wat moeilijk om de verdedigende taken tot een goed einde te brengen. Maar, dat is iets wat normaal is, zoals eerder gezegd zijn het veel nieuwe dingen in 1 keer, en dat is niet gemakkelijk maar hij is leergierig, komt graag en doet zijn best. Dus hoor je mij niet klagen.

Het 4de kwart was een goeie 2 minuten bezig en Nio kon zijn 2de van de dag erin trappen na een vrije trap. De vrije trap moest wel opnieuw genomen worden want de keeper had zijn handschoenen nog niet aan. Nochtans had de scheidsrechter gefloten maar we vonden het ook niet fair op zo een manier. Dus zei ik tegen Nio, trap hem er gewoon nog eens in en dat deed hij zonder aarzelen na een pasje van Xenne. 4-13. Toen kwam Kluisbergen iets meer in de wedstrijd, en meestal door dezelfde speler, en konden ze milderen tot 6-13. We kregen nog enkele kansen maar de bal wilde er maar niet in. Toen trok Igor zich nog even op gang langs de rechterflank en bracht de bal voor, redelijk hard maar goed voor doel, waardoor Flor juist te laat was om binnen te tikken maar Nio stond op de goeie plaats waardoor hij de stand op 6-14 bracht. De scheidsrechter floot dan ook direct af waardoor dit dan ook de eindstand was.

Juist nog even vermelden, omdat het eigenlijk grappig is, dat Nio, die op de bank zat dat moment, zijn ploegmaats zo hard wou helpen om ervoor te zorgen dat we geen doelpunt zouden tegenkrijgen dat hij de bal wegtrapte aan ons doel toen Kluisbergen probeerde te scoren. Hij was vergeten dat hij op de bank zat, zei Nio. Zalig, ge moest erbij geweest zijn.

Vandaag hebben we terug een ploeg gezien die als ploeg op het veld stond, vechtend voor elkaar en voor de bal. Wat ik nog niet vermeld had, was dat we eigenlijk ook wel een aantal hoekschoppen hadden gekregen, wat normaal was voor ons aanvallende spel vandaag, en die we uitvoerden zoals op training. Toch hadden we het ongeluk dat er geen doelpunt is uit voortgekomen. Jammer, want het idee hierachter verdiende wel een doelpunt.

Ook was duidelijk dat met Flor als staart we iets gemakkelijker het spel in handen nemen en toch wel iets meer zekerheid uitstralen dan wanneer Flor daar niet staat. Wat geen verwijt is naar de anderen, zeker niet, maar een pluim naar Flor. Je kan echt het werk verdelen vanop deze positie. Ook Igor was vandaag heel gedreven en had in veel doelpunten een aandeel vandaag, een heel andere Igor dan tegen Horebeke. Je ziet wel dat je het kan als je gelooft in jezelf en als je doet wat er wordt verwacht van jou op de positie die je speelt. Neem dit mee naar de komende weken. Ik vernoem nu deze 2 spelers maar vandaag heeft iedereen zijn best gedaan en gestreden voor wat ze waard zijn maar als er een uitblinker of uitblinkers zijn, mag dit ook eens in de verf worden gezet.

Graag zou ik er ook nog willen op wijzen om soms toch als supporters iets minder fanatiek te supporteren. Ik weet het, is niet altijd even gemakkelijk en is niet dat het zo storend was vandaag, maar soms zie ik twijfel bij de spelers op het veld omdat ze naast mijn coaching soms coaching horen van sommige ouders langs de kant en dat is soms moeilijk voor hen. Is geen verwijt en ik ben blij dat jullie altijd zo talrijk aanwezig zijn maar probeer daar soms nog ietsje meer op te letten. Zie dit als opbouwende kritiek die alleen in het belang is van de spelers. Alvast bedankt daarvoor.

Volgende week komt FC Kluisbergen naar ons en wordt dit voor Igor toch wel een speciale match. Hij moet namelijk tegen zijn neef spelen. Hopelijk kunnen we verder doen op dit elan. Winnen is leuk maar zich amuseren in het spelletje door goed voetbal te spelen voor en met elkaar vind ik nog veel belangrijker. Doe zo verder boys.

Vergeet niet: deze week, maandag en woensdag training. Geniet van jullie weekend, en wees trots op jullie prestatie vandaag als speler en als ploeg want dat is jullie trainer ook vandaag. Top.

Doelpunten:

Igor: 3                       Julien: 2            Owngoal Kluisbergen: 1

Flor: 1                        Xenne: 2

Tibe: 2                       Nio: 3

 

 


Print