Wedstrijd 29/09/2018 KVC – HT Zwijnaarde

Gezien Poesele forfait diende te geven, konden onze jongens gelukkig een oefenwedstrijd spelen tegen het Gentse HT Zwijnaarde.

Na de tactische uitleg van de coach in de kleedkamer, stoomde hij de jongens klaar om gemotiveerd de wedstrijd aan te vatten en hun posities vooral goed te kennen en te onthouden.

Tijd voor een geordende opwarming waarbij alles tegelijk mooi verliep. Prachtig om naar te kijken.

Invallersdoelman Liano werd klaargestoomd en deze was duidelijk gemotiveerd om een puike wedstrijd te keepen.

En zo kon de wedstrijd beginnen.

Na amper 10 seconden spelen, lees er stond net 10 seconden op de chrono, vond Baptiste al een gaatje om de 1-0 binnen te trappen. HT Zwijnaarde was niet aangeslagen en vooral een bedrijvige Afrikaanse nummer 7 was de orkestmeester op het middenveld. Met een knappe doorsteekpas vond hij de aanvaller van Zwijnaarde die na 3 minuten de bordjes in evenwicht bracht 1-1.

Het was terug beetje zoeken naar de organisatie bij onze ploeg maar in de 7e minuut kon Baptiste onze ploeg terug voorbrengen 2-1

Er was duidelijk veldoverwicht door KVC maar Zwijnaarde hield achteraan de deur goed dicht. Baptiste was echter moeilijk af te stoppen en in de 13e minuut kon hij al zijn hattrick maken 3-1.

Een minuut later kwam er een vrije trap waarbij Andres knap de 4-1 binnenschoot.

Na het eerste kwartier werd de ploeg beetje herschikt en was het terug beetje zoeken naar de posities. Na een mooie actie langs de linkerflank werd Baptiste gevonden die niet twijfelde en de 5-1 binnenschoot in de 24e min.

In de 27e minuut kwam er een solo van Baptiste die 2 tegenstanders uitschakelde en de 6-1 beheerst naast de keeper trapte.

Voor het rustsignaal was het tijd voor Victor om zich door te zetten die zijn verdediger te snel af was en in de 28e minuut de 7-1 ruststand binnenschoot.

Tijdens de rust werden nog wat tactische instructies gegeven en gevraagd aan Liano om zijn concentratie in doel te houden. Ondanks hij niet veel werk te verrichten had, was deze toch al enkele keren gevat tussenbeide gekomen. Maar ook Korneel en René hielden achteraan alles gesloten waardoor HT Zwijnaarde niet veel kon uitbreken.

Nadat de scheidsrechter even zoek was en de ploegen al even klaarstonden, kon de tweede helft aangevat worden.

In de 34e minuut was het terug Baptiste die na knap samenspel en op voorzet van Joaquin de 8-1 binnenschoot.

Nog geen minuut later kon Baptiste wel 3 man uitschakelen en toonde hij dat hij vandaag echt aan 100% afwerkte met de 9-1.

Een ongelukkige pas van de verdediger van Zwijnaarde zorgde voor een own-goal 10-1.

Zwijnaarde probeerde hun beste kunnen te tonen maar buiten twee wel heel balvaardige spelers, zat er niet veel in de ploeg. Met 8 tegen 8 kunnen 2 spelers de boel niet draaiende houden en bovendien was er 1 gefrustreerd spelertje die het welletjes vond en zelf beetje te hard op onze spelers doorging. Toch werd door het nummer 7 nog een mooie dribbel en actie opgezet en werd de 10-2 voorbij Liano getrapt.

In de 56e minuut was er nog een mooie controle en afwerking door Baptiste om de 11-2 eindstand binnen te trappen.

Heel mooie overwinning waarbij Baptiste misschien veel goals scoorde maar het de verdienste was van de hele ploeg om de overwinning te behalen. Het vergelijk met Zwijnaarde waarbij er 2 rasechte supertalenten zaten maar als de andere 6 spelers hun niveau niet halen, je niet kan winnen.

Proficiat aan de ploeg en aan de gedreven coach Steven Hautekies met zijn derde overwinning op rij.

De ploeg : LIANO – KORNEEL – YUYEVON – RENÉ – ANDRES – ALEXANDERS – BAPTISTE – NICOLAS – PELLE – JOAQUIN – YUNALESCA – VICTOR

Doelpunten : BAPTISTE : 8 – ANDRES : 1 – VICTOR : 1- OWN GOAL : 1