Wedstrijd 30/09/2018 U8: Olsene – KVC Nokere Kruishoutem 1 – 17

Vandaag op deze zonnige zondag en niet zo heel vroeg, stond de verplaatsing naar Olsene Sportief op programma. Gezien het broertje van Robbe ook op Olsene moest spelen, wou Robbe ons ploegje voor deze wedstrijd vergezellen.

Voor de eerste helft kwam Robbe in doel te staan.

Na 3 minuten kon Dilano het eerste gaatje vinden om Dominik te vinden die op zijn manier hard naar doel trapte en de 0-1 binnenschoot.

Vervolgens kwamen er enkele zoekminuten voor beide ploegen maar in de 9de minuut kon Dominik op snelheid doorgaan en er 0-2 van maken.

Nog geen minuut later kon Jani een perfecte cross-bal versturen naar de overzijde waar Dilano in één tijd er 0-3 van maakte.

Jani kreeg toen kort erop ruimte om aan te leggen maar de keeper redde zijn harde knal waarbij Dominik goed gevolgd was om er 0-4 van te maken.

In de 19de minuut was het tijd voor Arthur om de dag voor zijn verjaardag een knappe collectieve aanval af te ronden. 0-5.

Net voor rust kon Dominik er nog twee goaltjes bij doen en gingen we rusten met een 0-7 stand.

Tijd voor Thibo om van plaats te wisselen met Robbe in doel.

De eerste helft was net op gang gefloten of Dilano kon de bal afsnoepen van de verdediging en er 0-8 van maken.

In de 34ste minuut kon Dilano terug knap een gaatje vinden en de 0-9 binnentrappen.

Robbe had plaatsgenomen op de linkerflank, waar bij de tegenpartij de sterkste speler van Olsene op de rechterflank speelde. Met als gevolg enkele harde duels. Robbe kon er een knap duel van winnen en op de linkerflank de bal voor doel brengen waar Dominik maar moest intikken. 0-10.

Dominik is een Poolse ruwe diamant en veel ruimte mag je hem echt niet geven. Olsene liet hem toch hier en daar wat vrij waardoor deze terug in de 36ste minuut de 0-11 binnenschoot.

Robbe kon ook zijn duit in het zakje doen en na enkele mooie assists er 0-12 van maken.

In de 38ste minuut kon de heel sterke rechtervleugelspeler van Olsene zich eindelijk voorbij zijn tegenstander dribbelen en schoot deze ook mooi de eerredder binnen. 1-12.

Thibo die ondertussen al weet dat hij van uit zijn doel wat vrijheid krijgt en indien mogelijk mee mag voetballen, had goed begrepen om bij de corners op de middenlijn post te vatten. Er wordt een treintje gevormd en alle focus komt op onze drie spelers in het treintje.

Arthur gaf de corner voor doel maar Olsene werkte deze onmiddellijk weg. En daar was Thibo om van ver uit te halen en schoot de bal hoog in doel als keeper. 1-13.

Robbe had het knap lastig op de linkerflank maar kon toch zijn manneke staan en won heel veel duels. Bij opnieuw het knap veroveren van de bal en op snelheid doorgaan langs zijn linkerflank, vond deze Arthur voor doel die er 1-14 van maakte.

Nog had Robbe er niet genoeg van en toverde deze nog een dribbel uit zijn sloffen op de linkerflank waar deze keer Dilano voor doel stond en er 1-15 van maakte.

Om de wedstrijd af te ronden schoot Dominik nog 2 kanonballen af en wa de eindstand 1-17.

Heel mooie overwinning met alweer eerlijk voetballend mooie doelpunten. De spelers beginnen elkaar goed te vinden en opteren sneller om een pas te geven ipv eigen succes. Deze keer was Jani de enige speler die nog heeft gescoord, maar zijn inbreng in de ploeg was belangrijker dan doelpunten. Hij hield achteraan het slot op de deur en was veel de start van de mooie aanvallen of combinaties dat leidde tot doelpunten.

Thibo had nog een show momentje in zijn doel waarbij deze zelf de tegenstander deed versteld staan met zijn knappe redding.

Blijven voortwerken en vooral op voetballende manier voortdoen want we gaan niet blijven zo gemakkelijk winnen. Alweer een heel trotse trainer op de prestatie van ons ploegje!

Mag ook vermeld worden, topouders die perfect de ploeg steunen zoals wij gevraagd hebben. De sturing van de spelers laten zij over aan mij, maar ik hoor wel de motivatie naar de spelers langs de zijlijn zoals van hen verwacht wordt!

De Ploeg :

ROBBE – JANI – THIBO – ARTHUR – DILANO – DOMINIK