Wedstrijdverslag U13A : Nazareth Eke – Nokere Kruishoutem

Spelers: Aisha, Amelie, Fabian, Senne, Rune, Kobe, Maité, Arne, Jardy

Kapitein: Gauthier

Dit weekend speelden we eens op kunstgras in en tegen Nazareth. Vandaag is Jardy de speler die van de U12 komt meespelen met ons. We beginnen goed aan de wedstrijd en hebben het betere van het spel. We spelen een eerste keer op kunstgras dit seizoen en dat komt ons voetbal ten goede. Toch komt de thuisploeg 1-0 voor na een eerste (en niet de laatste) fout van de scheidsrechter van dienst. Zuivere corner voor ons wordt niet toegekend, aan de andere kant krijgen ze de corner wel en hieruit komt het doelpunt tot stand. We zijn de beste ploeg in het eerste kwartier maar gaan toch met een achterstand gaan pauzeren.

Het tweede kwartier verloopt iets evenwichtiger dan het eerste maar toch zijn de beste kansen voor de bezoekers. We krijgen een paar uitstekende mogelijkheden maar efficiënt zijn we alles behalve de laatste wedstrijden. Zo blijft de 0-1 achterstand ook na een halfuur op het scorebord staan.

Het derde kwart zijn we terug de betere ploeg en is het terug de scheidsrechter die op exact de zelfde wijze aan de basis ligt van de 2-0. Te zot voor woorden, als zelfs de spelers van Nazareth komen zeggen dat de scheids fout zit dan weet je genoeg. Waarschijnlijk iemand die het nodig vind om alle aandacht op te eisen. Terwijl de spelers toch centraal moeten staaan tijdens een voetbalwedstrijd. Zo staat het 2-0 na 45 minuten voetbal.

Tijdens de laatste onderbreking probeer ik de rust terug in de ploeg te krijgen, sommige spelers geraken net zoals vele mensen rond het plein gefrustreerd.  Als trainer neem ik risico’s en ga vol op de aanval gaan spelen. Ik weigerde de handdoek te gooien en bleef geloven dat de wedstrijd niet verloren was. In het laatste kwartier moeten we nog twee geblesseerde spelers wisselen en is de organisatie volledig zoek. Op de counter maakt de thuisploeg de 3-0 en met nog drie minuten te spelen gaan de kopjes naar beneden hangen bij mijn spelers. Zo verliezen we voor de tweede week op rij. Terug een nederlaag die we echt niet verdienen.

Vandaag was zo een wedstrijd die we met wat meer efficiëntie zeker ook winnende konden afsluiten. We speelden vandaag een goede partij maar toch mocht het niet zijn. Ik kan het niet laten om mijn hart te luchten. De scheids was vandaag de zwakste op het veld , we krijgen vandaag één overtreding in ons voordeel gefloten, deze man doet het ook maar vrijwillig maar als trainer voelde ik dit vandaag allemaal wat vreemd aan. Ik had de indruk dat we tegen negen spelers speelden……Mijn spelers verdienden dit andermaal niet en ik hoop echt dat deze ploeg in de komende wedstrijden eens aan het langste eind zal trekken. De spelers waren allemaal heel stil in de kleedkamer terwijl ze zichzelf niks konden verwijten behalve dat ze de vele kansen niet konden benutten. Deze week zal de nadruk op afwerking liggen op training. Kop op spelers en we laten het hoofd niet hangen. Op naar volgende week!