WedstrijdU8 : Sparta Petegem – KVC Nokere Kruishoutem A

WedstrijdU8 :  Sparta Petegem – KVC Nokere Kruishoutem A

Gezien wij gevraagd hebben om onze uitwedstrijd in November te verplaatsen, dienden wij vandaag op zondag 07 oktober onze wedstrijd naar Sparta Petegem af te werken. Gelukkig was het nog geen winters weertje en was iedereen vroeg op post voor onze wedstrijd om 09u.

Thibo die toch heel eerlijk, zijn plekje in ons doel gevonden heeft, kon er niet bij zijn en dus nam Dominik voor de eerste helft eens de plaats over in doel.

De wedstrijd begon in de eerste minuten terug beetje zoekend en we kregen het deksel op de neus in de 3e minuut bij een ongelukkige tegengoal. 1-0.

Na een knappe pas tussendoor van Dilano in de loop van Arthur stonden de bordjes in evenwicht 1-1.

Arthur kon kort daarna onze ploeg op voorsprong brengen met een harde knal, 1-2.

Geleidelijk aan vond Dominik zijn draai in doel en bovendien was het de eerste wedstrijd van nieuwkomer Yento. Dominik kreeg vertrouwen en durfde meer uitvoetballen van uit zijn doelgebied. Zo vond hij een knappe opening om een lange bal te versturen waar Yento alleen op doel kon afgaan en zijn eerste doelpunt kon scoren 1-3.

Sparta Petegem was duidelijk van slag en onze motor schoot in gang. Arthur scoorde de 1-4 en had zijn hattrick al binnen de 10 minuten.

Yento lag steeds op de loer en was sneller dan de verdediging, waardoor hij makkelijk de 1-5 kon scoren. Arthur maakt er nog 1-6 van en na een heel collectieve aanval werd opnieuw Yento gevonden die in de eerste helft zijn eerste hattrick al kon scoren 1-7.

Net voor rust werd Dilano vrijgespeeld op de linkerflank en deze twijfelde niet om de 1-8 ruststand binnen te trappen.

Voor de 2e helft kwam nieuwkomer Yento in doel post vatten en kon Dominik zijn energie kwijt als veldspeler.

Opnieuw stonden onze jongens wel nog beetje te slapen en kregen wij toch wel weer onmiddellijk een tegendoelpunt te slikken 2-8.

De druk op Sparta Petegem bleef echter wel aanhouden en bij een afvallende bal besloot Jani om van ver uit te halen en schoot de 2-9 in het dak van het doel.

Xenne die tot dan al meer dan zijn werk gedaan had op het terrein bleef vechten voor iedere bal en iedere meter. Zelf wanneer Jani als staart naar voor trok, was hij er als de kippen bij om de verdedigende taak op zich te nemen. Xenne kon zich vrij spelen van op zijn rechtervleugel en de verdedigers konden hem niet stoppen waarop hij de 2-10 binnenschoot.

Kort erop was er een hoekschop van onze ploeg. Xenne stond met een brede glimlach en zijn armen in de lucht de hoekschop voor te bereiden. Het treintje nam plaats voor doel en vertrok op het juiste moment naar hun posities. De corner was perfect gegeven door Xenne en Dilano moest hem maar binnentikken. 2-11.

Jani kreeg ook meer en meer ruimte want de tegenstander verloor geleidelijk aan hun energie om te blijven lopen. Jani kon met een knappe dribbel terug van ver aanleggen en scoorde de 2-12.

Wij kregen toen een vrije trap op een mooie plaats. Jani legde de bal perfect af, waarop Dominik hard en zuiver de 2-13 binnenschoot in de hoek.

Dominik die iedere week maar blijft groeien en groeien en voor mij als trainer echt een hoog niveau haalt, kon terug een knappe dribbel opzetten voorbij zijn verdediger. Net zoals de laatste weken, keek deze eerst naast zich, waar hij Xenne helemaal vrij zag staan aan het doel van de tegenstander. Dominik legde de bal af en Xenne schoot de bal in één tijd binnen. Heel mooie doelpunt! 2-14

Dilano werd ook nog eens diep gestuurd en twijfelde niet om rustig de 2-15 te scoren.

Tijd voor onze Dominik om zich nog eens in de wedstrijd te gooien en op nog geen 5 minuten scoorde hij een zuivere hattrick. 2-18.

Ondanks de ruime scoren, bleven onze jongens heel goed georganiseerd verdedigen en werden met momenten de vleugels gezocht om de aanvallen op te zetten. Arthur scoorde nog de 2-19 na een voorzet van Dominik en Dominik legde de 2-20 eindstand vast na een voorzet van Dilano.

Ruim verdiende overwinning tegen opnieuw een tegenstander die een maatje te licht was maar desondanks werd door onze jongens mooi voetbal gebracht en werd niet egoïstisch naar eigen succes gezocht.

Dat iedereen wel een doelpuntje maakt, is dan wel de extra kers op de taart.

De Ploeg :  DOMINIK – JANI – DILANO – XENNE – YENTO – ARTHUR

Doelpunten : ARTHUR : 5 – DOMINIK : 5 – YENTO : 3 – DILANO : 3 – XENNE : 2 en JANI : 2