U11A trekken laken naar zich toe na spannende strijd

U11A trekken laken naar zich toe na spannende strijd.

Eine was een goed voetballende ploeg. De trainer had zijn mannen op scherp gezet. De jongens hadden deze week goed getraind. Hij verwachtte strijd en inzet .

Eine begon goed aan de wedstrijd en benutte de vrije ruimte goed. Met een paar goede passes dreigeden ze en zetten ze onze doelman aan het werk.  Onze doelman was een beetje van slag na mistasten op een schot  waardoor we 0-1 achter kwamen. hij toonde echter zijn talent en kwaliteit door zich goed te herpakken en een fantastische wedstrijd te spelen. Eine bleef het overwicht hebben.  We voetbalden goed uit en konden lichtjes dreigen. Een sublieme pas in de loop van de centrale man bracht hem alleen voor de doelman en de gelijkmaker stond op het bord. Fantastisch want dat hadden we afgelopen week geoefend. We brachten snelheid in ons spel en meer durf. de bal werd niet zomaar weggetrapt. We probeerden de pas en combinatie te zoeken.  We gebruikten goed de ruimte en dat loonde. Pass van de flank naar kon onze centrale man, die kon de ruimte in lopen en hij nam de bal mooi op zijn sloef. De doelman  was kansloos. 2-1. Eine voetbalde goed mee. Een hoge voorzet werd niet goed weggewerkt en Eine maakte gelijk.2-2.

Het tweede kwart was een mooie spannende strijd. Eine kwam op voorsprong na een mooie terug legger die hoog in doel belandde. 2-3. We kregen enkel open kansen . Een kleine duw bracht onze man uit evenwicht waardoor de kans verloren ging. Enkele knappe acties verdienden beter. Zo werd tot 2 keer toe na een mooie  voorzet  een kans gemist.

Het derde kwart speelden we top. Eine zag  de sterrenhemel van heel dichtbij. Een hoekschop werd kort genomen en de verdediger werd mooi uitgespeeld. Een knappe voorzet werd in de verste hoek binnengekopt. 3-3. Zelfs Courtois zou kansloos zijn geweest. We konden een 3 tal keer op doel afstormen maar het was telkens net iets te  ver waardoor de verdediging kon terug komen.

Eine kwam er nog eens uit. De snelle reactie van de doelman luidde de 4-3 in. Goed in de loop van de verdediger die mooi langs de flank paste. De flankspeler liep diep en de spits kwam de bal vragen. Een mooie driehoek. De centrale middenvelder kwam de bal vragen en de ruimte was voldoende om het genadeschot toe te dienen. 4-3. Door goed druk te zetten veroverden we de bal deze werd zijwaarts gepast in de loop en de doelman was kansloos.5-3.  Eine  scoorde nog tegen 5-4. De spanning was te snijden. De talrijke supporters zorgden voor een echte cup sfeer.

Het 4de kwart speelden we goed mee . Het was Eine werd doelgerichter. Gelukkig kwam onze doelman een aantal keer goed uit. We voetbalden goed uit vanachteren. Een kleine tegenprik gaf ons moed. We kregen een hoekschop die slecht weggewerkt werd en onze man aarzelde niet om te scoren.6-4. De 7-4 was er eentje van een topploeg. Via druk kwamen we in balbezit. Mooi terugleggen en door lopen. Onze man had tijd en schilderde de bal op het hoofd van de aanvaller die bal  zwevend binnen kopte.

De eerste ronde zit erop met wisselend succes. Wel  een dikke proficiat voor de groei en inzet van de jongens. Vandaag hebben jullie getoond een topteam te zijn. Iedereen was lovend. Ook de tegenstander feliciteerde ons.  We mogen zeker de  prestatie van de délègue niet onderschatten bij dit warme weer. Hij zorgde dat onze jongens topfit en uitgerust aan de match kwamen.