Verslag U13A: Nokere Kruishoutem- KVV Ardennen

Spelers: Aisha, Fabian, Amelie, Maite, Arne, Jarne, Sem, Senne, Gauthier

Kapitein: Rune

De laatste wedstrijd van de heenronde was er eentje tegen KVV Ardennen. Een ploeg waarvan geweten is dat deze een goede jeugdopleiding genieten en een team die dit seizoen slechts één keer niet wist te winnen. Dat we voor een moeilijke opdracht stonden wisten we op voorhand. Sem en Jarne waren de spelers van de U12 die ons kwamen versterken en dit mag best letterlijk genomen worden. Kobe zullen we helaas een lange tijd niet meer in actie zien want deze zit in de gips on afwachting van verder onderzoeken. Tijdens de opwarming zijn de spelers alles behalve gefocust.

We beginnnen goed aan de partij, we geven achteraan niks weg en spelen mooi en verzorgd voetbal op een grasmat die er alles behalve goed bij ligt. Op alle gebied zijn we baas in het eerste kwartier en krijgen een paar uitstekende kansen om de score te openen. Na een mooie combinatie gaat Fabian op snelheid alleen op doel af maar zijn schot strand op de dwarsligger. We houden de bovenhand gedurende het ganse eerste kwartier en de bezoekers komen niet tot kansen. Toch gaan we rusten met een 0-0 tussenstand .

Het tweede kwart is een weerspiegeling van de eerste helft. We brengen het mooiste voetbal en geven weinig weg achteraan. Het mag gezegd dat Jarne achteraan de boel goed op slot houd, deze doet het al U12 echt fantastisch. We krijgen terug wat kansen en de beste kans is terug voor Fabian. Terug wordt Fabian mooi vrijgespeeld en opnieuw komt hij oog in oog te staan met de keeper van de bezoekers maar de bal gaat nipt naast. Als trainer vrees je dan dat aan de andere kant de eerste kans wel eens benut zou kunnen worden. Bijna is het zover maar Aisha schud een knappe reflex uit de mouwen en behoed ons voor een achterstand. Na 21 minuten krijgen we dan toch waar we recht op hebben, Rune is goed gevolgd op een schot van Senne en duwd de bal simpel binnen. Als spits moet je nu eenmaal gevolgd zijn op elke bal. Zoals ik zei tijdens de wedstrijd 10 keer doe je die inspanning en de elfde keer profiteer je van die inspanningen. Zo staaan we verdiend 1-0 voor. We blijven verder gaan op het zelfde elan en kamperen de meeste tijd op de helft van de bezoekers. We krijgen nog een aantal goede mogelijkheden op een tweede treffer maar het is wachten tot de 29ste minuut om op 2-0 te komen. Rune zorgt met een knap afstandsschot voor de dubbele voorsprong. Meteen het laatste wapenfeit van het eerste halfuur.

Als trainer benadruk ik tijdens de onderbreking dat we met dezelfde ingesteldheid moeten verderdoen. Het derde kwartier moeten we de bezoekers iets meer aan de bal laten maar echt grote kansen krijgen ze niet. De beste mogelijkheden zijn ook  in het derde kwartier voor de thuisploeg maar het zijn de bezoekers die op een tegenaanval de 2-1 op het scorebord zetten. Jammer om zo net voor de laatste pauze een doelpunt te slikken. Zo gaan we nog een spannend laatste kwartier krijgen.

Het laatste deel van de wedstrijd is slecht een minuut bezig en de bezoekers komen op gelijke hoogte. Bij dit tegendoelpunt is onze verdediger te traag en zo kunnen de bezoekers al te gemakkelijk scoren. Een absoluut te vermijden doelpunt! Wanneer we een minuut later een derde doelpunt tegenkrijgen op hoekschop( terug te braaf in het duel) en zo op 2-3 achterkomend weet je dat de bezoekers dit niet makkelijk meer uit handen gaan geven. Als trainer durf ik gerust toe te geven dat de bezoekers nu de evenknie zijn van ons. Toch blijven we er vol voor gaan. Eerst wordt Arne onderste boven getrapt en zo wordt ons een goede mogelijkheid ontzegt. Even later gaat Fabian knap zijn lijn af maar gaat de tegenstander aan zijn truitje hangen en terug gaat zo een mogelijkheid verloren. In de laatste twee minuten krijgen we nog drie hoekschoppen maar de bal valt telkens net niet goed. Zo weerklinkt het laatste fluitsignaal en verliezen we met 2-3.

Met opgeheven hoofd verlaten mij spelers het veld, ik feliciteer hen één per één met hun gespeelde wedstrijd. We legden het eerste halfuur mooi voetbal op de mat terwijl het laatste halfuur meer gelijk opgaand was. We verdienen zeker niet om deze wedstrijd te verliezen maar voor de zoveelste keer dit seizoen moeten we het onderspit delven. Jarne en Sem die ons vandaag kwamen versterken deden dit uitstekend en verdienen het vermeld te worden in dit verslag. Wie het op een paar kleine  foutjes na  ook uitstekend deed was de scheidsrechter van dienst. Zo sluiten we de heenronde af met een nederlaag. Toch een dikke duim voor mijn ploeg vandaag!