U11A duwen in eerste kwart Jong Zulte in het verlies.

Jong Zulte had in de heenronde bewezen een van de betere voetballende ploegen te zijn. We hadden nipt de burenstrijd verloren.

Door afwezigheid van enkele spelers moest er opnieuw gepuzzeld worden. De délègue nam zijn verantwoordelijkheid tijdens de opwarming. Hij had er duidelijk zin en vertrouwen in.  Na een goede opwarming en tactische bespreking waren onze jongens er klaar voor.

Jong Zulte stond scherp en voetbalde zoals verwacht goed. Ze waren goed in de combinatie. Wij zetten daartegenover inzet en rust aan de bal.  Na een mooi uitgespeelde kans kwamen we 0-1 achter. We speelden rustig het balletje rond en liepen ons goed vrij. Iedereen deed zijn uiterste best. Een centrale pas zorgde voor wat duw en trek werk. Het was onze man die aan het langste eind trok en de bordjes gelijk bracht met een knap schot. 1-1. De op de onuitgegeven verdedigende speler liep mooi de ruimte in en aarzelde niet om aan te leggen. De spits stond in het zicht van de doelman. Hij bukte zich waardoor de doelman verrast was en de bal tussen de benen in doel verdween. 2-1. Jong Zulte dreigde maar een goede doelman voorkwam erger. Niet enkel de doelman stond er ook de verdedigers waren top. Dankzij hen kon Jong Zulte hun geliefkoosd spel niet spelen. Een mooie aanval op rechts, een 1-2tje bracht onze spits in positie en die aarzelde niet om de 3-1 te scoren.

De match ging goed heen en weer. Op een schot van rechts moest de doelman de bal lossen en onze linkerflank die goed gevolgd was had maar binnen te leggen. 4-1. Jong Zulte speelde ons mooi uit en scoorde 4-2.

Het 2de kwart was zeer spannend met kansen langs beide zijden. Er werd niet gescoord. Wel zagen we zeer mooi voetbal.

In het 3de kwart werd ook niet gescoord en sloeg de vermoeidheid en frustratie toe. Een mooie diepe voorzet werd net uit het hoekje gered door de Zultse doelman. Een open mogelijkheid werd teniet gedaan door een tackle langs achteren. We kregen een open kans maar die werd net over de daklat in het doelnet gelegd.

In het 4de kwart steeg het niveau opnieuw. Er werd veel inzet getoond en we wonnen bijna ieder duel in de verdediging en in het middenveld. Hierdoor werd Jong Zulte de adem afgenomen. Een mooie zijwaartse pas werd mooi klaar gelegd voor de goede voet en een trap hoog in doel die door de geluidsmuur ging zorgde voor een 5-2. We bleven goed de bal rondspelen en konden op een mooie manier revanche nemen voor het verlies van de heenwedstrijd

De supporters zagen opnieuw een mooi staaltje van het voetbaltalent van deze toffe groep.

Tijdens de nabespreking zal er zeker nagedacht moeten worden over wie de opwarming voor zijn rekening zal nemenJ. Een super fiere trainer en délègue.