Wedstrijd 20 oktober 2018 : Petegem Schelde – KVC Nokere Kruishoutem B

Dit weekend stond de eerste wedstrijd van de terugronde voor onze B-ploeg op het programma. Deze week was er een mengeling van onze ploegjes, gezien enkele spelers dit weekend niet konden meedoen maar wel de woensdag konden spelen met de A ploeg.

Ook de trainer, Peter, was op weekend. De thuiswedstrijd was een spannende match met toch beetje commotie rond het terrein, die we uiteindelijk nog verdiend konden winnen.

Voor de eerste helft wou Yento de plaats in doel innemen en Flor nam de taak als kapitein van de ploeg op zich.

Na 2 minuten kon Petegem al doorbreken langs de de linkerflank en knalde de speler de bal voorbij Yento. Na 4 minuten spelen had de speler van Petegem geluk bij zijn verre trap naar doel, dat de bal nog over de voet van keeper Yento wipt en 2-0.

De organisatie van onze ploeg was beetje zoek en we verdedigden te slap om Petegem iets in de weg te leggen met als gevolg in de 7e minuut de 3-0.

Nog geen minuut later had Jani er wel genoeg van en kon deze hard maar zuiver de bal intercepteren van op onze eigen helft. Enkele meters vooruit lopen en van ver knallen. Geen verhaal voor de keeper van Petegem 3-1.

In de 10e minuut kon Dilano inkomen met de bal aan de zijlijn, een speler van Petegem raakt nog de bal en Dilano besloot naar doel te trappen van op de flank. De bal ging over de keeper in de verste hoek binnen 3-2.

We moeten toch wel eerlijk zeggen dat we terug in de match zaten, maar het verliep nog niet zoals het hoorde. De passing was onzuiver en vooral posities houden was alweer een moeilijke opdracht.

Waarvoor Peter waarschuwde, kwam nog uit ook, de ene speler, de zoon van de trainer, trok het laken naar zich toe. Op amper 4 minuten stonden we terug 6-2 achter.

Net toen ik als trainer even ging neerzitten om mijn ploeg even zelf te laten spelen, kon Jani van achteruit een bal diep steken naar Flor, deze schakelde zijn man uit met een dribbel en bediende Robbe voor doel. Deze kon de keeper verslaan met de 6-3. Een heel mooie vooractie op het doelpunt van onze ploeg!

Een fout op Robbe zorgde voor een vrije trap net over het midden van het veld. Gelet op de eerste goal, bediende Dilano met een roller Jani, die terug van ver de bal hoog in doel binnentrapte. 6-4.

Kapitein Flor die met veel lef en overgave stond te spelen, kon nog een RonaldoMove uit zijn schoenen toveren en de ruststand op een hoopgevender 6-5 brengen.

Tijd voor Yento zijn plaats in doel te ruilen met Flor. Even de posities herschikken en vooral de spelers aanmoedigen dat ze knap teruggekomen zijn en de match nog niet gespeeld is.

De tweede helft begon, toch waren de eerste 6 minuten terug voor Petegem Schelde.

7-5, 8-5, 9-5 ja zelf 10-5 werd het. Vleugels liepen langs de andere kant van het veld, onze piloot liep soms zelf achter onze staart en bovendien kreeg Flor in doel soms 2 spelers van Petegem alleen voor zich. Voorbije week getraind om langs twee zijden acties te maken en een voorzet te geven met de voet van de vleugel, maar toch wouden spelers met hun “betere” voet voorzetten geven, ook al lag de bal voor hun “mindere” voet. Het gevolg zag je in de 10-5.

Ook voor Robbe was het welletjes geweest. Met enkele zaalvoetbalacties, bracht deze mooie dribbels op de mat. Tegenstander uitschakelen, snelheid maken en onhoudbaar binnentrappen. 10-6.

Dilano had al gezien dat zijn schot vandaag goed stond, dus besloot ook van ver aan te leggen en de bal ging hoog over de kleinere keeper van Petegem in doel 10-7.

Robbe toonde serieus wat moed en vechtlust en kon na een knappe pas van Xenne de 10-8 op bord zetten.

Xenne voelde dat er toch meer inzat, en plooide zich nog eens dubbel voor zijn ploegmaats. Na het veroveren van de bal op zijn flank kon hij de bal bij Robbe brengen, die opnieuw onhoudbaar langs de verdedigers slalomde en 10-9 op bord zette. Yes, we waren terug in de wedstrijd.

Na 4 knappe doelpunten van onze ploeg een domper bij een uitbraak van Petegem die nog amper aan ons doel geraakte met de 11-9.

Yento had al in zijn vorige match getoond dat hij serieus wat snelheid in de mars heeft en een neus voor doelpunten. Yento werd door Flor van uit zijn doelgebied de diepte ingestuurd en 11-10 was een feit.

Toch gaf Petegem zich niet gewonnen en wouden zij deze wedstrijd nog goed eindigen. Opnieuw werd de ene speler teveel vrijheid gegund en schoot deze de 12-10 binnen.

Robbe deed mij echter versteld staan van zijn groeimarge in zijn eerste maanden voetballen en troefde terug knap zijn tegenstander af om heel rustig de 12-11 binnen te trappen.

De tijd tikte met nog 3 minuten op de klok.. Zou het nog lukken…

En jawel, Jani bediende zijn maatje Dilano, die met één schijnbeweging zijn tegenstander verschalkte en hard binnenschoot 12-12.

Gelet op de druk van onze ploeg, hoopte ik toch dat we het gaspedaal bleven induwen. We kregen ook enkele corners die spijtig genoeg konden weggewerkt worden. Maar dan kon toch Yento nog eens uitbreken in de laatste minuut en de bal voorbij de toch wel verdienstelijke keeper van Petegem trappen 12-13.

Een thriller van formaat, welke bloed, zweet en tranen gekost heeft. Met serieus wat hartkloppingen voor de trainer ad-interim. Peter stuurde van op zijn ver weekend een “oef-bericht” en onze jongens konden terugkijken op een doelpuntrijke wedstrijd waar we toch als winnaar uitkwamen. Natuurlijk mogen we de steeds terugkerende werkpunten niet vergeten, maar het belangrijke vandaag was de wilskracht en het blijven gaan voor de overwinning.

Proficiat Boys en bedankt voor jullie inzet!

De ploeg : YENTO – FLOR – XENNE – ROBBE – JANI – DILANO

Doelpunten : Robbe : 5 – Dilano : 3 – Yento : 2 – Jani : 2 – Flor : 1