U13A: FC Kluisbergen- Nokere Kruishoutem

Verslag U13A: FC Kluisbergen- Nokere Kruishoutem

Spelers: Aisha, Quinten, Oscar, Amelie, Gauthier, Arne, Rune, Sem

Kapitein: Fabian

Vandaag starten we aan de terugronde, op deze regenachtige zaterdagochtend stond een verplaatsing naar Kluisbergen op de kalender. Deze week kwamen er nog 2 extra spelers bij in onze ziekenboeg. Na Kobe(knie) diende nu ook Senne (rug) en maite( voet in de gips) forfait tegeven. Zo hield ik nog slechts6 spelers over. Gelukkig waren Sem(u12) en Quinten en Oscar ( beide U15) er om in te springen en zo kon de wedstrijd gewoon doorgaan. De heen wedstrijd verloren we met 3-6 dus wisten we maar al te goed dat we vandaag voor een moeilijke opdracht stonden.

Het eerste kwartier was niet om aan te zien, we kregen geen voet aan de grond. De thuisploeg speelde ons weg maar gelukkig was Aisha in topvorm vandaag. Aisha zorgde ervoor dat de thuisploeg niet tot scoren kwam, enkele fantastische reddingen zorgden ervoor dat we de nul op het bord konden houden. De eerste helft was beneden alle peil, weinig duelkracht en een gebrek aan inzet zorgden ervoor dat we het enorm lastig hadden in het eerste kwartier. Mocht de thuisploeg in het eerste kwartier 4of 5 goals gemaakt hebben konden we daar weinig op aanmerken.

Het tweede kwartier zijn we iets beter en krijgen we zowaar een kans via Fabian die de bal,tegen de paal trapt. Toch is het de thuisploeg die totaal terecht op 1-0 komt nadat een hoekschop zomaar binnenwaaid , een lucky goal. We laten ons hoofd niet hangen en komen beter in de wedstrijd. De thuisploeg blijft de betere ploeg maar we bieden meer weerwerk dan in het eerste kwartier. We tonen meer inzet en kunnen de bal beter in de ploeg houden. De thuisploeg is verplicht wat gas terug terug te nemen en moeten de bal meer aan ons laten. We krijgen nog enkele kleine kansje waarvan er eentje op de bovenkant van de lat valt na een mooi schot van Arne. Zowel Sem als Rune wagen hun kans maar stoten telkens op de keeper. Zo gaan we rusten met een 1-0 tussenstand.

Het derde kwartier spelen we nog beter dan het tweede kwartier en via Fabian en Arne ( die een sterke wedstrijd speelde)  komen we tot kansen maar scoren blijft een probleem. We zijn nu minstens de evenknie van de thuisploeg maar toch komt de thuisploeg op 2-0 na te slap verdedigen, een vermijdbaar doelpunt waar Aisha absoluut kansloos was. We proberen de rug te rechten en onder leiding van Arne gaan we er vol tegenaan. Enkele kleine kansje leiden tot druk maar de aansluitingstreffer blijft uit en zo staat de 2-0 ook bij de laatste break op het scorebord.

Tijdens de laatste pauze probeer ik als trainer nog wat extra vuur in de ploeg te krijgen en gaan we nog iets aanvallender voetballen. Het laatste kwartier is Aisha eerst nog twee keer attent op schoten van de thuisploeg maar vanaf de 50ste minuut zijn we echt de betere van de thuisploeg. De thuisploeg zit er fysiek wat door en net nu komen wij hevig opzetten. De keeper van Kluisbergen doet eerst nog een drietal prachtige reddingen maar na 54 minuten trapt Sem de bal tegen de paal en is Fabian goed gevolg en duwt de 2-1 tegen de netten. Een simpel doelpunt waaruit nogmaals duidelijk blijkt dat men steeds gevolgd moet zijn op afstandsschoten. De thuisploeg panikeert en wij gaan op zoek naar de gelijkmaker. We krijgen nog twee mooie kansen maar scoren lukt ons niet. Tot in de allerlaatste seconde. .. Rune krijgt de bal aan gespeeld van Arne, Rune draait zich vrij en schuift de bal in doel. Zo weten we in de laatste minuut van deze wedstrijd toch nog een gelijkspel te behalen. Eindstand 2-2

Dit gelijkspel voelt voor mij als trainer aan als een overwinning, hoe mijn spelers zich herpakten na een slecht eerste kwartier doet echt deugd. Het laatste kwartier toonden mijn spelers een fantastische mentaliteit en toont duidelijk aan dat deze jongens en meisjes tot het uiterste willen gaan voor elkaar!!!! Een dikke proficiat met dit hard bevochten gelijkspel en hopelijk kunnen we snel terug over een totale fitte ploeg beschikken.