Verslag U13A: Poesele- Nokere Kruishoutem

Spelers: Arne, Fabian, Senne, Gauthier, Sem, Rune, Menzo, Tijl

Kapitein: Amelie

Op deze winderige zondagochtend mochten we op bezoek bij Poesele. Sedert enkele seizoenen wordt er in Poesele op kunstgras gevoetbald. Een slechte grasmat moeten we dus niet vrezen vandaag😉. Van onze eigen kern schieten maar 7 spelers meer over (Kobe en Maite zijn nog steeds geblesseerd) en ook Aisha diende forfait te geven voor deze wedstrijd. Zo kwamen Sem, Menzo, Tijl en Rune Vandaele onze ploeg vervolledigen. Al reeds tijdens de opwarming zag ik als trainer dat mijn spelers niet geconcentreerd waren.

Het eerste kwartier is zeer zwak van onze kant, niets lukte en de inzet was zeer matig. Zonder ons echt te overklassen staat de thuisploeg verdiend op 1-0. Een doelpunt dat veel te gemakkelijk tot stand kwam, de speler van Poesele mocht veel te ver en veel te gemakkelijk oprukken en kan met een afstandsschot tussen een bos van benen onze keeper verrassen. Meteen ook de ruststand.

Het tweede kwartier brengt weinig beterschap en is zowaar nog zwakker dan ons eerste kwartier en het lukt ons niet om tot een treffelijke aanval te komen. Enkele hoekschoppen is het enige gevaar dat we kunnen brengen. De thuisploeg is niet veel beter dan wij maar bij de thuisploeg is er wel een massa inzet, iets wat bij het merendeel van onze spelers ver te zoeken is. Zo gaan we na een half uur met een 1-0 achterstand de kleedkamers even opzoeken.

In de kleedkamer gaat het er luid aan toe, als trainer was ik echt ontgoocheld in wat mijn spelers het eerste halfuur getoond hadden. De spelers beseften zelf maar al te goed dat we ons moesten herpakken want tenslotte staan we maar een doelpuntje achter. Als trainer hoopte ik dat de donderpreek effect zou hebben ….

Het derde kwartier brengt toch wat beterschap en we kamperen op de helft van de thuisploeg zonder voor echt doelgevaar te zorgen. Toch is het de thuisploeg die na een knap opgezette counter onze verdediging aan flarden speelt en eerder simpel weet te scoren. 2-0 na bijna 45 minuten voetbal. Eindelijk zie ik een reactie van mijn spelers, we drukkken de thuisploeg achteruit maar de doelman van de thuisploeg staat enkele keren goed opgesteld op onze doelpogingen. Zo staan we na 45 minuten 2-0 achter.

Tijdens de laatste pauze vertel ik mijn spelers verder te doen zoals onze derde kwartier en nog iets meer druk naar voor te zetten. We beginnen nu beter en beter te voetballen en tonen eindelijk dat we wel degelijk kunnen voetballen. In de 51ste minuut komen we via Rune op 2-1. Een doelpunt die ons terug in de wedstrijd brengt. We hebben ons als team herpakt en je ziet dat de thuisploeg begint te panikeren. Ondanks het feit dat we nog enkel mooie kansen krijgen lukt het ons niet om te scoren. We krijgen terug enkele corners die telkens voor gevaar zorgen maar iedere keer valt de bal net niet goed genoeg. In de laatste minuut komen we dan toch nog tot scoren nadat Tijl met een afstandsschot de 2-2 op het scorebord zet. Na deze gelijkmaker zijn we zelfs nog twee keer dicht bij de winnende treffer maar zover komt het uiteindelijk niet. Zo spelen we een tweede week op rij gelijk.

Al bij al moeten we tevreden zijn met dit onverhoopt gelijkspel. Dit gelijkspel hebben we vooral te danken aan een degelijke laatste 20 minuten. Als trainer probeer ik te verklaren hoe het komt dat we het eerste halfuur zo zwak voor de dag komen maar een duidelijke reden kan ik moeilijk vinden. Laat het ons houden dat we vandaag een halve offday hadden😉. Als trainer ben ik wel content dat de totale spelersgroep goed reageerde op de donderpreek tijdens de rust. We mogen ook niet vergeten dat we de laatste weken steeds andere spelers moeten inpassen. Vandaag zijn we met 10 spelers uit 4 verschilllende ploegen en kan je moeilijk verwachten dat er veel automatismen in deze ploeg zit. Laat ons vooral het positieve onthouden en de nadruk leggen op ons goeie reactie na een zwakke start.

Woensdag staat er een inhaalwedstrijd gepland thuis tegen Wortegem. Een nieuwe kans om te tonen dat we tot beter in staat zijn dan vandaag. Kop op en verder hard blijven werken als ploeg!!!!!