Verslag U13A : Nokere Kruishoutem- Wortegem

Spelers: Aisha, Fabian, Gauthier, Amelie, Senne, Rune, Jaron, Lukas, Timon

Kapitein: Arne

Deze keer speelden we een keertje op woensdagavond , een wedstrijd die op vraag van de trainer verplaatst was. In de kleedkamer zag ik als trainer reeds dat de spelers erop gebrand waren om een sterke prestatie neer te zetten. Ik vroeg aan de spelers om er vanaf de eerste minuut vol tegenaan te gaan.

Timon van de andere U13, Jaron en Lukas beide U12 kwamen vandaag onze ploeg versterken. Maité en Kobe zijn nog steeds geblesseerd en zo blijft het puzzelen om aan voldoende spelers te geraken. We beginnen sterk aan de wedstrijd en grijpen de bezoekers bij de keel. Op een moeilijk te bespelen veld proberen we toch verzorgt voetbal te brengen en worden beloond na 9 minuten voetbal met een doelpunt van Senne 1-0. We drukken de bezoekers achteruit en ontwikkelingen constant druk op de tegenstanders. Na 14 minuten komen we op 2-0 voorsprong. Het is Rune die de bal simpel binnenduwde op aangeven van Fabian. Zo staan we verdiend 2-0 voor na een sterk openingskwartier.

Tijdens de korte onderbreking vraag ik de ploeg om verder te doen zoals we bezig zijn. Pas terug begonnen en we krijgen een zoveelste corner. Jaron brengt deze goed voor doel en het is Timon die de bal binnenduwde. Zo staan we 3-0 voor. We nemen wat gas terug en de bezoekers hanteren vooral de lange bal naar voor. Bij de bezoekers lopen enkele grote rappe spelers rond en deze zorgen nu voor wat gevaar. Na 20 minuten milderen de bezoekers tot 3-1. Een doelpunt die net te gemakkelijk tot stand komt. Kort na deze tegentreffer behoed Aisha ons voor een tweede tegentreffer, Aisha schud hier een geweldige reflex uit haar mouw!!! We herpakken ons na een mindere 5 minuten. We zetten terug druk naar voor en gaan weer wat harder in duel. We voetballen nog enkele kansen bijeen maar scoren lukt ons niet. Zo gaan we na een halfuur voetballen rusten met een 3-1 tussenstand.

Tijdens de pauze vraag ik om terug vol naar vol te gaan en niet te gaan teren op onze voorsprong. Mijn spelers hadden de boodschap goed opgenomen en al in de 33ste minuut scoort Fabian ons 4de doelpunt. Nu is het Rune die Fabian het doelpunt aanbrengt. We zijn veruit de beste ploeg en schuwen de harde duels niet , hard maar steeds op een sportieve manier winnen we de meeste duels. De bezoekers zij van slag en komen slecht sporadisch tot bij onze keeper. Aisha is een betrouwbaar sluitstuk in deze ploeg en groeit elke week naar een hoger niveau. Één keertje gaan de bezoekers over de grens , eerst is er een elleboog en kort hierna deelt de doelman van de bezoekers een rake klap uit aan onze speler. Dit was niet op zijn plaats en verdiende altijd een kaart. Chapeau voor de trainer van de tegenstander die bij deze fase zijn doelman erop wees dat zoiets niet kan. Mijn ploeg is niet uit zijn lood te slaan en blijft gewoon sterk verder voetballen. Met nog 5 minuten te spelen krijgen we een vrije trap na een vuile fout op Senne. Senne neemt plaats achter de bal maar op aanraden van mezelf is het Amelie die plaats neemt achter de bal. Senne legt de bal perfect af voor Amelie die de bal hard in de linkerhoek knalt. Meteen goed voor de eindstand 5-1.

We spelen vandaag een beresterke wedstrijd en zorgen volledig zelf voor deze mooie en deugddoende overwinning. Vandaag was iedere speler top en als ploeg zetten we hier een fantastische prestatie neer. Schitterend om zien dat mijn spelers vandaag vanaf de eerste tot de laatste minuut alles gegeven hebben. Iedereen deed zijn uiterste best en was bereid om voor elkaar te vechten. We scoren vandaag enkel mooie doelpunt en speelden met momenten echt mooi voetbal. Zo behalen we vandaag onze tweede overwinning van dit seizoen en na een aantal gelijkspelen doet deze zege zowel voor de spelers al trainer geweldig veel deugt!!! We moeten verder blijven werken en op deze manier verder doen. Een dikke proficiat aan de ganse ploeg.