U11A verkopen hun vel duur

Vandaag stond de verre verplaatsing naar Sottegem op het programma. Het vroege uur en de eerste vorst zorgden ervoor dat de delegue zijn dagje niet had. Wie meer info wil kan zich tot Pieter wenden. Sottegem is de beste voetballende ploeg. Onze opwarming was net iets anders dan anders daar de kledij net op tijd was. Geen nood een goede soldaat trekt zijn plan.

Sottegem  is het spelen op kunstgras gewoon. het wedstrijd beging was het balbezit voor KVC. Sottegem dreigde met een lucky schot op de paal. Wij zetten daartegenover een mooi uitgespeelde kans die net efficiëntie miste. Een eerste trap op doel was meteen raak 1-0 2-0 na niet snel genoeg uit verdedigen en net voor rust 3-0.  Ondanks de 3-0 werden we niet weggespeeld en toonden we inzet en onze voetbal kwaliteiten. De trainer pepte zijn mannen op. We namen het 2de deel voor onze rekening en combineerden goed tot zeer goed. De druk werd hoog gehouden en we lieten Sottegem niet voetballen. Na een mooie actie op rechts kon er op doel getrapt worden en Sottegem kreeg de bal niet weg en werd door onze man simpel binnen getikt.3-1. Sottegem scoorde nog 2 keer. 5-1. Het doelpunten verschil gaf een duidelijk verkeerd beeld. We waren de evenknie. Net als wij liet Sottegem bij momenten mooi samenspel zien. We groeiden meer en meer in de wedstrijd. Na een goed 2de kwart kwam er een geweldig 3de kwart. de mannen waren allen top en van bij het begin drukten we Sottegem tegen hun doel. Gevolg van goed druk zetten leverde balbezit op na slecht uittrappen en doelpunt. 5-2. Sottegem zag sterretjes en kon met moeite uitverdedigen. Onze doelman had zijn werk en stond er steeds als het moest.  Sottegem zwalpte bij momenten en moest het spel aan ons laten.  Dat ze konden voetballen bewezen  ze met de prikjes die ze ons gaven. Een vrije trap werd zoals op training genomen. jammer van de goede thuisdoelman. We kregen kansen en een hoge bal  landde op het dak van het doel.  De bal verdween voorlangs. Om maar te zwijgen van de andere kansen.

na een geweldig 3de kwart volgde een fantastisch 4de kwart. Sterk verdedigen lag aan de basis van onze remonte. Een mooie pas naar rechts en diep gespeeld en vanuit een scherpe hoek hoog in doel over de doelman. 5-3. We kregen veel schietkansen maar die werden telkens binnen het bereik van de doelman afgevuurd.  Deze wedstrijd zag de trainer  duelkracht en wat er geleerd werd. Een mooi driehoekje en diepe pas in de hoek gevolgd door een pas centraal die mooi breed gelegd werd en knap afgewerkt. 5-4. De scheidsrechter voelde het gevaar en begon lichtjes in het voordeel van Sottegem te fluiten. We speelden echt super goed en de spanning was te snijden. Zelfs de trainer van Sottegem herschikte zijn ploeg om aan de druk te weerstaan. We kregen nog mogelijkheden waarvan 1 grote maar de druk was net iets te groot om het af te maken. Een gelijkspel was zeker verdiend geweest tegen een ploeg die nog maar 1 keer verloor.

De trainer zag net als de supporters dat het goed zat. Inzet, duelkracht, niet afgeven, combinatie, snelheid. Top jongens. Zelfs bij momenten de indruk naar een eerste klasse match te kijken.