Verslag U13A: Horebeke – Nokere Kruishoutem

Spelers: Aisha, Fabian, Amelie, Rune, Arne, Arthur, Joppe, Senne

Kapitein: Gauthier

Vandaag stond er een wedstrijd op het veld van Horebeke op de kalender. De heenwedstrijd werd nipt verloren dus wisten we op voorhand dat we het vandaag niet gemakkelijk zouden hebben. Na onze deugddoende overwinning van vorige woensdag gingen we op zoek na een tweede overwinning op rij, iets dat ons nog niet gelukt is dit seizoen. Joppe(U12) en Arthur(U13) kwamen ons bijspringen vandaag. Zo moesten we het vandaag met 9 spelers doen en waren de wisselmogelijkheden beperkt.

We beginnen aan de wedstrijd bij temperaturen rond het vriespunt. We starten sterk aan de partij en al snel leggen we enkel fraaie combinatie’s op de mat. We laten de bal snel van voet tot voet gaan en komen al in de 3de minuut op voorsprong. Na een mooie actie op rechts krijgt Senne de bal aangespeeld en deze speelt met een fantastische pas Rune alleen voor doel, deze draait zich knap vrij en schiet rustig binnen. Een schitterend doelpunt ,vooral de pas van  Senne verdiend een dikke duim, al was de afwerking ook niet mis. We zijn het eerste kwartier veruit de betere ploeg en krijgen dan ook enkele kansen. Fabian 2 keer net niet, een bal op de lat, in het zijnet….. telkens net niet. Zo gaan we na een beresterk openingskwartier rusten met een 0-1 voorsprong maar deze kon minstens dubbel zo groot geweest zijn.

Het tweede kwartier gaan we verder op het zelfde elan en drukken de thuisploeg achteruit. We blijven mooie combinatie’s opzetten maar telkens loopt de afwerking niet goed af. De thuisploeg weet geen raad en begint gefrustreerd te geraken. Elleboogjes, vuile fouten en zelfs natrappen was het gevolg. De trainer van de thuisploeg grijpt in en haalt de speler die na twee waarschuwingen terug natrapte van het veld. Een goede beslissing van de trainer, zo zou ikzelf het ook doen. Want vanaf volgend seizoen leveren deze soort fouten gele kaarten op. We blijven de wedstrijd domineren maar scoren lukt beide ploegen niet. Zo blijft het 0-1 na een halfuur spelen.

Tijdens de rust wijs ik mijn spelers erop dat we niks hoeven te veranderen aan ons spel maar de kansjes moeten afwerken. Blijkbaar hadden de spelers deze boodschap goed opgenomen want in de 2de minuut van dit kwartier is het Fabian die de bal binnentrapt op aangeven van Arne. Zo staan we oververdiend 0-2 voor. De thuisploeg komt iets beter in de wedstrijd maar verder dan wat kleine kansjes komen ze niet. We krijgen wat kansen maar ons derde doelpunt komt er uiteindelijk dan toch nog. Gauthier neemt de hoekschoppen voor zijn rekening, deze keer brengt hij de bal wel goed voor doel en is het Arthur die het snelst reageerde om de bal binnen te schieten. Zo gaan we een laatste keer pauzeren met een 0-3 voorsprong.

Het laatste kwartier krijgen we het moeilijker om de thuisploeg achteruit te drukken. De thuisploeg weet tegen te scoren in de 48ste minuut na te slap verdedigen van ons. Zo staat het plots 1-3. Dit is het sein voor de thuisploeg om een tandje bij te steken. We komen er nog moeilijk uit en gelukkig kunnen we altijd rekenen op een goeie keeper. Aisha staat de laatste weken sterk te keeperen en ook vandaag heeft ze terug met een paar fantastische reddingen ons recht gehouden. De thuisploeg dringt aan maar toch weten we op de counter de 1-4 tescoren in de laatste minuut. Joppe stuurde Arne diep en deze werkt rustig en beheerst af. Zo weerklinkt direct na de 1-4 het laatste fluitsignaal.

We weten een eerste keer dit seizoen twee matchen na elkaar winnen. Een verdiende overwinning met vooral in het eerste halfuur geweldig mooi voetbal. Ook vandaag was iedereen op niveau en wou iedereen deze wedstrijd winnen. Proficiat met deze overwinning aan de ganse ploeg. Nu een weekje goed trainen en dan gaan we vol voor drie zege’s op rij. Volgende week zaterdag komt Nazareth op bezoek. We verloren hinder met 3-0  terwijl we voetballend minstens de evenknie waren. Normaal komt Kobe deze week terug aansluiten bij de groep. Maite is nog steeds geblesseerd en deze zal waarschijnlijk pas na nieuwjaar terug kunnen aansluiten. Op naar de volgende wedstrijd.