U11A spelen spetterend 4de kwart

Vandaag kwam Volkegem op bezoek. De heenmatch was op een gelijkspel geëindigd na een wedstrijd van de gemiste kansen. Na een goede trainingsweek  en een ploeg in vorm waren de verwachtingen op een  goede prestatie groot.

We begonnen sterk aan de wedstrijd en toonden ons vormpeil. De combinaties waren er . Een mooie diepte pas , een goede dribbel, een mooie voorzet. Voetbal om van te genieten. Enkel een doelpunt bleef uit omwille van de zeer goede doelman. Onze verdediging had ook zijn werk maar knapten alles goed op. En als Volkegem een kans kreeg stond er een sterk spelende doelman. Ook Volkegem had een goede verdediging met als sluitstuk hun doelman. Wij waren goed maar de schoten op doel misten precisie lees meer in het hoekje. Na een mooie 1-2 centraal kwam onze aanvaller alleen voor doel  en scoorde de over verdiende 1-0.

Het 2de kwart werd niet gescoord waardoor de spanning begon te stijgen. We zagen een mooie wedstrijd met overwicht en mooie kansen van onze mannen.

Het 3de kwart was Volkegem de iets betere ploeg . Ze kregen enkel kansjes maar ook wij kregen die.

Volkegem kwam net voor het 4de kwart gelijk na een hoekschop die mooi binnen gekopt werd.1-1. Onverdiend gezien het spelbeeld maar dat is voetbal. Het scenario van de heenmatch begon zijn kop op te steken. Veel kansen maar geen doelpunten.

Het 4de kwart herpakten de jongens zich.  We kwamen 2-1 voor na opnieuw een mooie 1-2 die nog net vanop de doellijn naar achteren kon getikt worden en  simpel in een leeg doel  gelegd werd.  Het ultieme moment van trainer en délègue die het wereldrecord hoogspringen zonder aanloop verbrak. Een supermooi doelpunt.  Het was maar het begin van zeer mooi voetbal die eraan kwam. Vanuit de verdediging, die zeer sterk was vandaag, werd de bal diep gespeeld in de loop van onze pocket spits. Deze had de instructie goed begrepen. Hij  maakte een schijnbeweging en kon zo simpelweg de doelman verschalken. 3-1. De eerste hattrick was gemaakt. Met een gemeten pas werd onze spits diep gestuurd. Hij paste de bal zijwaarts van de uitkomende doelman naar de mee opgekomen ploegmaat die hem mooi maar binnen te tikken had 4-1. Het applaus van de supporters was terecht.   Volkegem was van slag en een  mooie bedoelde voorzet belandde over de doelman in doel. Dit laatste vergeten we en  houden het bij een mooi schot. 5-1.

Opnieuw een sterke match als ploeg.  Iedereen deed zijn taak. Aan inzet geen gebrek.  Wie scoort heeft geen belang. Een zeer mooie collectieve prestaties en nogmaals het bewijs dat voetbal eenvoudig kan zijn en een ploegsport. Ik wens nog te vermelden dat we van alle kanten felicitaties kregen voor het getoonde spel. Super gedaan TEAM!!!!