U13A: KVV Ardennen- Nokere Kruishoutem

Verslag U13A: KVV Ardennen- Nokere Kruishoutem

Spelers: Aisha, Fabian, Senne, Amelie, Arne, Joppe, Baptiste,Gauthier, Kobe

Kapitein: Rune

Onze laatste wedstrijd voor de winterstop was er eentje op verplaatsing bij KVV Ardennen. Dit is een ploeg die dit seizoen slechts één keertje niet won en thuis alles wist te winnen. Een uitdaging voor ons als ploeg om hier een goed resultaat te komen halen. Kobe was er na een lange blessure terug bij en Joppe en Baptiste (U12) kwamen ons vervolledigen vandaag.

In de gietende regen gaat de wedstrijd van start en nemen we het heft in handen. We zijn de meest dreigende ploeg en houden de thuisploeg op eigen helft. De beste kans is voor Fabian die pech kent bij de afwerking en de paal treft. De thuisploeg heeft het moeilijk en we zijn het eerste kwartier de betere ploeg.  Scoren lukt beide teams niet en zo staat een 0-0 tussenstand op het scorebord na 15 minuten voetbal.

Het tweede kwartier komt de thuisploeg meer opzetten en krijgen enkele kleine kansjes. Onze verdediging staat attent te voetballen en indien nodig staat ook Aisha attent het spel te volgen. De thuisploeg krijgt een geweldige kans maar Aisha slaat de bal uit doel. Zelf komen we dicht bij de 0-1, Senne neemt een vrije trap voor zijn rekening en deze mooie trap strand op de buitenkant van de paal. De tweede keer in deze wedstrijd dat we de paal treffen. Zo staat het bij de rust nog steeds 0-0.

Verder doen zoals we bezig waren is wat ik mijn spelers vroeg. Want het eerste halfuur van mijn ploeg was echt super. Vol goede moed gaan we opzoek naar een doelpuntje, wat we ook verdienen op basis van ons voetbal. Na 38 minuten krijgen we een hoekschop, Amelie brengt de bal goed voor en Senne loopt de bal binnen. Wat was ik content met dit doelpunt. Ten eerste meer dan verdiend voor mijn spelers en ten tweede omdat we de voorbije trainingen extra tijd spendeerden aan hoekschoppen. Zo staat het 0-1

Ook het laatste kwartier blijven we de betere ploeg maar het is de thuisploeg die na 50 minuten de stand op 1-1 brengt. We laten ons niet uit ons lood slaan en drukken de thuisploeg achteruit. We krijgen de beste kansen maar de paal,de lat en enkele mooie reddingen van de thuisdoelman houden ons van doelpunten.. Zo eindigt deze wedstrijd op een 1-1 gelijkspel.

Zo pakken we een gelijkspel bij de beste ploeg uit onze reeks. We verdienden zeker van te winnen vandaag maar in voetbal krijg je niet altijd wat je verdiend. Ik wens de ganse ploeg proficiat voor deze wedstrijd .

We sluiten de heenronde af met 3 overwinningen, 4 nederlagen & 5 x gelijkspel.

We wonnen één keer na forfait van Nazareth-Eke.

We scoorden 28 goals en kregen ook 28 goals tegen.

Als trainer ben ik best tevreden over de eerste helft van het seizoen en ga ik samen met de spelers proberen om na de winterstop nog beter te doen. Proficiat aan de spelers voor hun eerste seizoenshelft.