U11A spelen zich naar knappe 2de plek op sterk bezet tornooi

U11A spelen zich naar knappe 2de plek op sterk bezet tornooi

Wedstrijdverslagen Jeugd Hits: 244

U11A spelen zich naar knappe 2de plek op sterk bezet tornooi

Vandaag speelden de U11A een tornooi in Grotenberge.  Er waren 2 poules van 4ploegen.

In onze poule zat  Turnhout, Daknam en Grotenberge.   Wat de trainer op papier vermoedde bleek ook realiteit op het veld nl provinciaal of interprovinciaal niveau.

Turnhout – KVC:  2-0

Turnhout was onze eerste tegenstander. Gelukkig hadden we onze laatste competitiewedstrijden op kunstgras gespeeld en vertrouwen getankt. Tegen Turnhout begonnen we goed aan de wedstrijd. Turnhout kreeg enkele mogelijkheden die  ons niet in verlegenheid brachten.  We speelden goed en kregen enkele mogelijkheden om de score te openen. Het was Turnhout die met een knap afstand schot 1-0 voor kwam.  We werden de gelijkmaker ontnomen door een scheidsrechterlijke dwaling. Hij zag de bal buiten waardoor onze man die alleen op doel rende teruggefloten werd.  Een serieuze duw op een gevaarlijke plaats werd ook niet gefloten . Turnhout knutselde een mooie aanval ineen en scoorde 2-0. Een onterechte uitslag voor onze mannen die zeker een gelijkspel verdienden. Hun inzet en spel was mooier en beter.

Grotenberge – KVC:  1-2

De organiserende ploeg als tegenstander hebben is geen cadeau. Grotenberge begon sterk en drukte ons tegen ons doel aan. De eerste goede combinatie was meteen raak. Knap vanuit de verdediging naar midden . Deze zag onze aanvaller staan die zich knap vrij dribbelde en een gemeten pas gaf naar de opkomende flank die in een tijd de bal op de sloef nam. via daklat achter de lijn binnen. 0-1;

Groetenberge speelde goed en bleef komen. Onze verdedigers lieten geen steek vallen en hielden mooi stand. De vraag was hoelang konden ze dit volhouden. Groten berge was niet echt gevaarlijk maar de dreiging was er. Wij speelden goed maar niet super. We waren net niet rustig genoeg aan de bal en trapten hem te snel weg of wilden te snel voetballen. Grotenberge kwam gelijk na een knap schot. Onze doelman was kansloos.  We voetbalden gretig misschien te gretig.  Onze flank werd tot 2 keer hard getackeld. Een eerste vrije trap werd  niet volgens boekje genomen en zorgde dan ook niet voor gevaar. De tweede vrije trap, die we kregen was efficiënter en zeer goed uitgevoerd. Onhoudbaar 1-2 voor en winst binnen.

Daknam – KVC:  0-1

Tegen Daknam beter gekend als Lokeren was het er op of eronder. Een finaleplaats was mogelijk maar ook een strijd voor de laatste plaats. Grotenberge had Turnhout met 4 doelpunten verschil verslagen. Als we wonnen speelden we de finale op basis van doelpunten. Daknam had de technisch betere spelers. Ze trapten op doel maar slaagden er niet in onze doelman te verschalken. De verdediging was alert en sterk in de duels. Ook de aanvallers toonden zich. Enkele kansen  die net niet efficiënt genoeg waren. Het bleef op en neer gaan. Een eerste voorzet werd terug in onze ploeg getrapt. De daarop getrapte voorzet werd perfect op het hoofd van de man aan de eerste paal geschilderd en knap naast de paal binnen. 0-1. Daknam had geen tijd meer om zich te herpakken en de winst was binnen. Nu kon het rekenwerk beginnen. We wonnen de poule op doelpunten voor Turnhout(6), Daknam(3) en Grotenberge(3).

Finale: Maldegem – KVC: 2-0

Maldegem had zijn poule gewonnen met  Deinze, Kalken en Houtem.

Onmiddellijk na de aftrap wisten we welk vlees we in de pan hadden.  Technisch ster en combinerend. De eerste 5 minuten boden we knap verdedigend weerwerk. We kwamen er via een counter knap uit en de doelman voorkwam onze voorsprong. Maldegem reageerde met  een schot op de paal. Een mooie diepte pas bracht onze man alleen voor de doelman. Jammer genoeg stond hij met zijn rug naar doel. Hij probeerde in de draai de doelman te verschalken maar de bal liep net langs de verkeerde kant van de paal buiten. Ook onze snelle man van de flank kwam net te laat. Maldegem combineerde en kon scoren.1-0. Het was een faire wedstrijd ondanks dat de duels hard waren. Opnieuw deed een scheidsrechterlijke beslissing ons de nek om. Onze man stormde alleen op doel af maar hij floot een fout ipv bal voordeel te laten. Moeten we ook ijveren voor de VAR in het jeugdvoetbal? Maldegem  scoorde nog via een mooi samenspel de 2-0. In de finale kon het anders gelopen zijn maar dat is nu eenmaal voetbal.

We kregen enorm veel lof voor ons spel  van de tegenstanders. Ter info  Maldegem speelt  provinciaal niveau 3 net als Daknam en Turnhout interprovinciaal.

De talrijke supporters  hebben hun tikker opnieuw gevoeld want het waren spannende mooie wedstrijdjes. De trainer had ook hartkloppingen voor de wedstrijd maar dat kwam door een slechtwerkende GPS J van een ouder.

Dank aan de aanwezige gekwetste spelers voor hun aanwezigheid en steun.

Een mooie  2de plaats voor een superploeg!!!!!

 

Print