U11A spelen zich naar verdienstelijke 6de plaats op indoortornooi Tielt

Vandaag speelden de U11A een indoortornooi in Tielt. Er waren 2 poules van 5 ploegen.

Een enorme aanpassing op vlak van ondergrond als op spelwijze nl terug 5 tegen 5.

Ledegem – KVC:  2-0

Ledegem had al kennis gemaakt met de ondergrond en was al opgewarmd. Wij daarentegen hadden een beperkte opwarming.  Ledegem drukte ons tegen ons doel. Ledegem was technisch beter en wij konden enkel maar aan verdedigen denken. Ledegem kwam na enkele  kansen dan ook verdiend 2-0 voor. Onze mannen verdedigden zich maar konden niet echt een vuist maken. We konden 2 mooie kansen bij elkaar voetballen en daarmee is alles gezegd over de eerste wedstrijd waar het niet aan inzet ontbrak.

Tielt – KVC:  2-0

Onze 2de wedstrijd tegen Tielt waren we al een beetje gewoon aan de ondergrond. De bal rolde snel en controleren was moeilijk. Tielt was goed  en had ook enkele technische spelers in hun rangen. We kwamen 1-0 achter. Ons spelbeeld verbeterde en we konden aanklampen. Toch was het Tielt die 2-0 kon maken. We kregen mogelijkheden maar scoren lukte ons niet.  Ook in deze wedstrijd moesten we het verlies in de ogen kijken en maakten we niet echt aanspraak op meer.

KVC - Sleidinge:  2-0

Tegen Sleidinge sloeg de motor aan. Onverklaarbaar zou je denken maar de konijnenpoot is ongetwijfeld de aanwezigheid van de mama’s.

Plots lukte ons samenspel en Sleidinge kon enkel maar achter de bal aan hollen. Vanuit een sterke verdediging konden we onze aanvallen organiseren. De flanken werden optimaal benut en dat resulteerde in een eerste goal. Vanuit de linkerflank mooi dwars in doel. 1-0.  De 2de goal was bijna een kopie van de eerste. Enkel werd de doelman nu het zicht belemmerd door onze aanvaller. 2-0. We kregen nog enkele kansen waaronder een zeer grote maar de overwinning was binnen. De trainer moest sleutelen aan zijn opstelling door het uitvallen van zijn centrale verdediger.

Damme – KVC: 0-3

Damme werd van bij het startsignaal direct onder druk gezet. Een knappe pas centraal werd mooi op zij getikt en de bal werd in 1 tijd op de slof genomen. De bal vloog over de doelman tegen de netten. 0-1. Na een hoekschop werd de bal gelost en simpel binnen getikt. 0-2. De derde goal was opnieuw een zijdelingse pas en staalhard in doel geramd.0-3. Damme kwam er niet aan te pas en wij konden rustig de wedstrijd uitspelen. Al was de fout op onze doorgebroken man donkerrood waard.

Plaats 5-6: Heule – KVC: 4-2

We speelden voor plaats 5 of 6 tegen Heule.  Heule drukt ons tegen ons doel mede doordat wij het toelieten en achteruit kropen. We herstelden het evenwicht en zetten druk op de bal. We kwamen in ons spel en dat loonde. Een voorzet werd aan de 2de paal binnengetikt nadat de doelman deze gelost had. 0-1 We speelden goed al was deze ondergrond net iets gladder en daar hadden we het moeilijk mee. Direct na de rust scoorde Heule na niet alert genoeg reageren 1-1. Heule rook bloed en drukte het gaspedaal in.  Een wat ongelukkige actie leidde de 2-1 in. Een mooi kruis pas kon net aangeraakt worden waardoor de bal net naast de paal in doel verdween. 2-2. Een mooi combinatie van Heule speelde ons uit verband en 3-2. we kregen nog kansen maar een sterke doelman belette ons om gelijk te maken. net voor affluiten kregen we een goal te slikken. 4-2.

Een indoortornooi is altijd aanpassen. We zij dit niet gewoon en daarbij zitten we ook in de winterstop en vakantie periode. De supporters  hebben een mooi tornooi gezien en we eindigden op onze plaats. De meegereisde supporters moesten lijdzaam toekijken hoe onze mannen van de lekkere sandwiches smulden die onze délègué meegebracht had. Bedankt Pieter

Aan iedereen die de U11 A  genegen zijn een GELUKKIG NIEUWJAAR !!!

vanwege Pieter en Bart