Verslag U13A : Nokere Kruishoutem- Huise Ouwegem

Spelers: Baptiste, Joppe, Senne, Fabian, Arne, Jaron, Kobe, Maite, Rune

Kapitein: Aisha

Vorige week werd met 4-3 verloren op het veld van Oudenhove. Door tijdsgebrek werd over deze wedstrijd geen verslag geschreven, een evenwichtige partij was het die beide kanten opkon.

Vandaag kwamen de buren van Huise op bezoek. Een goed team had ik horen zeggen, met enkele goede spelers in hun ploeg. Gauthier was er vandaag door omstandigheden niet bij en zo kwamen er 3 spelers van de U12( Joppe,Jaron en Baptiste) onze ploeg versterken. Ons veld ligt er al sinds het begin van het seizoen niet goed bij en de vorst van de voorbije nacht zorgde ervoor dat het veld zo goed als onbespeelbaar was. Toch ging de wedstrijd door en werd een bereidwillige ouder van de tegenpartij gevonden om arbiter te zijn.

We starten goed aan de wedstrijd en proberen de wedstrijd in handen te nemen. We krijgen enkel goede kansen maar scoren lukt ons niet. De bezoekers hebben enkele snelle grote jongens lopen maar ons middenveld staat sterk te spelen in het eerste kwartier. We verdienen absoluut op voorsprong te staan maar zoals dikwijls in voetbal loopt het anders. De eerste aanval van de bezoekers is meteen raak, een voorzet vanop links wordt door Aisha verkeerd ingeschat en zo staan we te simpel 0-1 achter net voor de eerste break.

Het tweede kwartier brengt hetzelfde spelbeeld van het eerste kwartier. We zijn de best voetballende ploeg en tonen een fantastische mentaliteit. We krijgen de nodige kansen op de gelijkmaker maar scoren lukt niet. De vele corners zorgen telkens voor gevaar maar telkens is het net niet. Onze keeper staat in het tweede kwartier twee keer goed opgesteld en voorkomt zo een grotere achterstand. Zo staan we na 30minuten voetbal 0-1 achter.

Het derde kwartier is meer in evenwicht en zijn het de bezoekers die komen opzetten. Al bij al houden we de boel goed op slot achteraan en zijn de beste kansen opnieuw voor ons. Senne mikt net over, Fabian zijn schot werd op de achterlijn gered en een trap van Rune werd puik gered door de keeper.

Zo staat het na driekwart wedstrijd nog steeds 0-1.

Het laatste kwartier kan niet slechter beginnen, een corner is de aanleiding voor de 0-2. Achteraan krijgen we de bal niet goed weg en de bezoekers scoren te eenvoudig. Hier moesten we verdedigend iets feller het duel aangegaan hebben. We zetten alles op de aanval en krijgen de kans op de aansluitingstreffer maar de keeper van de bezoekers staat sterk te keeperen. Op een mooi uitgespeelde counter weten de mannen van Huise de 0-3 te scoren. Net voor het einde van de wedstrijd komen we dan toch tot scoren. Een afgeweken voorzet vanop links wijkt af en zo komen we op de einstand van 1-3 na een owngoal.

Een sterke wedstrijd van ons waar we niet voor beloond worden. De bezoekende trainer heeft lof voor de manier van spelen van onze ploeg en dat is ook steeds leuk om te horen. Jammer genoeg verliezen we zo een tweede keer op rij. Toch panikeren we als ploeg niet en ben ik als trainer ervan overtuigd dat als we met dezelfde inzet en mentaliteiten verder blijven werken de eerste overwinning er zit aan te komen. Ondanks de twee nederlagen heb ik het volste vertrouwen dat we nog mooie dingen gaan tonen met de spelers op het voetbalveld. We gaan een weekje goed trainen en op naar de uitwedstrijd van volgend weekend op bezoek bij Volkegem.