Verslag U13A: Nazareth Eke- Nokere Kruishoutem

Spelers: Aisha, Arthur, Quinten, Arne, Senne, Fabian, Joppe, Sem, Rune

Kapitein: Maité

Na enkele afgelastingen de voorbije weken speelden we vandaag op verplaatsing bij Nazareth. Een wedstrijd die doorgaat op kunstgras en dat is toch altijd een beetje aanpassen in vergelijking met het gewone gras.

Vanaf de eerste minuut nemen we de wedstrijd in handen en de eerste kans is meteen prijs. Na minder dan een minuut spelen opent Senne de score. Nog geen 5 minuten later staan we al 0-2 voor, het is Arthur die op hoekschop de bal simpel binnenduwt. Het eerste kwartier komt de thuisploeg niet in het stuk voor. Toch scoort de thuisploeg net voor de eerste break de aansluitingstreffer uit hun eerste mogelijkheid. Zo staat het 1-2 na 15 minuten voetbal.

Het tweede kwart is een weerspiegeling van de eerste en zijn we de beste ploeg. Ik zie mooie dingen van mijn team. Vele knappe combinatie’s waar op training al veel tijd is ingekropen komen er vandaag uit. We krijgen veel kansen maar de thuisploeg heeft een goede doelman tussen de palen staan en deze voorkomt dat we de score verder kunnen uitdiepen. Toch weten we via Rune de 1-3 te scoren. We gaan rusten bij een 1-3 tussenstand.

Het derde kwartier nemen we onbewust wat gas terug en is de thuisploeg drukt ons achteruit. Tot echte kansen komen ze niet maar hebben we het beste van het spel. Aisha hoeft slecht één keertje paraat te staan op een harde knal. Op een zeldzame uitbraak weet Rune de 1-4 te scoren, een knappe aanval ging hieraan vooraf. De thuisploeg mildert net voor de laatste onderbreking tot 2-4 op een ingestudeerde vrije trap.

De laatste 15 minuten zijn we terug de beste ploeg en krijgen we de nodige kansen om de score nog op te drijven. Eerst treft Sem nog de paal maar enkele minuten later is het Joppe die de eindstand 1-5 op het scorebord zet.

We spelen een sterke wedstrijd en weten verdiend te winnen met 2-5. Vandaag speelden we onze sterkste wedstrijd van 2019. We brachten mooi en verzorgd voetbal. Hopelijk zijn we nu vertrokken voor meer van deze wedstrijden. Ook nog een dank u wel aan Quinten en Arthur (U15) & Sem en Joppe(U12) om ons vandaag te vervolledigen.