U13A: VC Zwijnaarde – Nokere Kruishoutem

Wedstrijdverslagen Jeugd Hits: 130

Verslag U13A: VC Zwijnaarde – Nokere Kruishoutem

Spelers: Jaron, Fabian, Maité, Senne, Rune, Joran, Sem, Joppe, Lukas,

Kapitein: Arne

Deze week mochten we voor de tweede week op rij op verplaatsing gaan voetballen. Aisha kon er niet bij zijn en ook Gauthier was afwezig. Jaron van de U12 kwam in doel te staan. Joran van de U13B kwam ons versterken en ook de Lukas, Joppe en Sem van de U12 kwamen ons uit de nood helpen. Zo spelen we vandaag met een mix van U12& U13 spelers.

De opwarming verliep wat chaotisch en het veld lag er al helemaal niet goed bij, wat een verschil met het kunstgras van vorige week. Iedere speler werd zijn taak toegewezen en we gingen het veld op met de insteek om het beste van onszelf te geven.

Het eerste kwartier valt kort samen te vatten, vanaf de eerste minuut zetten we druk vooruit en proberen toch om verzorgd voetbal te spelen. We krijgen enkele kleine kansjes maar de thuisploeg beschikt over een sterke doelman en deze houd zijn netten schoon in het eerste kwartier. Een 0-0 tussenstand na 15 minuten voetbal.

Het tweede kwart van de partij gaan we nog iets beter spelen en gaan we opzoek naar een voorsprong die we ondertussen echt wel verdienden. Na 23 minuten voetballen kunnen we de 0-1 scoren. Het is Rune die de bal aangespeeld krijgt van zijn broer Sem en Rune lobt de bal netjes over de doelman in doel. We krijgen nog een paar mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen maar scoren lukt ons niet.

Tijdens de rust probeer ik mijn spelers scherp te houden en geef ik hun mee op zoek te gaan naar een tweede treffer. In het eerste halfuur kregen we een aantal corners die telkens niet voor doel geraakten. Nu werd Joppe aangeduid om de hoekschoppen te trappen. Joppe brengt zijn eerst hoekschop goed voor en het is Joran die de bal in een boogje over de keeper in doel knikt. Een prachtig doelpunt die ons zo op 0-2 brengt. We duwen nu echt door en in de 42ste minuut is het Rune die met zijn tweede van de middag een veilige 0-3 binnenduwt.  Een tweetal minuten later krijgen we een vrije trap en is het Arne die de bal klaarlegt om te trappen. Arne krult de bal heerlijk tegen de winkelhaak maar krijgt een herkansing omdat er een speler te vroeg uit het muurtje kwam. De tweede poging was wel raak. Arne trapte met een gelukje binnen 0-4. Een doelpunt dat Arne absoluut verdiende. Arne is iedere week die een betrouwbare pion in ons team en het deed me als trainer dan ook echt plezier om hem te zien scoren.

Het laatste kwartier stuur ik mijn spelers het veld op met de boodschap om de nul te houden. Eerst is Maité nog dicht bij een doelpunt op vrije trap maar de bal gaat maar nipt naast. Maité zou het ook verdienen om eens een goaltje te maken want ze is sinds haar blessure week na week beter gaan spelen. Samen met Arne zorgt ze voor de nodige stabiliteit in de verdediging. Ook Fabian is een paar keer dicht bij een doelpuntje maar telkens zit er wel een voetje tussen. In de 58ste minuut kan de thuisploeg dan toch tegenscoren1-4. Jammer voor Jaron die Aisha vandaag met glans vervangde. In de laatste minuut bracht Joran de eindstand op 1-5 op aangeven van Lukas.

We spelen vandaag een superwedstrijd en speelden enkele mooi combinatie’s bij elkaar. Deze spelers zijn bereid om alles te geven voor de ploeg en dat doet me als trainer veel plezier. Ik zie ook week na week steeds meer actie’s waar we op training hard aan werken terugkomen in de wedstrijden. Altijd plezant om te zien dat de spelers oppikken wat op training aangeleerd wordt. Ik wil mijn team van vandaag een dikke proficiat wensen met hun prestatie van vandaag. Op naar de volgende wedstrijd en wie weet een derde zege op rij?.

Print