NEDERLAAG EN GELIJKSPEL VOOR KVC: TIJDELIJKE WAPENSTILSTAND ?

NEDERLAAG EN GELIJKSPEL VOOR KVC:  TIJDELIJKE WAPENSTILSTAND ?

Het was, ook in Belgie  en Frankrijk, vorig weekend een uitzonderlijke Wapenstilstand. 100 jaar geleden was er het einde van de eerste wereldoorlog. Dat ging, met als orgelpunt vorig weekend,  niet onopgemerkt voorbij. Met het oog gericht op de uitslagen zou je denken dat het ook voor KVC een (gedeeltelijke) Wapenstilstand werd. Er was het hoopgevend gelijkspel van KVC- B (reeds op donderdagavond) maar op de dag van Wapenstilstand zelf bleef het zondag bij KVC-A heel rustig. Te rustig zelfs, want de partij tegen TK Meldert werd verloren….

KVC-A  - MELDERT  1-2

Tegen een tegenstander, die hoog wil mikken, kwamen wij via Jonas Vandevelde na assist van Kim Devos op voorsprong (23’ 1-0). Een heel goede start, dat wel, maar Meldert zorgde voor een vlugge reactie. Bouyalaoui, met een verleden in het voetbal van….1ste klasse, versierde de gelijkmaker (27’ 1-1) en beloonde enkele minuten later zijn ploeg met voorsprong (31’ 1-2). Opdracht volbracht voor de bezoekers ? Zo kon je het wel stellen. Ze  hadden de voorsprong in de handen, en gaven die niet meer weg. KVC-A probeerde, in de tweede helft, nog via Xander Bracke de gelijkmaker  af te dwingen maar het tikkeltje meeval ontbrak om gelijk te stellen. Voor KVC-A, zeker op eigen veld, een pijnlijke nederlaag. Een oranje lampje begint te flikkeren, laat dit duidelijk zijn.

Is normaal als je weet dat KVC-A samen met twee andere ploegen op een gedeelde 13de plaats staat. Dat is geen plaats voor onze ploeg. Om te klimmen in ’t klassement moet je echter punten pakken. Zondag is er de verplaatsing naar SV Geraardsbergen (aftrap om 14.30 uur), een ploeg die aan de top meedraait (staat 2de op 2 punten van leider Denderhoutem) en vorige zondag in Burst won met 0-3. We duimen voor onze ploeg.

BEVERE B        - NOKERE KRUISHOUTEM B   2-2

Bevere B heeft Dieter De Langhe, die een verleden heeft bij KVC, als de trainer. De match werd al verleden week….donderdagavond gespeeld. Het begon heel goed met een doelpunt via Lawrence De Clercq (15’ 0-1). Was de weg gevonden naar de zege ?  Daar besliste Sparta Bevere anders over. Bastiaan Matthijs bewerkte de gelijke stand (31’ 1-1). Dat was ook de ruststand. In de tweede helft was, voor de twee ploegen, nog alles mogelijk. Het vlammetje van de hoop werd aangewakkerd toen Lars Dhondt voor KVC-B voor de tweede keer voorsprong kon afdwingen ( 44’ 1-2).  Die voorsprong bleef lang op het bord en terecht was er uitzicht op de drie punten. Een strafschop voor de thuisploeg was er voor ons echter teveel aan. Persyn bracht zijn ploeg langszij (79’2-2).

KVC-B staat 3de in de stand en zit op koers om verder aan de top van de rangschikking mee te draaien. Zondag speelt men om 14.30 uur thuis tegen Volkegem . Deze ploeg verloor vorige zondag op eigen terrein met 1-5 tegen FCLC Ronse, een ploeg die enkele jaren geleden nog meespeelde in het West-Vlaams liefhebbersvoetbal. Voor KVC-B liggen de kaarten op tafel om zondag te gaan voor een thuiszege (NKMR)

VERLIES VOOR KVC-A EN WINST VOOR KVC-B OP 4 NOVEMBER

VERLIES VOOR KVC-A EN WINST VOOR KVC-B OP 4 NOVEMBER

 

Het eerste weekend van november werd er één met tegenstrijdige uitslagen. Voor KVC-A werd de verplaatsing naar vice-leider Burst een maat voor niets ( 4-1 verlies). Hierdoor is Burst in Tweede B de nieuwe leider. KVC-B deed het dan goed thuis tegen Mater en won met 3-0.

BURST   - KVC-A   4-1

De aftrap was pas gegeven of onze verdediging liet zich al verrassen ( 2’ Landuyt 1-0). Zo moest je eigenlijk met een 1-0 achterstand aan de match beginnen. Onze ploeg had de intentie zo vlug mogelijk orde op zaken te stellen. Dat gebeurde met de gelijkmaker (19’ Kim Devos 1-1). Deze 1-1 was de ruststand. Bij het begin van de tweede helft was nog alles mogelijk. Burst trok een streep door onze goede voornemens en kwam al na enkele minuten op voorsprong (48’ De Rouck 2-1). Daarna trok onze ploeg op zoek naar de gelijkmaker maar Burst gaf de voorsprong  niet meer uit de handen. In het tweede deel van de tweede helft kon de thuisploeg de bonus verder uitdiepen (71’ invaller Imschoot 3-1 en 87’ invaller Eloot 4-1).  Zo staat KVC-A op een gedeelde 12de plaats, samen met Gijzel Oosterzele en Borsbeke. De conclusie ligt voor de hand : er moeten dringend punten gepakt worden om de positie in de rangschikking te verbeteren. KVC-A speelt zondag thuis tegen Meldert. Deze ploeg won met 0-2 in Meerbeke en staat op de 7de plaats.

KVC-B  - MATER  3-0

De uitslag stond al aan de rust op het bord. Geoffrey Depijpere opende de stand ( 18’ 1-0). Onze ploeg had vlug de smaak te pakken en wilde nog meer. Eén minuut later (19’) werd de voorsprong via Davy Vanhautte verdubbeld (2-0). In het derde kwartier kon Simon Vandeputte uit strafschop , na een fout op Lawrence De Clercq, de voorsprong verder uitdiepen (3-0). De match was aan de rust gespeeld. In de tweede helft werd de stand niet meer gewijzigd.

“Ik was heel tevreden over hetgeen in de eerste helft werd getoond maar de tweede helft was niet goed”, aldus trainer Joachim Dhondt na de wedstrijd.

KVC-B staat op de 3de plaats.  Reeds donderdagavond 8 november speelt men om 20.00 uur de volgende match op verplaatsing tegen Sparta Bevere B. Deze ploeg verloor zondag op FCLC Ronse met 1-0 en staat op de 12de plaats (NKMR).

 

KVC-A EN KVC-B DE WINNAARS IN VERKIEZINGSWEEKEND

KVC-A EN KVC-B DE WINNAARS IN VERKIEZINGSWEEKEND

Voor KVC-A en KVC-B werd het kiesweekend een geweldig succes. KVC-B had in Zingem, in het burenduel, zaterdagavond al de maat genomen van de thuisploeg. KVC-B greep zondag thuis tegen Borsbeke de kans om een belangrijke zege te behalen.

KVC-A  - BORSBEKE  2-0

De Zebra’s gaven nooit de indruk onderaan de klassering te staan. KVC-A kreeg genoeg tegenstand, maar vocht terug om drie heel kostbare punten te pakken. In het wedstrijdbegin was het nodig dat doelman Tim Vandenabeele attent stond te keepen. Bezoeker Van Waeyenberghe werd ook tweemaal afgeremd door de doelpaal. Bij de rust (0-0) was nog alles mogelijk. In de tweede helft  kwam KVC-A scherp uit de startblokken. Na hoekschop van Joshi Noppe, voor de eerste keer aan de aftrap na een lange revalidatieperiode, opende Yordi Vanhoutte de stand  (55’ 1-0).  Het bleef spannend, al was er voor KVC-A pech mee gemoeid toen Xander Bracke de paal op zijn weg vond. In het laatste kwartier (80’) was het dan toch bingo toen de ingevallen Simon De Ruyck de bonus verdubbelde. Meteen had KVC- A gewonnen spel en staat met 10 punten op de zevende plaats.

“We waren ook in de eerste helft wel de beter voetballende ploeg ook al was het wel spannend”, analyseerde trainer Wouter Degroote. “In de tweede helft ging het toch nog iets beter. Dat resulteerde in een verdiende zege. Dat was het werk van de ploeg met captain Kim Devos toch in een glansrol. Hij was een voorbeeld voor zijn ploegmaats. En als het moest, was doelman Tim Vandenabeele op de afspraak om met goeie tussenkomsten uit te pakken.  Er was ook de eerste startkans voor Joshi Noppe. Op hem kunnen we verder bouwen, hij zorgt voor rust”, aldus nog trainer Degroote.

Zijn ex-ploeg Zeveren, waar hij verleden seizoen de topscorer was, is Noppe niet vergeten. Omdat Zeveren op zaterdagavond speelde was een delegatie van Zeveren afgezakt naar het terrein van KVC-A om hun vroegere topscorer aan het werk te zien. Dat was mooi van Zeveren, bij heel wat andere ploegen kijken ze niet meer om naar de spelers die kiezen voor een andere uitdaging.

Zondag speelt KVC-A om 15.00 uur op verplaatsing tegen Winnik. Deze ploeg verloor in Kluisbergen Sportief met 5-2 maar kwam wel eerst op voorsprong. Winnik staat 14de met 6 punten.

ZINGEM B   - KVC-B    0-2

Op de vooravond van de kieszondag stonden de twee buren, die vanaf 1 januari onder dezelfde gemeentevlag van “Kruisem” varen, tegenover elkaar. Het werd een derby die lange tijd heel spannend was. Tot Kevin Van Brabandt (74’) de rode loper uitrolde en KVC-B beloonde met de 0-1 voorsprong. De thuisploeg trachtte nog langszij te komen maar een goed georganiseerde bezoekende ploeg liet niet begaan en zorgde zelfs, bij momenten, ook nog voor  gevaarlijke standjes. De toegevoegde tijd was al begonnen toen Laurijn De Clercq (91’) de voorsprong verdubbelde (0-2), waardoor KVC-B een beetje later als de gelukkige winnaar naar de kleedkamers stapte.  KBC-B staat in het klassement 4de met 13 punten en blaast in de nek van Huise Ouwegem en Kluisbergen Sportief B. De volgende wedstrijd komt er aan op…. zaterdag 27 oktober, met om 20.00 uur op verplaatsing de match tegen FC Kluisbergen B  (NKMR)

WINST EN GELIJKSPEL VOOR KVC

 WINST EN GELIJKSPEL VOOR KVC

Voor KVC-B werd het vrijdagavond een reden tot juichen met de 1-2 zege op bezoek bij FC Kluisbergen B. KVC-A anderzijds speelde zaterdag 3-3 gelijk tegen Meerbeke.

KVC- A  - MEERBEKE  3-3

De bezoekers boekten vlug succes met een doelpunt van De Sa Faria  ( 5’ 0-1). Voor KVC-A meteen de reden om de achtervolging in te zetten. In het derde kwartier trapte Didi Kavumbagu de gelijkmaker tegen de netten (30’ 1-1). Op slag van rust had Xander Bracke pech toen de bal tegen de dwarslat plofte.  KVC-A begon scherp aan de tweede helft. Yordi Vanhoutte beloonde onze ploeg met voorsprong (55’ 2-1). Even later kwamen de bezoekers langszij via de vaardige Prekadini (60’ 2-2). Na handspeler van een speler van Meerbeke werd ons een penalty toegekend.  Joshi Noppe trapte de bal van op de stip tegen de netten (70’ 3-2). Met een afstandsschot werd Yannick Sonck even later de bewerker van het gelijkspel (75’ 3-3.). KVC-A speelt zondag, aftrap om 14.30 uur, op verplaatsing tegen Burst. Deze ploeg won zondag met 1-2 in Winnik en staat 2de met 18 punten. Onze ploeg staat met 11 punten op een gedeelde 11de plaats.

FC KLUISBERGEN B  - KVC-B  1-2

Lawrence De Clercq beloonde onze ploeg in het derde kwartier (30’) met de 0-1  voorsprong, dat werd ook de ruststand. Vijf minuten na de rust kwam de thuisploeg via Vandepopuliere langszij (50’ 1-1). KVC-B was gemotiveerd om voor de drie punten te gaan. Dat lukte met het winnende doelpunt via Geoffrey Depypere (86’ 1-2). KVC-B staat 3de met 16 punten. De volgende match is zondag 4 november om 14.30 uur thuis tegen Mater. Deze ploeg staat laatste met 0 punten (NKMR)

KVC : GELIJKSPEL EN NEDERLAAG

KVC : GELIJKSPEL EN NEDERLAAG

KVC-A speelde in de vroege zaterdagavond al op verplaatsing tegen Kluisbergen Sportief. Het werd een wedstrijd waarin de twee ploegen voluit de kans gingen. In het derde kwartier opende Valepijn voor Kluisbergen de stand. KVC-A gooide zich in de strijd om langszij te komen, maar dat lukte niet. Enkele minuten voor het einde besliste El Ghouch de wedstrijd.  KVC-A speelt zondag om 15.00 uur thuis tegen Borsbeke. Deze ploeg verloor vorig weekend met 3-2 op verplaatsing tegen Gijzel Oosterzele. Borsbeke had wel eerst de 0-2 voorsprong afgedwongen.

KVC-B speelde thuis tegen FC Petegem Schelde, de ploeg die een week vroeger liefst 10 goals had gemaakt. KVC-B bood flink weerwerk en de bezoekers kregen niet de kans de bal tegen de netten te tikken. Thomas De Mey (48’) liet de thuisploeg kort na de rust juichen. Deze 1-0 bleef nochtans niet lang op het bord. Lars Dhondt (55’) verwerkte ongelukkig in eigen doel en zo was het 1-1. Dat werd ook de uitslag.

KVC-B speelt zaterdagavond om 19.30 uur op verplaatsing tegen SK Zingem –B. De tegenstander verloor vorig weekend uit tegen FCLC Ronse verrassend met 4-1 (NKMR)