NOKERE KRUISHOUTEM A VERLIEST BELANGRIJKE MATCH

 NOKERE KRUISHOUTEM A  VERLIEST BELANGRIJKE MATCH

Het was te mooi om waar te zijn. Eerst een gezellig eetfestijn en daarna bij een aangename temperatuur een thuismatch tegen Winnik mogen spelen. Bij een voorafgaandelijk aangepaste en op maat van een voetballer geknipte maaltijd lieten de spelers nochtans de blijde verwachting op het gezicht lezen. Het was een foute veronderstelling.

Na de zeven op negen (gewoon schitterend voor een ploeg die de gevarenzone wil de rug toekeren) groeide het stil verlangen om er tien op twaalf van te maken. Tussen de verwachting en de  realiteit gaapt dikwijls een groot verschil. We hebben het geweten.

KVC-A liep nochtans flink van stapel. Er werd druk gezet op de bezoekende verdediging, de bal werd voor het doel geslingerd, vrije trappen noopten de bezoekers tot de grootste voorzichtigheid. De bal ging er echter niet in.

De minuten tikten weg en het zat er aan te komen dat de rust zou ingaan met de 0-0. Tot Cédric De Boever, die de verantwoordelijkheid niet uit de weg ging, niet anders kon dan in de zestien bezoeker Vissers foutief afstoppen. Ref De Pessemier floot een strafschop. Deze werd omgezet door Seppe Deblander en meteen stapten de bezoekers met de 0-1 voorsprong naar de kleedkamer.

De tweede helft was er nog om alles recht te zetten. Dat was een verkeerde veronderstelling. Seppe Deblander (57’) deed er eentje bij (0-2). KVC-A plooide echter niet en dreigde onder andere met een afstandsschot via Willem Travers.  Toen de bezoekers met een dertigmeterschot via Vanderveken (68’)  doelman Tim Vandenabeele (die de volgende ochtend vader werd-proficiat) voor de derde keer het nakijken gaf  was het amen en uit. Yordy Vanhoutte pakte nog uit met een kopbal maar doelman De Jonge was bij de pinken.  Uiteindelijk kon Cieters voor de bezoekers in het slot (86’) de ruime 0-4 zege bewerken.

“Als je kansen kan afdwingen en vergeet te scoren ga je onderuit”, gaf een bestuurslid van Winnik  ons als bedenking mee. En hij had nog gelijk ook.

Er is , gelukkig maar, geen man over boord. Uitgezonderd Meerbeke verloren al de andere achter ons geklasseerde ploegen eveneens. En Windeke, ploeg die één punt meer telt dan Nokere Kruishoutem A, verloor eveneens. We blijven dus op de 12de plaats met 24 punten.

Zondag is er (aftrap om 15.00 uur) de verplaatsing naar Meerbeke. Deze ploeg telt op ons een achterstand van drie punten. Er is een heel belangrijke zespuntenmatch in aantocht.

Nokere Kruishoutem-B was vorig weekend vrij. Zondag 24 februari  speelt men om 15.00 uur thuis tegen FC Kluisbergen B (NKMR)

KVC-A ZET OPERATIE REDDING VERDER, KVC-B BLIJFT VICE-LEIDER

 KVC-A ZET OPERATIE REDDING VERDER, KVC-B BLIJFT VICE-LEIDER

 

In Borsbeke eindigde KVC-A met een gelijkspel (1-1). Meteen zeven op negen voor de ploeg van trainer Wouter Degroote. De club zet de operatie redding verder. Zondag speelt men om 15.00 thuis tegen Winnik. In Borsbeke kwamen wij in de eerste helft via Nicolas Meerschaut op voorsprong. In de tweede helft kwam de thuisploeg langszij. Volgens bepaalde waarnemers deed KVC-A het goed en was doelman Tim Vandenabeele, als het moest, het heel betrouwbaar sluitstuk. Cédric De Boever en Didi Kavumbagu waren na schorsing inzetbaar en kwamen aan de aftrap. Jonas Vandevelde en Thomas Demey gingen naar de bank.

KVC-B blijft de vice-leider, al komt Olsene (met één match minder gespeeld) de neus aan het venster steken. Op de voorlaatste speeldag komt Olsene nog op bezoek. De thuisderby tegen Zingem B werd de gelegenheid om als winnaar te eindigen. Eerst kwamen de bezoekers via De Cock op voorsprong. Iets over het halfuur kon Lawrence De Clercq gelijkstellen (33’ 1-1). Kort voor de rust maakte Simon Vandeputte het winnende doelpunt ( 41’ 2-1). In de tweede helft wettigde KVC-B deze voorsprong (NKMR)

ZES OP ZES VOOR STERK KVC

ZES OP ZES VOOR STERK KVC

 

KVC Nokere Kruishoutem A zit in de periode van vallen en opstaan. Na de ondermaatse prestatie, thuis tegen hekkensluiter Erembodegem, was er een week later de uitmatch tegen Gijzel Oosterzele, met stijl gewonnen door KVC-A met 1-2.

De onweerswolken zijn (definitief of tijdelijk ?) weggedreven.  KVC-A telt drie punten voorsprong op Meerbeke (14de in de stand) en blaast, met één punt achterstand, in de nek van Windeke en Edeboys.

Tegen Gijzel Oosterzele werd met inzet en een winnaarsmentaliteit gevoetbald. Yordy Vanhoutte verblijdde de technische staf, de ploeg en de entourage met een doelpunt halfweg de eerste helft (0-1). In de tweede helft verdubbelde Nicolas Meerschaut de voorsprong (0-2). Deze voorsprong was een geruststelling maar nog geen zekerheid. Tien minuten voor het einde werd de thuisploeg beloond met de aansluitingstreffer. Het werden daarna nog bange minuten, ook omdat er vijf minuten in de toegevoegde tijd werd gespeeld.

KVC-A gaf een mooi geschenk aan trainer Wouter Degroote, die een dag later zijn 41ste verjaardag vierde. Zondag speelt KVC-A thuis om 15.00 uur tegen Kluisbergen Sportief, de ploeg die vorige zondag de match tegen Erembodegem door de toestand van het veld zag afgelast worden.

Zes op zes voor een sterk KVC. Dat maakte de titel al duidelijk. Voor KVC-B werd het eveneens een zondag om niet te vergeten. Er werd, tegen Boekel B, met 5-2 gewonnen.  Lawrence De Clercq (2) en Jarl Revyn beloonden de sterke start van hun ploeg met de 3-0 voorsprong, ook de stand aan de rust. De match was gespeeld. In de tweede helft bleef de honger naar doelpunten verder opvallend aanwezig. Geoffrey Depijpere en Michiel Plaisier diepten de voorsprong uit tot 5-0. In het slot verkleinden de bezoekers de achterstand tot 5-2.

Zondag speelt KVC-B om 15.00 uur de topper op verplaatsing tegen FC Petegem Schelde. Omdat KVC-B zich ook de jongste weken profileerde als een winnaar en FC Petegem punten verloor, is het verschil tussen leider Petegem en KVC-B herleid tot drie punten. Bij een mogelijke winst komt KVC-B op gelijke hoogte van de huidige leider. Er staat dus in Petegem heel wat op het spel (NKMR).

KVC-A : ZEGE EN OP WEG NAAR HET BEHOUD KVC-B : NEDERLAAG IN TOPPER TEGEN LEIDER

KVC-A : ZEGE EN OP WEG NAAR HET BEHOUD

KVC-B : NEDERLAAG IN TOPPER TEGEN LEIDER

Voor KVC-A werd de thuismatch tegen Kluisbergen Sportief A de gelegenheid om een overtuigende 4-1 zege te behalen. Meteen de tweede opeenvolgende driepunter en met de behaalde zes op zes is de ploeg op weg naar het behoud. KVC-A miste, door schorsing, blessure en verblijf in buitenland, een handvol spelers. Bij Kluisbergen waren er, dixit Youssef El Ghouch, zeven kernspelers om uiteenlopende redenen afwezig. Bij de twee ploegen kwamen dus spelers aan de aftrap, die de kans met beide handen grepen om zich te bewijzen.

KVC-A liep overtuigend van stapel. De bezoekende verdediging werd aan het werk gezet. Een vrije trap via Joshi Noppe ging centimeters naast.  Tot Yordy Vanhoutte het wapen van de snelheid gebruikte en meteen de openingstreffer versierde (32’ 1-0). Een goede start van onze ploeg. Toen Xander Bracke de bal heerlijk in het dak van het doel trapte werd de voorsprong vlug verdubbeld (40’ 2-0).

De 2-0 ruststand gaf echter nog geen zekerheid. De bezoekers begonnen als een wervelwind de tweede helft en hadden de thuisploeg in de tang. Het spelbeeld was totaal veranderd. Daoud Mahli, een wendbare spits, beloonde zijn ploeg terecht met de aansluitingstreffer (60’ 2-1).

Wat stond er ons nog te wachten met een tegenstander, die er voluit voor ging en zich zonder pardon toen de betere ploeg toonde ?  Bij de bezoekers viel Glen Gheerolfs gekwetst uit. Bij de thuisploeg was dit het geval met Hassan Bamoune.

Plots veranderde echter alles. Jonas Vandevelde spurtte voorbij een tegenstander. In de buurt van de hoekschopvlag bediende hij Yordy Vanhoutte met een meesterlijke voorzet. Vanhoutte tikte de bal rustig tegen de netten ( 67’  3-1).

Dat was het keerpunt en het moment waarop KVC-A er weer volledig in geloofde. Enkele minuten later diepte Yordy Vanhoutte, die uiteindelijk driemaal scoorde, de voorsprong verder uit (70’ 4-1). Er was nog het verrassend moment toen doelman Tim Vandenabeele halfweg de tweede helft naar de kleedkamer spurtte, nadat hij een teken had gedaan naar de ref. De match werd even stilgelegd. Anderhalve minuut later was Vandenabeele daar al terug. Wat was er gebeurd ? Er was een probleem met een contactlens. Het was hoogstnodig een vervangende lens te gaan halen in de kleedkamer. In het slot werd Michael Claus (Kluisbergen) nog uitgesloten. Didi Kavumbagu en Cédric De Boever waren bij KVC-A geschorst. Ze zijn zondag alle twee weer beschikbaar. KVC-A speelt om 15.00 uur op verplaatsing tegen Borsbeke.

Voor KVC-B stond de belangrijke topper, op verplaatsing, tegen leider FC Petegem Schelde op het programma. Een zege van KVC-B zou de spanning in het titeldebat opdrijven. Een overwinning van de leider zou Petegem een stap dichter bij de titel brengen.

Toen KVC-A thuis nog wachtte op het eerste doelpunt kwam van uit Petegem al het bericht dat KVC-B de stand daar had geopend met een doelpunt van Lars D’Hont ( 16’ 0-1). Een sensationele start in een match met 100 kijkers . In het derde kwartier verdween echter de voorsprong. Van Synghel bracht de leiders langszij ( 31’ 1-1). In de tweede helft was nog alles  mogelijk. De goede voornemens van KVC-B kregen echter een flinke deuk toen Vandestraeten in het begin van de tweede helft zijn ploeg voorsprong bezorgde (48’ 2-1). KVC-B trachtte er nog iets aan te verhelpen maar bleef verstoken van een tweede doelpunt. Het was Vanderstraeten die in het slot de match besliste (80’ 3-1). KVC-B warmt zich op voor alweer een derby. Zondag speelt men op 15.00 uur thuis tegen Zingem B (NKMR)

ZWARTE ZONDAG VOOR KVC -A

ZWARTE ZONDAG VOOR KVC -A

De winterstop en, met uitbreiding de smaakvolle nieuwjaarsreceptie, werden niet goed verteerd bij KVC-A (in 2de provinciale B). De uitslagen van de jongste weken zijn het bewijs. Intussen doet KVC-B de zon schijnen in de duisternis met (in 4de provinciale B) de 2de plaats na de leider FC Petegem Schelde.

Voor KVC-A werd de thuismatch tegen Erembodegem, ploeg die lager dan KVC-A is geklasseerd, een miskleun. De betere bezoekers wonnen met 1-4. Er kwam nog een beetje hoop toen Alexander Van Meirhaeghe  de aansluitingstreffer lukte (1-2), met overigens een doelpunt om in te kaderen. Daarna ging het weer bergaf met de verdiende nederlaag tot gevolg. Wij speelden zonder de geblesseerden Kim Devos en Hassan Bamoune. Dat zwaar verlies was echt spijtig op een moment dat wij ieder punt broodnodig hebben om het behoud af te dwingen. Zondag volgt de trip naar Gijzel-Oosterzele. Met betrekking tot de huidige spelerskern staat het vast, dat Jonas Vandevelde naar Machelen trekt en zowel Xander Bracke als Willem Travers kiezen voor Eine. Doelman Tim Vandenabeele stopt dan weer op het einde van het seizoen. Omtrent  de vertrekkers mag verwacht worden dat ook zij tot en met de laatste speeldag er bij hun huidige ploeg verder alles uitpersen om mee te werken aan het afdwingen van het behoud.

Een gans ander verhaal bij KVC-B, nog altijd in de running voor de eindronde en (mogelijk) de titel, al kan KVC-B niet stijgen naar 3de provinciale als KVC-A zou degraderen naar 3de provinciale. Vorig weekend werd op verplaatsing door KVC-B 0-0 gespeeld tegen Kwik Eine. Zondag speelt men om 15.00 thuis tegen Boekel B, een week later is er op verplaatsing de topper tegen FC Petegem Schelde, de leider die na de eerste nu ook de tweede periodetitel heeft gewonnen (NKMR)