NOKERE KRUISHOUTEM B NAAR 3DE PROV: PROFICIAT

NOKERE KRUISHOUTEM B NAAR 3DE PROV: PROFICIAT

Het eerste weekend van mei werd er één om nooit te vergeten. Enerzijds het geslaagd jeugdtornooi op zaterdag, anderzijds de topprestatie van Nokere Kruishoutem B in de eindronde in 4de provinciale. Tweemaal op verplaatsing gespeeld, tweemaal verdiend gewonnen en daardoor de promotie naar 3de provinciale. Een dikke proficiat voor Nokere Kruishoutem B, dat vier seizoenen actief was in vierde provinciale maar in de eerste seizoenen niet kon in aanmerking komen om een eindronde te spelen, aangezien Nokere Kruishoutem-A  in derde speelde. Doordat Nokere Kruishoutem A daarna de titel behaalde en vorig seizoen in tweede het behoud afdwong, was voor de B-ploeg de weg vrij om in twee eindrondes aan de slag te gaan. De tweede eindronde werd de bekroning.  In Ophasselt was het alles of niets. Winnen was promoveren. Verliezen was afwachten of men als beste verliezer eventueel kon stijgen.  De ploeg speelde in Ophasselt zonder stress en met een te bewonderen inzet. Een kopbaldoelpunt van Lars D’Hondt zette de ploeg (25’) op weg naar de zege. Nokere Kruishoutem B was al ergens gerustgesteld. Afwachten wat de tweede helft zou brengen. Drie minuten na de hervatting werd onze ploeg een strafschop toegekend. Maxim Corbanie stapte naar de stip en knalde de bal tegen de netten (48’). Ook dat was een belangrijk doelpunt en nog een grotere geruststelling. In het verder verloop van de match kon Ophasselt de nul niet van het bord krijgen, ook een verdienste van onze ploeg.

Het werd een blijde terugkeer naar huis voor trainer Joachim D’Hondt, zijn medewerkers, de spelers en de supporters.  Lokaal Casino was in Kruishoutem de plaats van afspraak om een feestje te bouwen.

Ter opfrissing misschien meegeven dat coach Joachim D’Hondt zaterdag op het jeugdtornooi nog als scheidsrechter op post was. Ook enkele van zijn spelers kregen een opdracht. Ze deden het allen met veel toewijding zonder aan….morgen (zondag) te denken. Joachim werd zaterdag door iedereen alle succes toegewenst. De verwachtingen werden ingelost. In de momenten van euforie dacht men ook wel terug aan Bram Desmet, de speler die twee jaar geleden verongelukte en in het andere geval ook nog ploegspeler was geweest.

Nokere Kruishoutem B komt in een “fantastische” reeks terecht. Topderby’s tegen Wortegem, FC Petegem Schelde (de kampioen in 4de provinciale), Huise-Ouwegem (de beste verliezer in de eindronde van 4de provinciale) en ook Sparta Bevere , SK Zingem en misschien Nazareth Eke en Olsene. En nog afwachten hoe streekploeg Eine het verder doet in de eindronde in 3de provinciale. We wensen de ploeg, na enkele maanden verdiende rust, een goeie voorbereiding als aanloop naar het eerste seizoen in 3de provinciale. Dat er tussendoor ook nog plaats zal zijn voor een “promotiefuif” is volkomen logisch. Dat voor Nokere Kruishoutem (een belofte van de gemeente) een verlichting in de steigers staat is misschien een denkpiste om ook al eens een thuismatch op zaterdagavond te spelen.  Bepaalde ploegen, zoals Bevere, Zingem (en ook Boekel en Nazareth Eke) speelden verleden seizoen bijna altijd op zaterdagavond.

Vorige zondag, in Ophasselt, werd met de volgende ploeg gespeeld:

Doelman Browaeys, Van Brabandt, Vanderbauwhede, Weyhaeghe, D’Hondt, Corbanie, Laurijn De Clercq (77’ Vandeputte), Revyn, Lawrence De Clercq (62’ Dewever), Depypere (80’ Vanhoutte) en Vanderghinste. Enkele andere spelers waren ook tijdens het seizoen op post en werkten op hun manier mee  om tot in de eindronde te geraken.(NKMR)

NOKERE KRUISHOUTEM B: BESLISSING 3DE OF 4DE PROV IN OPHASSELT

NOKERE KRUISHOUTEM B: BESLISSING 3DE OF 4DE PROV IN OPHASSELT

 

Nokere Kruishoutem B heeft de krachttoer opgebracht de eerste match in de eindronde van 4de provinciale, op verplaatsing tegen Rupelmonde, te winnen met 0-2 en daardoor zondag in Ophasselt de over het al dan niet promoveren naar 3de provinciale beslissende match te spelen.

Eerst eventjes achterom kijken. De ploeg van trainer Joachim Dhondt ging voluit de kans in Rupelmonde, een tegenstander die in de competitie eindigde met 70 punten, evenveel als de kampioen maar met minder gewonnen matchen en daardoor aangewezen op de eindronde. Nokere Kruishoutem B profileerde zich als de betere ploeg en won verdiend.

En nu vooruit kijken. De winnaar van de match Ophasselt – Nokere Kruishoutem B (aftrap zondag om 15.00 uur) maakt de promotie naar 3de provinciale. Ophasselt was vrijgeloot in de eerste ronde en komt dus zondag voor het eerst en het laatst in deze eindronde in actie. De winnaars van de zes zondag te spelen matchen promoveren.

Wij duimen voor onze B-ploeg, dewelke na een heel goed seizoen in vierde B mag aangemoedigd worden in het vurig verlangen om het ook een reeks hoger te proberen(NKMR)

VOLGENDE MATCHEN BESLISSEN OVER BEHOUD….OF TITEL

VOLGENDE MATCHEN BESLISSEN OVER BEHOUD….OF TITEL

 

Een eigenaardige situatie tijdens deze vastentijd. Nokere Kruishoutem A zit in volle degradatiestrijd, Nokere Kruishoutem B is nog in de running voor de titel.

 

NOKERE KRUISHOUTEM A : TWEEDE B.

 

Vanaf plaats 12 is de stand als volgt:

12 Edeboys        28 p.

13 Nokere Kruishoutem A 25 p.

14 Meerbeke    23 p.

15 Erembodegem  20 p.

16 Moerbeke-G’Bergen 19 p.

Nokere Kruishoutem A moet nog 4 matchen spelen, waaronder de inhaalmatch tegen Burst volgende week woensdag in Kruishoutem om 18.30 uur, de andere ploegen moeten nog 3 matchen spelen.

Hieronder de nog te spelen matchen voor onze ploeg:

Zondag 31 maart om 15.00 uur : op verplaatsing tegen Moerbeke Geraardsbergen.

Woensdag 3 april om 18.30 uur: thuis tegen Burst (inhaalwedstrijd).

Zaterdag 6 april om 19.30 uur: op verplaatsing tegen Windeke.

Zondag 14 april om 15.00 uur : thuis tegen Edeboys

 

NOKERE KRUISHOUTEM B: VIERDE B

 

De stand in de top drie:

 

1 FC Petegem                62 p.

2 Nokere Kruishoutem B  55 p.

3 Olsene                             54 p.

Petegem speelde 26 matchen, Nokere Kruishoutem B en Olsene speelden er 25.

In een reeks met 15 ploegen zijn er voor iedere ploeg dus 28 matchen te spelen.

Zondag is er FC Petegem –Olsene Sportief.

Als Petegem wint, dan is deze ploeg zondag kampioen.

Als Petegem zou verliezen, en Nokere Kruishoutem B wint, dan wacht een bijzonder spannend slot van de competitie. Met nog één match voor Petegem, en nog twee voor Nokere Kruishoutem B en Olsene.

Hieronder de nog te spelen matchen voor onze ploeg:

Zondag 31 maart om 15.00 uur: thuis tegen FCLC Ronse.

Zaterdag 6 april om 18.00 uur: thuis tegen Olsene.

Zondag 14 april om 15.00 uur: op verplaatsing tegen Nazareth Eke B.

Er staat dus, voor onze twee ploegen, veel op het spel (NKMR)

KVC-A : “WE ZIJN GERED EN BLIJVEN IN TWEEDE” KVC-B : “KLAAR VOOR DE SPANNENDE EINDRONDE”

KVC-A : “WE ZIJN GERED EN BLIJVEN IN TWEEDE”

KVC-B : “KLAAR VOOR DE SPANNENDE EINDRONDE”

 

“Het is gebeurd”. Waar hebben we die uitspraak al nog gehoord ? Het is gebeurd voor KVC-A, de uitzege in Windeke vorige zaterdag gaf ons de volledige zekerheid : “we zijn gered en blijven in tweede”. Het is niet nodig te wachten tot de laatste speeldag , zondag thuis tegen Edeboys met aftrap om 15.00 uur. We zijn gered en ontwijken dus ook de 14de plaats die mogelijke barragematchen (blijven of zakken) tot gevolg had kunnen krijgen.

We zijn gered na , laat dit duidelijk zijn, een wisselvallig seizoen die qua uitslagen en huidige stand in de klassering niet aan de verwachtingen beantwoordde. We hebben gedacht het, als de gelauwerde kampioen vorig seizoen in 3de, een reeks hoger beter te kunnen doen. We bleven de jongste maanden echter niet gespaard van pech.

Toch een blijk van erkentelijkheid, waardering en respect voor trainer Wouter Degroote en de spelers die het (soms in moeilijke omstandigheden) toch hebben klaargespeeld om de weken van twijfel te overwinnen en er voor te zorgen dat wij volgend seizoen opnieuw in 2de provinciale spelen.

Dat gegeven is bijzonder positief voor KVC-B. Bij een mogelijke degradatie van KVC-A naar 3de, was het volgens de bondsreglementen niet mogelijk voor de B-ploeg om via de titel of de eindronde te promoveren naar 3de provinciale. Dezelfde ploeg mag met geen twee ploegen in dezelfde provinciale reeks spelen, ook niet als de ene b.v. in C en de andere in D zou spelen.

Voor KVC-B springt het licht dus op groen. De club van trainer Joachim Dhondt blikt terug op een uitstekend seizoen maar zal geen kampioen worden, die eer is FC Petegem Schelde gegund. Er kan echter mogelijk volgend seizoen verder tegen FC Petegem gespeeld worden, als men via de eindronde zou stijgen. Zondag speelt KVC-B om 15.00 op verplaatsing de laatste competitiematch tegen Nazareth Eke. We duimen voor KVC-B en kijken ook al uit naar de volgende weken (NKMR)

NOKERE KRUISHOUTEM A MOET DRINGEND OPSTAAN

NOKERE KRUISHOUTEM A MOET DRINGEND OPSTAAN

 

Er zijn geen excuses meer na de zware 4-0 nederlaag van Nokere Kruishoutem A in Meldert. De ploeg blijft in de gevarenzone. Begint het niet stilaan tijd te worden dat de spelers beseffen dat alleen punten pakken het middel is om het tij te doen keren ?

Het slap vertoon in Meldert  lokte wrevel uit.

De spelers kunnen zondag het antwoord geven. Vice-leider SV Geraardsbergen komt om 15.00 uur op bezoek. De opdracht is voor KVC duidelijk: punten sprokkelen.

Nokere Kruishoutem B gaf dan wel het goede voorbeeld. De ploeg won met 2-1 tegen Bevere. Er was heel wat volk aanwezig op de derby. Zondag speelt Nokere Kruishoutem B, nog altijd in de running voor de titel, om 15.00 uur op verplaatsing tegen Volkegem. De ploeg kent de opdracht (NKMR)