KVC-A:DE ZEGE (3-1 TEGEN NEDERHASSELT) VAN DE HOOP ?

KVC-A:DE ZEGE (3-1 TEGEN NEDERHASSELT) VAN DE HOOP ?

Vier matchen op rij had de nieuwe trainer Chris Van Den Broucke , net als de spelers , het bestuur en de supporters, moeten wachten op de overwinning. Tegen Nederhasselt “moest” het bingo zijn. Een driepunter liet de ploeg over Nederhasselt wippen. Hetgeen “moest” gebeurde ook. Een vreugdedans van de spelers na de match op het terrein, het was lang geleden maar toch zo welkom….

Toch werd het een match vol spanning en bang afwachten. Vooral toen Nederhasselt  zowaar het eerste doelpunt maakte (0-1). Vooraf had al een bezoeker de bal tegen de paal getrapt. Grote opluchting toen Angelito Bultynck enkele minuten later na een hoekschop gelijkstelde (1-1). Even voor de rust was het bijna 2-1. De poging van Didier Kavumbagu strandde echter tegen de binnenkant van de paal en de bal kwam weer in het veld. Rust 1-1. Er was geen weg terug. Toen invaller Alexander Van Meirhaeghe werd uitgesloten, waren wij nog met 10 om de drie punten te pakken.  Met tien om toch maar voluit voor die zege te gaan. Laat ons eerlijk zijn: een bijzonder zware opgave tegen een ploeg die ook wilde winnen.

En toch….Domien Grillaert zorgde voor een moment van bevrijding door er  voor ons  2-1 van te maken. De minuten tikten weg. De spanning was te snijden. Nog vijf minuten en corner voor de bezoekers. Een unieke kans voor de tegenstander. Hun doelman Jonas Van Londersele deed een spurt van 90 meter om naast zijn collega Sam Meisman in het doel te gaan staan en te….wachten om eventueel met een kopbal of een schot als keeper zijn ploeg weer langszij te brengen. Alles was mogelijk….

Wat daarna gebeurde had, indien er beelden waren geweest, wellicht in alle landen op TV gekomen. De corner werd gegeven maar weggewerkt door een speler van ons, en uiteindelijk kreeg de alleenstaande ingevallen Jorn Revyn de bal aan de voet. Geen spelers  van de tegenploeg rond of voor hem. Ze waren allemaal, toen er een corner zou gegeven worden, mee ten aanval getrokken. Revyn met de bal aan de voet, alleen een leeg doel voor zich, doelman Van Londersele spurtte weer naar zijn doel. Hij kon de laatste dertig meter niet meer overbruggen. Revyn kwam voor het open doel en wachtte tot aan de penaltystip om het balletje heerlijk tegen de netten te trappen : 3-1, de buit was binnen.

Met tien man nog twee goals maken en de match winnen. Een uitzondering, maar een echt dankjewel aan al wie dat heeft mogelijk gemaakt. Mogen wij toch voorzichtig blijven en stellen dat de zege deze van de hoop op het behoud is ? Zaterdag speelt KVC-A op verplaatsing om 18.30 uur tegen Winnik.

En KVC-B dan ? Geen winst maar toch een sterke prestatie in de derby buitenshuis tegen Zingem, de ploeg die het seizoen begon als één van de titelfavorieten.  De thuisploeg benutte een strafschop  om de stand te openen. In het vierde kwartier verdubbelde men de bonus.  Een minuut na de 2-0 kwam er via Stijn Claeys de verdiende aansluitingstreffer (2-1) Eigenlijk had KVC-B kunnen gelijkspelen maar dat tweede doelpunt kwam er niet. Met aftrap om 15.00 uur speelt KVC-B zondag op het eigen terrein de topderby tegen Sparta Wortegem (NKMR).

PUNT VAN DE HOOP VOOR KVC-A EN VLOTTE ZEGE VAN KVC-B

PUNT VAN DE HOOP VOOR KVC-A EN VLOTTE ZEGE VAN KVC-B

 

Voor Nokere Kruishoutem A werd de verplaatsing naar Zeveren het eerste punt onder leiding van de nieuwe trainer. Laat ons spreken over het punt van de hoop. Nicolas Meerschaut kon in Zeveren zorgen voor de 0-1. Joshi Noppe zag later een penalty gestopt worden door de thuisdoelman. Uiteindelijk viel nog verrassend de gelijkmaker (1-1). Nokere Kruishoutem-A speelt zondag thuis de topderby tegen Eendracht Machelen, met aftrap om 15.00 uur.

Voor Nokere Kruishoutem B werd de thuismatch tegen Boekel B de gelegenheid om verdiend te winnen. Halfweg de eerste helft werd het via Thomas Demey  1-0. Halfweg de tweede helft verdubbelde Laurijn De Clercq de voorsprong. In het slot besliste Jarl Revyn de wedstrijd. Zondag trekt KVC-B naar Olsene, ook een topderby. De match begint om 15.00 uur (NKMR)

SPIJTIG VERLIES VOOR KVC OP TWEE FRONTEN

SPIJTIG VERLIES VOOR KVC OP TWEE FRONTEN

Na een week vol bedrijvigheid, trainer Wouter Degroote (KVC-A) werd in onderling overleg bedankt voor bewezen diensten en vervangen door Chris Van Den Broucke, was het bij KVC-A uitkijken naar het eerste resultaat van de trainerswissel. KVC-A  ging in Windeke onderuit (3-0) en KVC-B opende tegen de vice leider Eine (intussen de leider) wel de stand maar moest daarna de 1-6 afstraffing toestaan.

Op de nieuwjaarsreceptie vorige week vrijdagavond was het al goud wat blonk. Je zou dan de dag nadien en twee dagen later een sterke ploegprestatie verwachten maar de realiteit  en de uitslag was anders. De nieuwe trainer Chris Van Den Broucke had de ploeg onderworpen aan twee pittige trainingen om dan in Windeke  te moeten vaststellen dat het na enkele minuten al 1-0 was en twee goals werden gemaakt uit rechtstreeks binnengetrapte corners.

Het werd een zwart weekend voor de twee ploegen. KVC-A speelt nu zondag een zespuntenmatch tegen Kluisbergen Sportief, de ploeg die één punt meer telt.  KVC-B trekt zaterdagavond naar Kluisbergen FC (NKMR)

KVC-A : VIJF VOOR TWAALF

KVC-A : VIJF VOOR TWAALF

 

De match die KVC-A “moest” winnen werd verloren. Niet te begrijpen maar de keiharde realiteit. Kluisbergen Sportief had één puntje meer. Bij winst wipte men over de tegenstander naar de derde plaats. Niets van, KVC-A ging met 0-2 onderuit en staat nu voorlaatste. Waar ligt de reddingsboei ?

Zondag speelt men om 15.00 uur op verplaatsing tegen Zeveren. Dat is nu juist de ex-ploeg van onze huidige trainer Chris Vanden Broucke die – tot verrassing van iedereen - met 0 op 6 begon. Zal hij tegen zijn ex-ploeg voor een stunt zorgen ? Laat ons duimen…..

KVC-B speelde op verplaatsing 0-0 tegen FC Kluisbergen B. Een match met weinig doelkansen en volgens bepaalde waarnemers een logische uitslag. Volgende zondag komt, met aftrap om 15.00 uur, Boekel A op bezoek. Een gelegenheid om punten te pakken ? (NLMR)

KVC-A VERRASSEND VERLIEZER EN KVC-B OPNIEUW WINNAAR

KVC-A VERRASSEND VERLIEZER EN KVC-B OPNIEUW WINNAAR

De eerste match na de winterstop was er één met twee gedaanten. Eerst het goede nieuws. De B-ploeg van trainer Joachim Dhondt behaalde op verplaatsing, in Velzeke, een ruim verdiende 0-3 zege tegen een ploeg die de voorbije zes matchen telkens verloor. Intussen is KVC-B op weg naar een ereplaats.  Het slechte nieuws was de onwaarschijnlijke en totaal ongeloofwaardig klinkende 0-2 nederlaag van KVC-A tegen de rode lantaarn  Gavere Asper. Een uitslag om beschaamd over te zijn. Door deze nederlaag is KVC-A (nu op de 14de plaats) in de degradatiestrijd gewikkeld.

De eerste bloemen in het jaar 2020 zijn dus bestemd voor KVC-B. Op verplaatsing tegen Velzeke was het nochtans lang wachten op het eerste doelpunt.  Op dat moment was de thuisploeg, na de uitsluiting van Ghys, tot tien herleid. Simon De Ruyck opende de stand (70’ 0-1). Enkele minuten later verdubbelde Nimrod Vanderbauwhede de voorsprong (73’ 0-2). De zege was toen eigenlijk al binnen. Nimrod Vanderbauwhede besliste de wedstrijd met zijn tweede doelpunt (82’ 0-3). Zondag speelt KVC-B een heel belangrijke thuismatch (om 14.30 uur) tegen de vice-leider en titelkandidaat Kwik Eine, die vorige zondag tegen Horebeke, de 4-0 zege behaalde. Misschien nog meegeven dat twee ex-spelers van Nokere Kruishoutem dit seizoen de kleuren van Kwik Eine verdedigen: Xander Bracke die zondag 90 minuten op het veld bleef en Willem Travers die na een revalidatieperiode herbegon met een zitje op de bank.

En zo komen wij bij KVC-A. Die thuismatch tegen hekkensluiter Gavere Asper, ook al was daar een trainerswissel, zou een makkie worden ?  Een totaal foutieve nieuwjaarsboodschap.  Op het veld valt nog altijd de beslissing over de uitslag. Het begon al slecht toen na enkele minuten een duwfout werd bestraft met een penalty. Een te zwaar vonnis voor onze ploeg. Hamdi Aissa plaatste zich achter de bal die van op de stip in de benedenhoek werd getrapt  (3’  0-1). Enkele minuten later had KVC-A moeten gelijkstellen.  Angelito Bultynck kreeg een uitstekende kans. Doelman De Groote pakte uit met een sublieme tussenkomst. De kans was verkeken, en het was werken om toch maar die achterstand weg te krijgen (rust 0-1). De tweede helft zou de verlossing worden. Vlug gelijkstellen en dan op zoek gaan naar de driepunter. Vlug gelijkstellen ? Vergeet het maar. De tweede helft was vijf minuten bezig toen Hamdi Aissa de voorsprong verdubbelde (50’ 0-2). Er werd nog van alles gedaan om terug te slaan. Trainer Wouter Degroote deed drie wissels op hetzelfde moment. Mathieu Van Parys, Jorn Revyn en Stijn Claeys werden samen na 58 minuten vervangen. Yordi Vanhoutte, na lange revalidatie weer inzetbaar, Luigi Vanderghinste en Nicolas Meerschaut, ook terug na enkele weken revalidatie, werden samen in de strijd gegooid. Het was toen 0-2 en het bleef 0-2. Er werd wel door iedereen op het terrein degelijk gewerkt om die achterstand te vernietigen maar het bleef bij vergeefse pogingen.  De bezoekers, nog altijd op de laatste plaats, deden in het gezelschap van hun nieuwe  trainer Dirk Vanderbeken een vreugdedansje. KVC-A stapte met het hoofd omlaag naar de kleedkamer. Zaterdag is er voor KVC-A de verplaatsing naar Windeke (aftrap om 19.30 uur). Windeke telt 20 punten, Nokere Kruishoutem 18 (NKMR)