KVC-A EN KVC-B : ALLE TWEE 0-0

 KVC-A EN KVC-B : ALLE TWEE 0-0

De gevaarlijke verplaatsing naar SV Geraardsbergen, de ploeg voor wie de competitie begon  als mede-titelkandidaat en die trouwens tot zondag op de tweede plaats stond,  eindigde op 0-0. Een prestatie op zich voor KVC-A na een wedstrijd waarin veel goede wil werd getoond, en captain Kim Devos een goed wederoptreden deed, maar waarbij het vooral in de tweede helft nodig was dat de verdediging en ook en vooral doelman Sam Meisman (na de 0-4 tegen Munkzwalm) in heel goede doen was. Zondag speelt KVC-A in Denderleeuw ( de heenmatch werd verloren met 1-2) de eerste match van de terugronde alvorens aan de winterstop te beginnen.

KVC-B speelde thuis tegen FC Petegem Schelde ook 0-0. De bezoekers kunnen ieder punt goed gebruiken en toonden in de tweede helft zelfs overwicht.  Zondag om 14.30 uur, speelt KVC-B alweer thuis, tegen Oudenhove, de eerste match van de terugronde. De heenmatch werd verloren met 1-0.

We hopen en verwachten dat onze twee ploegen voor een mooie afsluiter van het jaar zorgen om dan in januari in de beste omstandigheden aan de volgende opdrachten te beginnen (NKMR).

DE KEERZIJDE VAN DE MEDAILLE: VERLIES VOOR DE TWEE PLOEGEN

DE KEERZIJDE VAN DE MEDAILLE: VERLIES VOOR DE TWEE PLOEGEN

Thuis ging KVC-A zwaar onderuit tegen leider Munkzwalm, die nu al 12 punten voorsprong telt op de naaste achtervolgers. KVC-A had in het begin kunnen scoren maar dat gebeurde niet (rust 0-0). In de tweede helft toonde Munkzwalm zich als een sterke en gewaardeerde leidersploeg. Doelman Sam Meisman werd getrakteerd op vier doelpunten. Een voorspelbare nederlaag maar uiteindelijk toch met zware cijfers. KVC-A speelt zondag (14.30 uur) op verplaatsing tegen Geraardsbergen, voor aanvang van het seizoen ook getipt als titelkandidaat.

Voor KVC-B werd de verplaatsing naar Sparta Bevere ook al een zware nederlaag (4-1). Het werd nogal een bewogen match met twee penalty’s tegen ons en ook een uitsluiting. KVC-B is echter klaar om zondag een sportieve revanche te nemen thuis (14.30 uur) in de derby tegen FC Petegem, de kampioen van vorig seizoen in 4de provinciale (NKMR)

DE KEERZIJDE VAN DE MEDAILLE: 0 op 6 voor KVC……

DE KEERZIJDE VAN DE MEDAILLE: 0 op  6 voor KVC……

 

Tweemaal werd verloren. Dat was de spijtige vaststelling vorig weekend. KVC-A verloor thuis tegen Borsbeke, KVC-B verloor op verplaatsing tegen Zottegem-B.

Voor KVC-A werd de thuismatch tegen Borsbeke, een sterke ploeg die trouwens de vijfde opeenvolgende zege behaalde, een bijzonder zware opdracht. Eerst werd het 0-1. Na de gelijkmaker van de hoop via Angelito Bultynck begon men er weer in te geloven maar op het einde van de tweede helft viel het tweede bezoekend doelpunt en ’t was gedaan. KVC-A  speelt zondag op verplaatsing tegen Burst met aftrap om 14.30 uur.

Voor KVC-B werd de verplaatsing naar Zottegem B eveneens een nederlaag. De thuisploeg kon vlug scoren en verdubbelde in het vierde kwartier de voorsprong. Even later kon de enkele minuten vroeger ingevallen Kevin Van Brabandt onze ploeg belonen met de aansluitingstreffer (2-1). Het bleef ook daarna spannend maar de stand wijzigde niet meer. KVC-B speelt zondag om 14.30 thuis de topderby tegen Huise Ouwegem (NKMR)

TWEEMAAL FEEST VOOR KVC: DE ZEGE VOOR A- EN B

TWEEMAAL FEEST VOOR KVC: DE ZEGE VOOR A- EN B

In ’t verleden hadden wij het al eens aangestipt. Iedere weekend kan anders zijn. Ofwel de teleurstelling voor een tegenvallende uitslag, ofwel de vreugde en bijna de euforie voor een behaalde overwinning. Vorige zondag was het weer bingo, in het dubbel, voor KVC. Dat kon niet anders met de zege in Burst van KVC-A en de overwinning thuis van KVC-B in de derby tegen Huise Ouwegem.

De match in Burst was, althans op papier, een moeilijke opgave. Burst, reeds onderhevig aan een trainerswissel, en met (onder andere)Van Poelvoorde en Landuyt enkele hoog aangeschreven kleppers in de rangen, kreeg tegen KVC-A de nul niet van het bord. Veel te vroeg (2’) slikte KVC-A nochtans een tegendoelpunt (1-0).  Een mokerslag was het niet, want Joshi Noppe kon vlug (9’) de stand op 1-1 brengen. Toch was er tegenslag door het vroegtijdig uitvallen van de sterke middenvelder Kim Devos. Hij werd degelijk vervangen door de wederoptredende Ben Leyman. KVC-A  voetbalde goed en kwam op slag van rust op voorsprong. Didi Kavumbagu zorgde voor de 1-2 (44’). Kort na de rust deed Didi er eentje bij en beloonde onze ploeg (47’) met de 1-3 voorsprong. Match gespeeld zou je denken maar Burst had andere bedoelingen. In een goede organisatie bleef KVC-A anderzijds ook heerlijk voetballen. Er was wel de aansluitingstreffer (89’) waardoor het 2-3 werd. Tijdens de daaropvolgende minuten wettigde onze ploeg de voorsprong en werd ook de verdiende winnaar. Komende zondag speelt men om 14.30 uur thuis tegen SK Munkzwalm. Eventjes ter opfrissing meegeven dat Munkzwalm de leider is in Tweede B met liefst 10 punten (!) voorsprong op Geraardsbergen en Borsbeke. En zeggen dat de competitie nog niet halfweg is. KVC-A staat op een gedeelde 9de plaats.

Ook voor KVC-B was er reden om blij te zijn en te feesten. De “derby van ’t stad”, tussen KVC-B en Huise Ouwegem maakte duidelijk dat KVC-B in heel goede doen is. En dat Huise Ouwegem dringend moet de gevarenzone verlaten om in de tweede ronde de basis te leggen van een verlengd verblijf in 3de provinciale. KVC-B toonde zich, vooral in de tweede helft, heer en meester. Van een “echte” derby, de uitslag was 4-1, was dus geen sprake. Dat maakte de rekening niet van onze ploeg, die heel goed speelde en meer dan verdiend won en op de 6de plaats mogelijk reden heeft om verder naar….omhoog te kijken. Jarl Revyn beloonde onze ploeg op slag van rust (45’) met de 1-0 voorsprong. Dadelijk na de rust (52’) verdubbelde Revyn de voorsprong (2-0). KVC-B was duidelijk op weg naar een verdiende zege. Maxim Corbanie (56’) diepte de voorsprong verder uit (3-0). Onze ploeg dacht nog aan meer. Davy Van Houtte (68’) tekende voor de 4-0 winst. Het laat eerreddertje (81’) van Salomon (4-1) was voor de bezoekers een magere troost.  Voor KVC-B achteraf uiteraard een reden om een feestje te bouwen. De derby werd ook gekruid met liefst tien gele kaarten, vijf voor iedere ploeg. Zaterdagavond  om 19.30 uur speelt KVC-B alweer een derby. De ploeg doet de verplaatsing naar Sparta Bevere (NKMR)

OPNIEUW SUCCES VOOR KVC-A EN KVC-B

OPNIEUW SUCCES VOOR KVC-A EN KVC-B

Het tweede weekend van november werd volkomen terecht zeer positief beoordeeld. Een gelijkspel op verplaatsing voor KVC-A en een zege thuis voor KVC-B. Dat heet dan gelukkig zijn……

Wat schrijf ik ? Gelukkig zijn….alhoewel…..in Zottegem eindigde KVC-A zaterdagavond met een 1-1 gelijkspel maar het had volgens neutrale waarnemers een zege moeten zijn. En toch is ook een gelijkspel zeer goed te noemen.

We speelden dus in Zottegem, op zaterdag. Deze ploeg staat 2de, is getipt als titelfavoriet maar moet intussen vaststellen hoe SK Munkzwalm als leider een dominerende rol speelt. Zottegem, toch totaal anders dan onze fusieploeg, is een ploeg met een groot verleden . Wellicht weten weinigen nog dat Zottegem ooit in de toenmalige 2de klasse voetbalde ? Dat Lucien Ghellinck, vele jaren de patron bij het toenmalige Gantoise (nu A.A.Gent), daar nog de sportieve leiding had ? Dat Johnny Thio, vele jaren een gewaardeerd afwerker bij….Club Brugge, daar nog speler-trainer was ?

Zottegem werd echter later een ploeg in verval en probeert weer recht te kruipen, al was er maanden geleden de ontgoocheling omdat men zich niet kon handhaven in 1ste provinciale. Tegen dat SV Zottegem speelde onze bescheiden ploeg KVC-A vorig weekend gelijk. Toch een reden om fier te zijn ? Er was eerst wel de 1-0 achterstand. Op het einde werden wij dik verdiend beloond met de gelijkmaker via Simon De Ruyck. Vooraf waren er al wenkende kansen geweest met onder andere een schot op de deklat.

KVC-A speelde dus de derde opeenvolgende match zonder nederlaag (tweemaal gewonnen, éénmaal gelijkgespeeld). Daar moet men verder op bouwen en dat ook trachten te tonen zondagnamiddag vanaf 14.30 uur in de thuismatch tegen Borsbeke, ook de “Zebra’s” genoemd, een ploeg die doorgaans een degelijk aantal supporters meebrengt.

En wat dan gezegd van KVC-B ? Opnieuw aan de winnende hand (3-1) na een sterke thuisprestatie tegen Elene Grotenberge. Van de vier promoverende ploegen uit 4de provinciale zet KVC-B met voorsprong de beste resultaten mee. De andere drie, FC Petegem, Huise Ouwegem en Olsene, vertoeven in de gevarenzone. De match was twee minuten bezig toen Elias De Ruyck onze ploeg liet opkijken en genieten van een vroege 1-0 voorsprong. Meteen was de ploeg gelanceerd. Davy Van Houtte verdubbelde vlug de voorsprong (14’ 2-0). Op dat moment was er nog weinig twijfel mogelijk. Een driepunter was binnen bereik. Toen Thomas Demey (57’) de voorsprong uitdiepte tot 3-0 was de match echt gespeeld. Het bezoekend eerreddertje  (66’ 3-1) kon daar niets aan verhelpen. De frieten en de bouletten, een mooie geste van Chris en Joachim Dhondt, smaakten achteraf in de kantine dubbel zo goed. Ook KVC-B trekt zaterdag naar…..Zottegem, maar dan om vanaf 19.30 uur aldaar tegen Zottegem-B te spelen (NKMR)