WINST VOOR KVC-A, VERLIES IN EXTREMIS VOOR KVC-B

WINST VOOR KVC-A, VERLIES IN EXTREMIS VOOR KVC-B

 

De thuismatch tegen Poesele “moest” en werd door KVC-A ook gewonnen. Het  werd een zenuwslopende wedstrijd waarbij KVC-A na de uitsluiting van Robbe Dhondt (tweemaal geel) bijna een halfuur met tien verder speelde en zich voluit gaf om toch maar de 2-1 voorsprong te behouden. Het begon vrij goed met een doelpunt (8’) via Didi Kavumbagu. Hij trapte de bal naast de paal in het doel (1-0). Halfweg de eerste helft werd doelman Meisman verrast door een lobbal van Pablo Van Autreve (20’ 1-1). Op slag van rust was een lobbal van Noppe te hoog gericht. De tweede helft was vijf minuten bezig toen Yordi Vanhoutte de bal tegen de netten kopte (2-1). Daarna werd hard gewerkt om, zelfs met tien, toch maar de drie punten aan huis te houden. Enkele minuten voor het einde werd invaller Jorn Revyn alleen voor doelman  De Waele afgezonderd. Iedereen dacht de 3-1 in aantocht maar de doelman pakte de bal. Toch een dikke pluim aan KVC-A, en ook aan trainer Chris Van Den Broucke die volkomen terecht dolblij was met de ontknoping. Zondag speelt KVC-A om 15.00 uur thuis tegen Zottegem.

Voor KVC-B was, op verplaatsing tegen de vice-leider SV Maarkedal, bijna een stunt in de maak. Steven Stockman opende voor de thuisploeg vroeg de stand ( 4’ 1-0). Een stevige reactie van KVC-B leidde eerst tot de gelijkmaker  via LawrenceDe Clercq (38’ 1-1) en daarna op slag van rust zelfs het voorsprongdoelpunt via Lars D’Hondt (44’ 1-2).  Vijf minuten na de rust (50’) werd het 2-2 via Delcampe. Iedereen verzoende zich al met een gelijkspel, maar in de voorlaatste minuut maakte Stockman in extremis het winnende doelpunt. Toch een speciale vermelding voor KVC-B,  dat zondag op verplaatsing om 15.00 uur speelt tegen Elene Grotenberge (NKMR)

WE ZIJN MET KVC OP DE GOEDE WEG

WE ZIJN MET KVC OP DE GOEDE WEG

Met zes op zes profileerde KVC-A zich de jongste twee wedstrijden inderdaad als een ploeg die voluit gaat voor het behoud. Vorig weekend werd in Winnik, tegen een ploeg die ook nog punten nodig heeft, gewonnen met 1-2.

Was de prestatie van KVC-A nu zo goed of deze van Winnik zo slecht, dat laten wij in het midden. De waarheid is dat wij drie kostbare punten wonnen en dat de trainer van Winnik en zijn assistent na de match op staande voet werden ontslagen….

Op de dag van de “Omloop Het Nieuwsblad”, dus nu zaterdag, speelt KVC-A om 15.30 uur tegen Meerbeke op verplaatsing. Meerbeke is zaterdag ook de aankomstplaats van de Omloop.

KVC-B deed het in de derby tegen Wortegem goed maar verloor uiteindelijk met 1-2. Het was aanvankelijk nodig tegen een dubbele achterstand op toren. Zondag speelt KVC-B om 15.00 uur thuis tegen Horebeke (NKMR)

PUNT VAN DE HOOP VOOR KVC-A EN VLOTTE ZEGE VAN KVC-B

PUNT VAN DE HOOP VOOR KVC-A EN VLOTTE ZEGE VAN KVC-B

 

Voor Nokere Kruishoutem A werd de verplaatsing naar Zeveren het eerste punt onder leiding van de nieuwe trainer. Laat ons spreken over het punt van de hoop. Nicolas Meerschaut kon in Zeveren zorgen voor de 0-1. Joshi Noppe zag later een penalty gestopt worden door de thuisdoelman. Uiteindelijk viel nog verrassend de gelijkmaker (1-1). Nokere Kruishoutem-A speelt zondag thuis de topderby tegen Eendracht Machelen, met aftrap om 15.00 uur.

Voor Nokere Kruishoutem B werd de thuismatch tegen Boekel B de gelegenheid om verdiend te winnen. Halfweg de eerste helft werd het via Thomas Demey  1-0. Halfweg de tweede helft verdubbelde Laurijn De Clercq de voorsprong. In het slot besliste Jarl Revyn de wedstrijd. Zondag trekt KVC-B naar Olsene, ook een topderby. De match begint om 15.00 uur (NKMR)

KVC-A:DE ZEGE (3-1 TEGEN NEDERHASSELT) VAN DE HOOP ?

KVC-A:DE ZEGE (3-1 TEGEN NEDERHASSELT) VAN DE HOOP ?

Vier matchen op rij had de nieuwe trainer Chris Van Den Broucke , net als de spelers , het bestuur en de supporters, moeten wachten op de overwinning. Tegen Nederhasselt “moest” het bingo zijn. Een driepunter liet de ploeg over Nederhasselt wippen. Hetgeen “moest” gebeurde ook. Een vreugdedans van de spelers na de match op het terrein, het was lang geleden maar toch zo welkom….

Toch werd het een match vol spanning en bang afwachten. Vooral toen Nederhasselt  zowaar het eerste doelpunt maakte (0-1). Vooraf had al een bezoeker de bal tegen de paal getrapt. Grote opluchting toen Angelito Bultynck enkele minuten later na een hoekschop gelijkstelde (1-1). Even voor de rust was het bijna 2-1. De poging van Didier Kavumbagu strandde echter tegen de binnenkant van de paal en de bal kwam weer in het veld. Rust 1-1. Er was geen weg terug. Toen invaller Alexander Van Meirhaeghe werd uitgesloten, waren wij nog met 10 om de drie punten te pakken.  Met tien om toch maar voluit voor die zege te gaan. Laat ons eerlijk zijn: een bijzonder zware opgave tegen een ploeg die ook wilde winnen.

En toch….Domien Grillaert zorgde voor een moment van bevrijding door er  voor ons  2-1 van te maken. De minuten tikten weg. De spanning was te snijden. Nog vijf minuten en corner voor de bezoekers. Een unieke kans voor de tegenstander. Hun doelman Jonas Van Londersele deed een spurt van 90 meter om naast zijn collega Sam Meisman in het doel te gaan staan en te….wachten om eventueel met een kopbal of een schot als keeper zijn ploeg weer langszij te brengen. Alles was mogelijk….

Wat daarna gebeurde had, indien er beelden waren geweest, wellicht in alle landen op TV gekomen. De corner werd gegeven maar weggewerkt door een speler van ons, en uiteindelijk kreeg de alleenstaande ingevallen Jorn Revyn de bal aan de voet. Geen spelers  van de tegenploeg rond of voor hem. Ze waren allemaal, toen er een corner zou gegeven worden, mee ten aanval getrokken. Revyn met de bal aan de voet, alleen een leeg doel voor zich, doelman Van Londersele spurtte weer naar zijn doel. Hij kon de laatste dertig meter niet meer overbruggen. Revyn kwam voor het open doel en wachtte tot aan de penaltystip om het balletje heerlijk tegen de netten te trappen : 3-1, de buit was binnen.

Met tien man nog twee goals maken en de match winnen. Een uitzondering, maar een echt dankjewel aan al wie dat heeft mogelijk gemaakt. Mogen wij toch voorzichtig blijven en stellen dat de zege deze van de hoop op het behoud is ? Zaterdag speelt KVC-A op verplaatsing om 18.30 uur tegen Winnik.

En KVC-B dan ? Geen winst maar toch een sterke prestatie in de derby buitenshuis tegen Zingem, de ploeg die het seizoen begon als één van de titelfavorieten.  De thuisploeg benutte een strafschop  om de stand te openen. In het vierde kwartier verdubbelde men de bonus.  Een minuut na de 2-0 kwam er via Stijn Claeys de verdiende aansluitingstreffer (2-1) Eigenlijk had KVC-B kunnen gelijkspelen maar dat tweede doelpunt kwam er niet. Met aftrap om 15.00 uur speelt KVC-B zondag op het eigen terrein de topderby tegen Sparta Wortegem (NKMR).

KVC-A : VIJF VOOR TWAALF

KVC-A : VIJF VOOR TWAALF

 

De match die KVC-A “moest” winnen werd verloren. Niet te begrijpen maar de keiharde realiteit. Kluisbergen Sportief had één puntje meer. Bij winst wipte men over de tegenstander naar de derde plaats. Niets van, KVC-A ging met 0-2 onderuit en staat nu voorlaatste. Waar ligt de reddingsboei ?

Zondag speelt men om 15.00 uur op verplaatsing tegen Zeveren. Dat is nu juist de ex-ploeg van onze huidige trainer Chris Vanden Broucke die – tot verrassing van iedereen - met 0 op 6 begon. Zal hij tegen zijn ex-ploeg voor een stunt zorgen ? Laat ons duimen…..

KVC-B speelde op verplaatsing 0-0 tegen FC Kluisbergen B. Een match met weinig doelkansen en volgens bepaalde waarnemers een logische uitslag. Volgende zondag komt, met aftrap om 15.00 uur, Boekel A op bezoek. Een gelegenheid om punten te pakken ? (NLMR)