KVC-A - WINNIK : 0-4 NA MISLUKTE THUISMATCH

KVC-A  - WINNIK : 0-4 NA MISLUKTE THUISMATCH

WORTEGEM – KVC-B : 1-1 NA STERKE PRESTATIE

 

Moeten wij op bedevaart naar Lourdes, of wat kan de remedie zijn ? Zoals KVC-A zondag thuis tegen Winnik voetbalde kan het niet verder. Op eigen veld afgestraft worden met 0-4 geeft veel stof tot nadenken. Wat is er van KVC-A , intussen weggezakt naar de 13de plaats, geworden ?

Didi Kavumbagu, de diepe spits, zat niet in de wedstrijd. Hij werd uit de match gehouden (aan de rust werd hij gewisseld) door Maxime Seminck die de hem opgelegde schaduwopdracht perfect uitvoerde. Geen doelpunten dus voor onze ploeg, wel een tegendoelpunt toen de volledig vrijstaande Thomas Defrere (18’) kon aanleggen en de bal tegen de netten trappen.

Wie gedacht dat KVC-A  na de rust een lonende reactie zou uitlokken, gokte verkeerd. Met twee goals in het vierde kwartier maakte een gedreven Winnik duidelijk dat de match gespeeld was. Halfweg de tweede helft viel er nog een vierde doelpunt.

Een uitslag (0-4) om beschaamd over te zijn. Je kan niet de ogen sluiten voor het feit, dat bepaalde spelers echt hun best hebben gedaan. Als ploeg was KVBC-A echter niet bij de les.  Het is dus de hoogste tijd om naar een lonende oplossing te zoeken. Dat mag al gebeuren op zondag 20 oktober om 15.00 uur tegen Nederhasselt, via de eindronde kunnen promoveren en zoals KVC-A intussen onderaan gerangschikt.  Laten wij duimen voor onze ploeg die, in het begin van de competitie, eigenaar was van de ….derde plaats.

Een pluim anderzijds voor KVC-B omdat in de derby tegen Wortegem 1-1 werd gelijkgespeeld. Een typische derbyuitslag  maar er was ook heel wat pech mee gemoeid. De paal en de lat beletten de bezoekers vroeg te scoren. Toen Waelkens in het derde kwartier voor Wortegem scoorde, was KVC-B op achtervolgen aangewezen.  Dat deed men met verve. Er werd hard gewerkt om de eerder  onlogische 1-0 van het bord te vegen. Toch was het wachten tot tien minuten voor het einde. Jarl Reveyn scoorde met een kopbalgoal en realiseerde voor KVC-B het ruim verdiend gelijkspel. Zondag 20 oktober speelt KVC-B om 15.00 uur thuis de topper en derby tegen SK Zingem. Een burenduel dat in de gemeente Kruisem de nodige belangstelling krijgt. SK Zingem, in achtervolging op leider Maarkedal, had vorig weekend tegen Horebeke een goede repetitie en maakte vijf goals. Het belooft dus zondag in Kruishoutem een aantrekkelijke en wellicht ook spannende wedstrijd te worden (NKMR)

KVC-B WINT TEGEN OLSENE EN KVC-A VERLIEST IN MACHELEN

KVC-B WINT TEGEN OLSENE EN KVC-A VERLIEST IN MACHELEN

Laten wij, terecht, beginnen met de prestatie van KVC-B in de derby tegen Olsene Sportief. Bijna een vervroegde zespuntenwedstrijd maar dan een duel waarin KVC-B met tien tegen elf drie kostbare punten won. Er was in de eerste helft pech mee gemoeid toen doelman Tim Vandenabeele werd uitgesloten. Hij speelde de bal buiten zijn doelgebied met de hand. De rode kaart was het gevolg. KVC-B moest met tien verder.

Maxim Corbanie, een verdediger, trok de keeperstrui aan. Corbanie deed het zonder meer uitstekend. Hij hield de nul op het bord, iets wat de ervaren doelman Vandenabeele tot dusver niet had gekund.

Een mannetje minder was voor KVC-B geen reden om er minder in te geloven. Toch was het wachten tot diep in de tweede helft (77’) om beloond te worden met het beslissende doelpunt. Elias De Ruyck profileerde zich als de afwerker van dienst. De 1-0 voorsprong bleef tot het einde op het bord. De drie gewonnen punten geven KVC-B de kans het klassement opvallend te verbeteren. En zondag volgt alweer een derby. KVC-B trekt naar Wortegem, de ploeg die verrassend lager dan Nokere Kruishoutem B is gerangschikt. Het burenduel begint om 15.00 uur. Onze trainer Joachim Dhondt heeft bij Wortegem een verleden als voetballer.  Wortegem verloor vorige week met 2-0 in Horebeke. Volgens plaatselijke waarnemers werd het anderzijds een gevleide zege voor Horebeke.

KVC-A onderuit in Machelen !

De derby in Machelen werd, wat de uitslag betreft, een grote tegenvaller voor KVC-A, dat wegzakt in het klassement. Daar waar werd gedacht op zijn minst iets van de inzet mee te pikken, kon men niet anders dan na afloop opkijken naar de toch zware 3-0 nederlaag. Doelman Sam Meisman stopte wel een penalty via Gillis Dentijn, die anderzijds ook tweemaal scoorde en zich ook dit seizoen profileert als de topscorer.

Eén van de drie goals werd gemaakt door Jonas Vandevelde, ex-speler van Nokere Kruishoutem. Jonas begon, voor de tweede match op rij, op de bank en werd bij de 1-0 stand in de strijd gegooid. In een periode waarin KVC-A hoopte nog gelijk te stellen, maakte Jonas Vandevelde het doelpunt van de geruststelling. Op zich een sterke prestatie maar er was meer…

Jonas ging eigenlijk de bank van KVC-A uitdagen door na zijn doelpunt zijn trui naar omhoog te trekken en een tweede truitje te tonen waarop enkele boodschappen werden vermeld, die op hetzelfde moment en ook achteraf door velen niet in dank werden afgenomen.  Hoe dan ook,  Jonas Vandevelde heeft (wat de uitslag en de eigen prestatie betreft) zijn slag thuisgehaald. Intussen is KVC-A, laat dit voor iedereen duidelijk zijn, aan een lonende reactie toe. De jongste weken was er wel de blessurelast, maar dat kan moeilijk een echt excuus zijn. Zondag speelt men om 15.00 uur thuis tegen Winnik. De gelegenheid om punten te pakken ? Er is eigenlijk maar één antwoord mogelijk. (NKMR)

NOKERE KRUISHOUTEM A : WINST TEGEN WINDEKE EN OP GEDEELDE 2de PLAATS

NOKERE KRUISHOUTEM  A : WINST TEGEN WINDEKE EN OP GEDEELDE 2de PLAATS

 

De top van de rangschikking, in 2de B, is ook voorbehouden aan Nokere Kruishoutem A. Door de 2-0 thuiszege tegen Windeke klom onze ploeg, met nog vier andere teams, met zes punten naar een gedeelde…. 2de plaats. Toch een reden om meer dan heel tevreden te zijn. Nokere Kruishoutem B anderzijds verloor in Eine met 3-1.

Iedere speelhelft is anders. Dat heeft KVC-A ons zondag geleerd. De eerste helft was niet goed. Er was te weinig aanvalsgevaar en de twee ploegen speelden voetbal, dat in 2de provinciale eerder ongewoon was. Ruststand:0-0.

De tweede helft gaf Nokere Kruishoutem A de kans op niveau te voetballen. Terecht had trainer Wouter Degroote al enkele wissels doorgevoerd.  De honger naar een doelpunt was opvallend aanwezig. De goed ingevallen Didi Kavumbagu  zette doelman Verschelden aan het werk. De keeper kon de bal onvoldoende onder controle houden.  Captain Kim Devos stond op de goede plaats om te scoren (72’) en meteen de weg te effenen naar een belangrijke driepunter.  Er kwam volledige zekerheid over de zege toen Joshi Noppe enkele minuten voor het einde van buiten de zestien uithaalde (88’) en de voorsprong verdubbelde.

Dergelijke overwinning is een opsteker. KVC-A moet eigenlijk voor niemand een stap opzij zetten. Volgende zaterdagavond , met aftrap om 18.00 uur, speelt men op verplaatsing tegen Kluisbergen Sportief. Komt de bevestiging of beslist Kluisbergen Sportief daar anders over ? Kluisbergen Sportief speelde vorige week op verplaatsing 2-2 gelijk tegen Poesele.

NOKERE KRUISHOUTEM B anderzijds had de moeilijke opdracht de titelkandidaat Kwik Eine op verplaatsing in de ogen te kijken. Uit heel wat commentaren blijkt dat KVC-B het in Eine heel goed heeft gedaan en met opgeheven hoofd het terrein mocht verlaten. Vooral in het begin van de match ging KVC-B overtuigend in duel met de thuisploeg. Xander Bracke, een ex-speler van Nokere Kruishoutem, maakte voor zijn nieuwe ploeg Eine het eerste doelpunt (27’ 1-0). Onze ploeg trachtte te reageren maar toen Yuseinov (verleden seizoen nog actief in de amateurklasse bij Dikkelvenne), er 2-0 van maakte (59’) voelde de leider de zege binnen bereik. Kasper Vandewalle, die zijn vierde competitiedoelpunt maakte, deed er eentje bij (79’) en meteen bleef Kwik Eine met negen op negen alleen aan de leiding. KVC-B speelt zondag om 15.00 uur thuis tegen FC Kluisbergen. Deze ploeg speelde vorig weekend 3-3 gelijk tegen Horebeke (NKMR)

 

 

ZWART WEEKEND VOOR KVC-A EN KVC-B: TWEEMAAL VERLIES

ZWART WEEKEND VOOR KVC-A EN KVC-B: TWEEMAAL VERLIES

 

Het laatste weekend van september werd voor KVC-A en KVC-B een “zwart” weekend. Tweemaal werd verloren, anders was beter geweest.

Laten wij beginnen met KVC-A in 2de provinciale. Thuis tegen Zeveren, de voorlaatste en nog zonder zege, zou het een makkie worden. Een week vroeger werd door Zeveren het eerste puntje gewonnen.

Doelman  Meisman speelde in de vorige competitie bij Zeveren. Voorspeler Noppe speelde daar twee seizoenen geleden. Voor deze twee had de match wel een speciale betekenis, maar de kaarten werden anders geschud.

Vroeg in de wedstrijd (5’) werd door ref Niels De Ruyck aan de bezoekers, na een overtreding van Vermeerschen, een strafschop toegekend.  Giannaros benutte de elfmeter om doelman Meisman het nakijken te geven (0-1).

KVC-A trachtte het tij te doen keren maar dat lukte aanvankelijk niet op het scorebord. In de tweede helft (60’) was er een vrije trap via Noppe, die door Thibault Vanderstraeten  werd verlengd tot de hoopgevende gelijkmaker (1-1).

Eén minuut later werden de goede bedoelingen van tafel geveegd.  Door balverlies in de lokale defensie werd voor Van Praet de rode loper uitgerold (68’) om zijn moedige ploeg te belonen met de 1-2 voorsprong.  KVC-A kon de krachttoer niet meer opbrengen om de situatie recht te zetten.

Zondag is er, op verplaatsing, de belangrijke derby tegen Eendracht Machelen (aftrap 15.00 uur).Tot de kern van Machelen behoort  Jonas Vandevelde, die eerder zes seizoenen bij Nokere Kruishoutem-A  speelde en bij KVC ook jeugdtrainer was.

Voor KVC-B werd de verplaatsing naar Boekel afgesloten met de  3-1 nederlaag, waardoor KVC-B nu wel op een gevaarlijke plaats onderaan staat in Derde C. In Boekel werd het vlug 1-0 (17’). Kort voor de rust (42’) kon Laurijn De Clercq voor de moedige  bezoekers gelijkstellen (1-1).  In de tweede helft was er lange tijd de onzekerheid wie het tweede doelpunt zou maken. Uiteindelijk kwam Boekel (78’) op voorsprong (2-1) In het slot kon Boekel verder uitlopen (81’) na een strafschopgoal via Botteldoorn (3-1). In het slot werd Lawrence De Clercq nog uitgesloten. KVC-B speelt zondag, met aftrap om 15.00 uur, de belangrijke derby tegen Olsene Sportief. De tegenstander telt vier punten, dat is één punt meer dan KVC-B (NKMR)

 

NA 2 NEDERLAGEN TWEEMAAL WINST VOOR KVC: PROFICIAT

NA 2 NEDERLAGEN TWEEMAAL WINST VOOR KVC: PROFICIAT

Een week geleden hadden wij het nog over een valse noot: zowel Nokere Kruishoutem A als Nokere Kruishoutem B stapten toen als verliezer van het veld. Een week later, vorige zondag, was het verschil groot. Zowel in Gavere als in Kruishoutem  stapten lachende en heel tevreden gezichten naar de kleedkamer. Op verplaatsing tegen Gavere Asper won de A-ploeg (2de provinciale) met 0-3. Thuis tegen Velzeke  won de B- ploeg (3de provinciale) met 3-2.

Voor Robbe Dhondt, ex-speler van Gavere-Asper, had de match op de tweede speeldag wel een bijzondere betekenis. In zijn eerste seizoen bij Nokere Kruishoutem A moest hij het zondag opnemen tegen zij ex-ploeg. Hij was vooraf heel tevreden over de ontvangst die hem daar te beurt viel. Het was een aangenaam weerzien tussen oude bekenden. En na afloop  kon Robbe Dhondt, met de collega’s, lachend naar de kleedkamer stappen.

Nokere Kruishoutem A had de intentie iets recht te zetten. Tegen de ploeg, die vorig seizoen in 3de provinciale kampioen speelde, ging men vrank en vrij de kans. Joshi Noppe gaf het voorbeeld. De 0-1 gaf vertrouwen. Verdediger Thibault Vanderstraeten kopte de bal na hoekschop van Joshi Noppe tegen de netten. Met de 0-2 voorsprong begon KVC-A er voluit in te geloven. Je weet echter maar nooit…

Tien minuten voor het einde werd Didi Kavumbagu (hij was al weken eerder verrassend weggedeemsterd) in de strijd gegooid. En wat gebeurde er ? Didi kopte in de laatste minuut de 0-3 tegen de netten. Een dag vroeger had hij met de beloften tweemaal gescoord.

KVC-A speelt zondag om 15.00 uur thuis tegen Windeke . Wellicht  is men op weg naar de eerste thuiszege ?

De tweede pluim gaat naar KVC Nokere Kruishoutem B.  De eerste thuismatch werd de eerste zege. Na de nipte nederlaag in Oudenhove, op de eerste speeldag,  ging men op de tweede speeldag voluit de kans voor de drie punten. Een vrije trap via Jarl Reveyn werd door tussenkomst  van Stijn Claeys beloond met de 1-0 voorsprong. De buit was echter niet binnen, want Velzeke zorgde in het eerste deel van de tweede helft voor een opvallende terugkeer. Ghijs bracht de bezoekers langszij, Audoorn liet hen juichen met de 1-2 voorsprong. KVC-B plooide echter niet. Elias De Ruyck verzilverde de inzet van de collega’s en uiteraard ook de eigen inbreng met de 2-2 gelijke stand. Wat had het laatste kwartier in nog te bieden ?  KVC-B had honger om te winnen. Met nog drie minuten te spelen besliste Davy Vanhautte de wedstrijd met het derde doelpunt voor KVC-B. De eerste zege was binnen. Petegem Schelde en Huise Ouwegem, ook twee ploegen die vorig seizoen met KVC-B in vierde speelden, zijn nog op zoek naar hun eerste puntje.

KVC-B speelt zondag, uitzonderlijk met aftrap om 14.00 uur, op verplaatsing, tegen leider Kwik Eine. Dat belooft een moeilijke opdracht te worden. Bij Eine spelen dit seizoen onder andere Xander Bracke en Willem Travers, de twee die vorig seizoen nog met KVC-A op het veld stonden (NKMR).