KVC-A : “WE ZIJN GERED EN BLIJVEN IN TWEEDE” KVC-B : “KLAAR VOOR DE SPANNENDE EINDRONDE”

KVC-A : “WE ZIJN GERED EN BLIJVEN IN TWEEDE”

KVC-B : “KLAAR VOOR DE SPANNENDE EINDRONDE”

 

“Het is gebeurd”. Waar hebben we die uitspraak al nog gehoord ? Het is gebeurd voor KVC-A, de uitzege in Windeke vorige zaterdag gaf ons de volledige zekerheid : “we zijn gered en blijven in tweede”. Het is niet nodig te wachten tot de laatste speeldag , zondag thuis tegen Edeboys met aftrap om 15.00 uur. We zijn gered en ontwijken dus ook de 14de plaats die mogelijke barragematchen (blijven of zakken) tot gevolg had kunnen krijgen.

We zijn gered na , laat dit duidelijk zijn, een wisselvallig seizoen die qua uitslagen en huidige stand in de klassering niet aan de verwachtingen beantwoordde. We hebben gedacht het, als de gelauwerde kampioen vorig seizoen in 3de, een reeks hoger beter te kunnen doen. We bleven de jongste maanden echter niet gespaard van pech.

Toch een blijk van erkentelijkheid, waardering en respect voor trainer Wouter Degroote en de spelers die het (soms in moeilijke omstandigheden) toch hebben klaargespeeld om de weken van twijfel te overwinnen en er voor te zorgen dat wij volgend seizoen opnieuw in 2de provinciale spelen.

Dat gegeven is bijzonder positief voor KVC-B. Bij een mogelijke degradatie van KVC-A naar 3de, was het volgens de bondsreglementen niet mogelijk voor de B-ploeg om via de titel of de eindronde te promoveren naar 3de provinciale. Dezelfde ploeg mag met geen twee ploegen in dezelfde provinciale reeks spelen, ook niet als de ene b.v. in C en de andere in D zou spelen.

Voor KVC-B springt het licht dus op groen. De club van trainer Joachim Dhondt blikt terug op een uitstekend seizoen maar zal geen kampioen worden, die eer is FC Petegem Schelde gegund. Er kan echter mogelijk volgend seizoen verder tegen FC Petegem gespeeld worden, als men via de eindronde zou stijgen. Zondag speelt KVC-B om 15.00 op verplaatsing de laatste competitiematch tegen Nazareth Eke. We duimen voor KVC-B en kijken ook al uit naar de volgende weken (NKMR)

VOLGENDE MATCHEN BESLISSEN OVER BEHOUD….OF TITEL

VOLGENDE MATCHEN BESLISSEN OVER BEHOUD….OF TITEL

 

Een eigenaardige situatie tijdens deze vastentijd. Nokere Kruishoutem A zit in volle degradatiestrijd, Nokere Kruishoutem B is nog in de running voor de titel.

 

NOKERE KRUISHOUTEM A : TWEEDE B.

 

Vanaf plaats 12 is de stand als volgt:

12 Edeboys        28 p.

13 Nokere Kruishoutem A 25 p.

14 Meerbeke    23 p.

15 Erembodegem  20 p.

16 Moerbeke-G’Bergen 19 p.

Nokere Kruishoutem A moet nog 4 matchen spelen, waaronder de inhaalmatch tegen Burst volgende week woensdag in Kruishoutem om 18.30 uur, de andere ploegen moeten nog 3 matchen spelen.

Hieronder de nog te spelen matchen voor onze ploeg:

Zondag 31 maart om 15.00 uur : op verplaatsing tegen Moerbeke Geraardsbergen.

Woensdag 3 april om 18.30 uur: thuis tegen Burst (inhaalwedstrijd).

Zaterdag 6 april om 19.30 uur: op verplaatsing tegen Windeke.

Zondag 14 april om 15.00 uur : thuis tegen Edeboys

 

NOKERE KRUISHOUTEM B: VIERDE B

 

De stand in de top drie:

 

1 FC Petegem                62 p.

2 Nokere Kruishoutem B  55 p.

3 Olsene                             54 p.

Petegem speelde 26 matchen, Nokere Kruishoutem B en Olsene speelden er 25.

In een reeks met 15 ploegen zijn er voor iedere ploeg dus 28 matchen te spelen.

Zondag is er FC Petegem –Olsene Sportief.

Als Petegem wint, dan is deze ploeg zondag kampioen.

Als Petegem zou verliezen, en Nokere Kruishoutem B wint, dan wacht een bijzonder spannend slot van de competitie. Met nog één match voor Petegem, en nog twee voor Nokere Kruishoutem B en Olsene.

Hieronder de nog te spelen matchen voor onze ploeg:

Zondag 31 maart om 15.00 uur: thuis tegen FCLC Ronse.

Zaterdag 6 april om 18.00 uur: thuis tegen Olsene.

Zondag 14 april om 15.00 uur: op verplaatsing tegen Nazareth Eke B.

Er staat dus, voor onze twee ploegen, veel op het spel (NKMR)

NOKERE KRUISHOUTEM A VERLIEST BELANGRIJKE MATCH

 NOKERE KRUISHOUTEM A  VERLIEST BELANGRIJKE MATCH

Het was te mooi om waar te zijn. Eerst een gezellig eetfestijn en daarna bij een aangename temperatuur een thuismatch tegen Winnik mogen spelen. Bij een voorafgaandelijk aangepaste en op maat van een voetballer geknipte maaltijd lieten de spelers nochtans de blijde verwachting op het gezicht lezen. Het was een foute veronderstelling.

Na de zeven op negen (gewoon schitterend voor een ploeg die de gevarenzone wil de rug toekeren) groeide het stil verlangen om er tien op twaalf van te maken. Tussen de verwachting en de  realiteit gaapt dikwijls een groot verschil. We hebben het geweten.

KVC-A liep nochtans flink van stapel. Er werd druk gezet op de bezoekende verdediging, de bal werd voor het doel geslingerd, vrije trappen noopten de bezoekers tot de grootste voorzichtigheid. De bal ging er echter niet in.

De minuten tikten weg en het zat er aan te komen dat de rust zou ingaan met de 0-0. Tot Cédric De Boever, die de verantwoordelijkheid niet uit de weg ging, niet anders kon dan in de zestien bezoeker Vissers foutief afstoppen. Ref De Pessemier floot een strafschop. Deze werd omgezet door Seppe Deblander en meteen stapten de bezoekers met de 0-1 voorsprong naar de kleedkamer.

De tweede helft was er nog om alles recht te zetten. Dat was een verkeerde veronderstelling. Seppe Deblander (57’) deed er eentje bij (0-2). KVC-A plooide echter niet en dreigde onder andere met een afstandsschot via Willem Travers.  Toen de bezoekers met een dertigmeterschot via Vanderveken (68’)  doelman Tim Vandenabeele (die de volgende ochtend vader werd-proficiat) voor de derde keer het nakijken gaf  was het amen en uit. Yordy Vanhoutte pakte nog uit met een kopbal maar doelman De Jonge was bij de pinken.  Uiteindelijk kon Cieters voor de bezoekers in het slot (86’) de ruime 0-4 zege bewerken.

“Als je kansen kan afdwingen en vergeet te scoren ga je onderuit”, gaf een bestuurslid van Winnik  ons als bedenking mee. En hij had nog gelijk ook.

Er is , gelukkig maar, geen man over boord. Uitgezonderd Meerbeke verloren al de andere achter ons geklasseerde ploegen eveneens. En Windeke, ploeg die één punt meer telt dan Nokere Kruishoutem A, verloor eveneens. We blijven dus op de 12de plaats met 24 punten.

Zondag is er (aftrap om 15.00 uur) de verplaatsing naar Meerbeke. Deze ploeg telt op ons een achterstand van drie punten. Er is een heel belangrijke zespuntenmatch in aantocht.

Nokere Kruishoutem-B was vorig weekend vrij. Zondag 24 februari  speelt men om 15.00 uur thuis tegen FC Kluisbergen B (NKMR)

NOKERE KRUISHOUTEM A MOET DRINGEND OPSTAAN

NOKERE KRUISHOUTEM A MOET DRINGEND OPSTAAN

 

Er zijn geen excuses meer na de zware 4-0 nederlaag van Nokere Kruishoutem A in Meldert. De ploeg blijft in de gevarenzone. Begint het niet stilaan tijd te worden dat de spelers beseffen dat alleen punten pakken het middel is om het tij te doen keren ?

Het slap vertoon in Meldert  lokte wrevel uit.

De spelers kunnen zondag het antwoord geven. Vice-leider SV Geraardsbergen komt om 15.00 uur op bezoek. De opdracht is voor KVC duidelijk: punten sprokkelen.

Nokere Kruishoutem B gaf dan wel het goede voorbeeld. De ploeg won met 2-1 tegen Bevere. Er was heel wat volk aanwezig op de derby. Zondag speelt Nokere Kruishoutem B, nog altijd in de running voor de titel, om 15.00 uur op verplaatsing tegen Volkegem. De ploeg kent de opdracht (NKMR)

KVC-A ZET OPERATIE REDDING VERDER, KVC-B BLIJFT VICE-LEIDER

 KVC-A ZET OPERATIE REDDING VERDER, KVC-B BLIJFT VICE-LEIDER

 

In Borsbeke eindigde KVC-A met een gelijkspel (1-1). Meteen zeven op negen voor de ploeg van trainer Wouter Degroote. De club zet de operatie redding verder. Zondag speelt men om 15.00 thuis tegen Winnik. In Borsbeke kwamen wij in de eerste helft via Nicolas Meerschaut op voorsprong. In de tweede helft kwam de thuisploeg langszij. Volgens bepaalde waarnemers deed KVC-A het goed en was doelman Tim Vandenabeele, als het moest, het heel betrouwbaar sluitstuk. Cédric De Boever en Didi Kavumbagu waren na schorsing inzetbaar en kwamen aan de aftrap. Jonas Vandevelde en Thomas Demey gingen naar de bank.

KVC-B blijft de vice-leider, al komt Olsene (met één match minder gespeeld) de neus aan het venster steken. Op de voorlaatste speeldag komt Olsene nog op bezoek. De thuisderby tegen Zingem B werd de gelegenheid om als winnaar te eindigen. Eerst kwamen de bezoekers via De Cock op voorsprong. Iets over het halfuur kon Lawrence De Clercq gelijkstellen (33’ 1-1). Kort voor de rust maakte Simon Vandeputte het winnende doelpunt ( 41’ 2-1). In de tweede helft wettigde KVC-B deze voorsprong (NKMR)