NOKERE KRUISHOUTEM A VERLIEST BELANGRIJKE MATCH

Wedstrijdverslagen Eerste Ploeg Hits: 336

 NOKERE KRUISHOUTEM A  VERLIEST BELANGRIJKE MATCH

Het was te mooi om waar te zijn. Eerst een gezellig eetfestijn en daarna bij een aangename temperatuur een thuismatch tegen Winnik mogen spelen. Bij een voorafgaandelijk aangepaste en op maat van een voetballer geknipte maaltijd lieten de spelers nochtans de blijde verwachting op het gezicht lezen. Het was een foute veronderstelling.

Na de zeven op negen (gewoon schitterend voor een ploeg die de gevarenzone wil de rug toekeren) groeide het stil verlangen om er tien op twaalf van te maken. Tussen de verwachting en de  realiteit gaapt dikwijls een groot verschil. We hebben het geweten.

KVC-A liep nochtans flink van stapel. Er werd druk gezet op de bezoekende verdediging, de bal werd voor het doel geslingerd, vrije trappen noopten de bezoekers tot de grootste voorzichtigheid. De bal ging er echter niet in.

De minuten tikten weg en het zat er aan te komen dat de rust zou ingaan met de 0-0. Tot Cédric De Boever, die de verantwoordelijkheid niet uit de weg ging, niet anders kon dan in de zestien bezoeker Vissers foutief afstoppen. Ref De Pessemier floot een strafschop. Deze werd omgezet door Seppe Deblander en meteen stapten de bezoekers met de 0-1 voorsprong naar de kleedkamer.

De tweede helft was er nog om alles recht te zetten. Dat was een verkeerde veronderstelling. Seppe Deblander (57’) deed er eentje bij (0-2). KVC-A plooide echter niet en dreigde onder andere met een afstandsschot via Willem Travers.  Toen de bezoekers met een dertigmeterschot via Vanderveken (68’)  doelman Tim Vandenabeele (die de volgende ochtend vader werd-proficiat) voor de derde keer het nakijken gaf  was het amen en uit. Yordy Vanhoutte pakte nog uit met een kopbal maar doelman De Jonge was bij de pinken.  Uiteindelijk kon Cieters voor de bezoekers in het slot (86’) de ruime 0-4 zege bewerken.

“Als je kansen kan afdwingen en vergeet te scoren ga je onderuit”, gaf een bestuurslid van Winnik  ons als bedenking mee. En hij had nog gelijk ook.

Er is , gelukkig maar, geen man over boord. Uitgezonderd Meerbeke verloren al de andere achter ons geklasseerde ploegen eveneens. En Windeke, ploeg die één punt meer telt dan Nokere Kruishoutem A, verloor eveneens. We blijven dus op de 12de plaats met 24 punten.

Zondag is er (aftrap om 15.00 uur) de verplaatsing naar Meerbeke. Deze ploeg telt op ons een achterstand van drie punten. Er is een heel belangrijke zespuntenmatch in aantocht.

Nokere Kruishoutem-B was vorig weekend vrij. Zondag 24 februari  speelt men om 15.00 uur thuis tegen FC Kluisbergen B (NKMR)

Print