KVC-A : “WE ZIJN GERED EN BLIJVEN IN TWEEDE” KVC-B : “KLAAR VOOR DE SPANNENDE EINDRONDE”

KVC-A : “WE ZIJN GERED EN BLIJVEN IN TWEEDE”

KVC-B : “KLAAR VOOR DE SPANNENDE EINDRONDE”

“Het is gebeurd”. Waar hebben we die uitspraak al nog gehoord ? Het is gebeurd voor KVC-A, de uitzege in Windeke vorige zaterdag gaf ons de volledige zekerheid : “we zijn gered en blijven in tweede”. Het is niet nodig te wachten tot de laatste speeldag , zondag thuis tegen Edeboys met aftrap om 15.00 uur. We zijn gered en ontwijken dus ook de 14de plaats die mogelijke barragematchen (blijven of zakken) tot gevolg had kunnen krijgen.

We zijn gered na , laat dit duidelijk zijn, een wisselvallig seizoen die qua uitslagen en huidige stand in de klassering niet aan de verwachtingen beantwoordde. We hebben gedacht het, als de gelauwerde kampioen vorig seizoen in 3de, een reeks hoger beter te kunnen doen. We bleven de jongste maanden echter niet gespaard van pech.

Toch een blijk van erkentelijkheid, waardering en respect voor trainer Wouter Degroote en de spelers die het (soms in moeilijke omstandigheden) toch hebben klaargespeeld om de weken van twijfel te overwinnen en er voor te zorgen dat wij volgend seizoen opnieuw in 2de provinciale spelen.

Dat gegeven is bijzonder positief voor KVC-B. Bij een mogelijke degradatie van KVC-A naar 3de, was het volgens de bondsreglementen niet mogelijk voor de B-ploeg om via de titel of de eindronde te promoveren naar 3de provinciale. Dezelfde ploeg mag met geen twee ploegen in dezelfde provinciale reeks spelen, ook niet als de ene b.v. in C en de andere in D zou spelen.

Voor KVC-B springt het licht dus op groen. De club van trainer Joachim Dhondt blikt terug op een uitstekend seizoen maar zal geen kampioen worden, die eer is FC Petegem Schelde gegund. Er kan echter mogelijk volgend seizoen verder tegen FC Petegem gespeeld worden, als men via de eindronde zou stijgen. Zondag speelt KVC-B om 15.00 op verplaatsing de laatste competitiematch tegen Nazareth Eke. We duimen voor KVC-B en kijken ook al uit naar de volgende weken (NKMR)