NOKERE KRUISHOUTEM B NAAR 3DE PROV: PROFICIAT

NOKERE KRUISHOUTEM B NAAR 3DE PROV: PROFICIAT

Het eerste weekend van mei werd er één om nooit te vergeten. Enerzijds het geslaagd jeugdtornooi op zaterdag, anderzijds de topprestatie van Nokere Kruishoutem B in de eindronde in 4de provinciale. Tweemaal op verplaatsing gespeeld, tweemaal verdiend gewonnen en daardoor de promotie naar 3de provinciale. Een dikke proficiat voor Nokere Kruishoutem B, dat vier seizoenen actief was in vierde provinciale maar in de eerste seizoenen niet kon in aanmerking komen om een eindronde te spelen, aangezien Nokere Kruishoutem-A  in derde speelde. Doordat Nokere Kruishoutem A daarna de titel behaalde en vorig seizoen in tweede het behoud afdwong, was voor de B-ploeg de weg vrij om in twee eindrondes aan de slag te gaan. De tweede eindronde werd de bekroning.  In Ophasselt was het alles of niets. Winnen was promoveren. Verliezen was afwachten of men als beste verliezer eventueel kon stijgen.  De ploeg speelde in Ophasselt zonder stress en met een te bewonderen inzet. Een kopbaldoelpunt van Lars D’Hondt zette de ploeg (25’) op weg naar de zege. Nokere Kruishoutem B was al ergens gerustgesteld. Afwachten wat de tweede helft zou brengen. Drie minuten na de hervatting werd onze ploeg een strafschop toegekend. Maxim Corbanie stapte naar de stip en knalde de bal tegen de netten (48’). Ook dat was een belangrijk doelpunt en nog een grotere geruststelling. In het verder verloop van de match kon Ophasselt de nul niet van het bord krijgen, ook een verdienste van onze ploeg.

Het werd een blijde terugkeer naar huis voor trainer Joachim D’Hondt, zijn medewerkers, de spelers en de supporters.  Lokaal Casino was in Kruishoutem de plaats van afspraak om een feestje te bouwen.

Ter opfrissing misschien meegeven dat coach Joachim D’Hondt zaterdag op het jeugdtornooi nog als scheidsrechter op post was. Ook enkele van zijn spelers kregen een opdracht. Ze deden het allen met veel toewijding zonder aan….morgen (zondag) te denken. Joachim werd zaterdag door iedereen alle succes toegewenst. De verwachtingen werden ingelost. In de momenten van euforie dacht men ook wel terug aan Bram Desmet, de speler die twee jaar geleden verongelukte en in het andere geval ook nog ploegspeler was geweest.

Nokere Kruishoutem B komt in een “fantastische” reeks terecht. Topderby’s tegen Wortegem, FC Petegem Schelde (de kampioen in 4de provinciale), Huise-Ouwegem (de beste verliezer in de eindronde van 4de provinciale) en ook Sparta Bevere , SK Zingem en misschien Nazareth Eke en Olsene. En nog afwachten hoe streekploeg Eine het verder doet in de eindronde in 3de provinciale. We wensen de ploeg, na enkele maanden verdiende rust, een goeie voorbereiding als aanloop naar het eerste seizoen in 3de provinciale. Dat er tussendoor ook nog plaats zal zijn voor een “promotiefuif” is volkomen logisch. Dat voor Nokere Kruishoutem (een belofte van de gemeente) een verlichting in de steigers staat is misschien een denkpiste om ook al eens een thuismatch op zaterdagavond te spelen.  Bepaalde ploegen, zoals Bevere, Zingem (en ook Boekel en Nazareth Eke) speelden verleden seizoen bijna altijd op zaterdagavond.

Vorige zondag, in Ophasselt, werd met de volgende ploeg gespeeld:

Doelman Browaeys, Van Brabandt, Vanderbauwhede, Weyhaeghe, D’Hondt, Corbanie, Laurijn De Clercq (77’ Vandeputte), Revyn, Lawrence De Clercq (62’ Dewever), Depypere (80’ Vanhoutte) en Vanderghinste. Enkele andere spelers waren ook tijdens het seizoen op post en werkten op hun manier mee  om tot in de eindronde te geraken.(NKMR)


Print