NOKERE KRUISHOUTEM START MET EEN VALSE NOOT

Voor onze twee in de provinciale reeksen voetballende ploegen werd het een valse start. Zowel Nokere Kruishoutem A als Nokere Kruishoutem B verloren hun wedstrijd.

In 2de provinciale had Nokere Kruishoutem de intentie om te starten met een thuiszege. Denderleeuw, vorig seizoen kampioen in 3de provinciale,  kwam op bezoek en liet dadelijk merken dat de goesting om degelijk te voetballen aanwezig was.

KVC pakte  nochtans uit met een sterke 1ste helft. Thibault Vanderstraeten zorgde voor de 1-0. Eerst kreeg de doelman, na een inzenden van  Angelito Bultynck, de bal onvoldoende onder controle. De naar voor gekomen verdediger Vanderstraeten, evenals Bultynck een nieuwkomer,  trapte de bal tegen de netten.

Deze 1-0 kon KVC niet vasthouden. Na de rust kon Denderleeuw gelijkstellen en uiteindelijk, telkens via dezelfde speler, een tweede doelpunt maken. KVC probeerde om gelijk te stellen, maar het lukte niet meer. Er was op het einde heel wat protest toen de thuisploeg handspel van een bezoeker had gezien maar bleef verstoken van een strafschop. Zondag speelt men tegen Gavere-Asper, de ploeg die einde vorig seizoen kampioen werd in 3de provinciale.

Voor Nokere Kruishoutem B werd de verplaatsing naar Oudenhove afgesloten met de 0-1 nederlaag. In de eerste helft zette KVC-B de wedstrijd naar de hand maar scoorde niet. Op het einde van de tweede helft, die de thuisploeg min of meer naar de hand zette, viel dan het doelpunt dat besliste over het verlies. Komende zondag speelt KVC-B thuis tegen Velzeke. Deze ploeg verloor op de eerste speeldag thuis tegen Horebeke. Zit er zondag een spannend duel aan te komen ? Een  kans voor KVC-B om de eerste thuismatch te winnen ? (NKMR)