NA 2 NEDERLAGEN TWEEMAAL WINST VOOR KVC: PROFICIAT

Een week geleden hadden wij het nog over een valse noot: zowel Nokere Kruishoutem A als Nokere Kruishoutem B stapten toen als verliezer van het veld. Een week later, vorige zondag, was het verschil groot. Zowel in Gavere als in Kruishoutem  stapten lachende en heel tevreden gezichten naar de kleedkamer. Op verplaatsing tegen Gavere Asper won de A-ploeg (2de provinciale) met 0-3. Thuis tegen Velzeke  won de B- ploeg (3de provinciale) met 3-2.

Voor Robbe Dhondt, ex-speler van Gavere-Asper, had de match op de tweede speeldag wel een bijzondere betekenis. In zijn eerste seizoen bij Nokere Kruishoutem A moest hij het zondag opnemen tegen zij ex-ploeg. Hij was vooraf heel tevreden over de ontvangst die hem daar te beurt viel. Het was een aangenaam weerzien tussen oude bekenden. En na afloop  kon Robbe Dhondt, met de collega’s, lachend naar de kleedkamer stappen.

Nokere Kruishoutem A had de intentie iets recht te zetten. Tegen de ploeg, die vorig seizoen in 3de provinciale kampioen speelde, ging men vrank en vrij de kans. Joshi Noppe gaf het voorbeeld. De 0-1 gaf vertrouwen. Verdediger Thibault Vanderstraeten kopte de bal na hoekschop van Joshi Noppe tegen de netten. Met de 0-2 voorsprong begon KVC-A er voluit in te geloven. Je weet echter maar nooit…

Tien minuten voor het einde werd Didi Kavumbagu (hij was al weken eerder verrassend weggedeemsterd) in de strijd gegooid. En wat gebeurde er ? Didi kopte in de laatste minuut de 0-3 tegen de netten. Een dag vroeger had hij met de beloften tweemaal gescoord.

KVC-A speelt zondag om 15.00 uur thuis tegen Windeke . Wellicht  is men op weg naar de eerste thuiszege ?

De tweede pluim gaat naar KVC Nokere Kruishoutem B.  De eerste thuismatch werd de eerste zege. Na de nipte nederlaag in Oudenhove, op de eerste speeldag,  ging men op de tweede speeldag voluit de kans voor de drie punten. Een vrije trap via Jarl Reveyn werd door tussenkomst  van Stijn Claeys beloond met de 1-0 voorsprong. De buit was echter niet binnen, want Velzeke zorgde in het eerste deel van de tweede helft voor een opvallende terugkeer. Ghijs bracht de bezoekers langszij, Audoorn liet hen juichen met de 1-2 voorsprong. KVC-B plooide echter niet. Elias De Ruyck verzilverde de inzet van de collega’s en uiteraard ook de eigen inbreng met de 2-2 gelijke stand. Wat had het laatste kwartier in nog te bieden ?  KVC-B had honger om te winnen. Met nog drie minuten te spelen besliste Davy Vanhautte de wedstrijd met het derde doelpunt voor KVC-B. De eerste zege was binnen. Petegem Schelde en Huise Ouwegem, ook twee ploegen die vorig seizoen met KVC-B in vierde speelden, zijn nog op zoek naar hun eerste puntje.

KVC-B speelt zondag, uitzonderlijk met aftrap om 14.00 uur, op verplaatsing, tegen leider Kwik Eine. Dat belooft een moeilijke opdracht te worden. Bij Eine spelen dit seizoen onder andere Xander Bracke en Willem Travers, de twee die vorig seizoen nog met KVC-A op het veld stonden (NKMR).