NOKERE KRUISHOUTEM A : WINST TEGEN WINDEKE EN OP GEDEELDE 2de PLAATS

NOKERE KRUISHOUTEM  A : WINST TEGEN WINDEKE EN OP GEDEELDE 2de PLAATS

 

De top van de rangschikking, in 2de B, is ook voorbehouden aan Nokere Kruishoutem A. Door de 2-0 thuiszege tegen Windeke klom onze ploeg, met nog vier andere teams, met zes punten naar een gedeelde…. 2de plaats. Toch een reden om meer dan heel tevreden te zijn. Nokere Kruishoutem B anderzijds verloor in Eine met 3-1.

Iedere speelhelft is anders. Dat heeft KVC-A ons zondag geleerd. De eerste helft was niet goed. Er was te weinig aanvalsgevaar en de twee ploegen speelden voetbal, dat in 2de provinciale eerder ongewoon was. Ruststand:0-0.

De tweede helft gaf Nokere Kruishoutem A de kans op niveau te voetballen. Terecht had trainer Wouter Degroote al enkele wissels doorgevoerd.  De honger naar een doelpunt was opvallend aanwezig. De goed ingevallen Didi Kavumbagu  zette doelman Verschelden aan het werk. De keeper kon de bal onvoldoende onder controle houden.  Captain Kim Devos stond op de goede plaats om te scoren (72’) en meteen de weg te effenen naar een belangrijke driepunter.  Er kwam volledige zekerheid over de zege toen Joshi Noppe enkele minuten voor het einde van buiten de zestien uithaalde (88’) en de voorsprong verdubbelde.

Dergelijke overwinning is een opsteker. KVC-A moet eigenlijk voor niemand een stap opzij zetten. Volgende zaterdagavond , met aftrap om 18.00 uur, speelt men op verplaatsing tegen Kluisbergen Sportief. Komt de bevestiging of beslist Kluisbergen Sportief daar anders over ? Kluisbergen Sportief speelde vorige week op verplaatsing 2-2 gelijk tegen Poesele.

NOKERE KRUISHOUTEM B anderzijds had de moeilijke opdracht de titelkandidaat Kwik Eine op verplaatsing in de ogen te kijken. Uit heel wat commentaren blijkt dat KVC-B het in Eine heel goed heeft gedaan en met opgeheven hoofd het terrein mocht verlaten. Vooral in het begin van de match ging KVC-B overtuigend in duel met de thuisploeg. Xander Bracke, een ex-speler van Nokere Kruishoutem, maakte voor zijn nieuwe ploeg Eine het eerste doelpunt (27’ 1-0). Onze ploeg trachtte te reageren maar toen Yuseinov (verleden seizoen nog actief in de amateurklasse bij Dikkelvenne), er 2-0 van maakte (59’) voelde de leider de zege binnen bereik. Kasper Vandewalle, die zijn vierde competitiedoelpunt maakte, deed er eentje bij (79’) en meteen bleef Kwik Eine met negen op negen alleen aan de leiding. KVC-B speelt zondag om 15.00 uur thuis tegen FC Kluisbergen. Deze ploeg speelde vorig weekend 3-3 gelijk tegen Horebeke (NKMR)

 

 


Print