ZWART WEEKEND VOOR KVC-A EN KVC-B: TWEEMAAL VERLIES

ZWART WEEKEND VOOR KVC-A EN KVC-B: TWEEMAAL VERLIES

 

Het laatste weekend van september werd voor KVC-A en KVC-B een “zwart” weekend. Tweemaal werd verloren, anders was beter geweest.

Laten wij beginnen met KVC-A in 2de provinciale. Thuis tegen Zeveren, de voorlaatste en nog zonder zege, zou het een makkie worden. Een week vroeger werd door Zeveren het eerste puntje gewonnen.

Doelman  Meisman speelde in de vorige competitie bij Zeveren. Voorspeler Noppe speelde daar twee seizoenen geleden. Voor deze twee had de match wel een speciale betekenis, maar de kaarten werden anders geschud.

Vroeg in de wedstrijd (5’) werd door ref Niels De Ruyck aan de bezoekers, na een overtreding van Vermeerschen, een strafschop toegekend.  Giannaros benutte de elfmeter om doelman Meisman het nakijken te geven (0-1).

KVC-A trachtte het tij te doen keren maar dat lukte aanvankelijk niet op het scorebord. In de tweede helft (60’) was er een vrije trap via Noppe, die door Thibault Vanderstraeten  werd verlengd tot de hoopgevende gelijkmaker (1-1).

Eén minuut later werden de goede bedoelingen van tafel geveegd.  Door balverlies in de lokale defensie werd voor Van Praet de rode loper uitgerold (68’) om zijn moedige ploeg te belonen met de 1-2 voorsprong.  KVC-A kon de krachttoer niet meer opbrengen om de situatie recht te zetten.

Zondag is er, op verplaatsing, de belangrijke derby tegen Eendracht Machelen (aftrap 15.00 uur).Tot de kern van Machelen behoort  Jonas Vandevelde, die eerder zes seizoenen bij Nokere Kruishoutem-A  speelde en bij KVC ook jeugdtrainer was.

Voor KVC-B werd de verplaatsing naar Boekel afgesloten met de  3-1 nederlaag, waardoor KVC-B nu wel op een gevaarlijke plaats onderaan staat in Derde C. In Boekel werd het vlug 1-0 (17’). Kort voor de rust (42’) kon Laurijn De Clercq voor de moedige  bezoekers gelijkstellen (1-1).  In de tweede helft was er lange tijd de onzekerheid wie het tweede doelpunt zou maken. Uiteindelijk kwam Boekel (78’) op voorsprong (2-1) In het slot kon Boekel verder uitlopen (81’) na een strafschopgoal via Botteldoorn (3-1). In het slot werd Lawrence De Clercq nog uitgesloten. KVC-B speelt zondag, met aftrap om 15.00 uur, de belangrijke derby tegen Olsene Sportief. De tegenstander telt vier punten, dat is één punt meer dan KVC-B (NKMR)

 


Print