KVC-B WINT TEGEN OLSENE EN KVC-A VERLIEST IN MACHELEN

Laten wij, terecht, beginnen met de prestatie van KVC-B in de derby tegen Olsene Sportief. Bijna een vervroegde zespuntenwedstrijd maar dan een duel waarin KVC-B met tien tegen elf drie kostbare punten won. Er was in de eerste helft pech mee gemoeid toen doelman Tim Vandenabeele werd uitgesloten. Hij speelde de bal buiten zijn doelgebied met de hand. De rode kaart was het gevolg. KVC-B moest met tien verder.

Maxim Corbanie, een verdediger, trok de keeperstrui aan. Corbanie deed het zonder meer uitstekend. Hij hield de nul op het bord, iets wat de ervaren doelman Vandenabeele tot dusver niet had gekund.

Een mannetje minder was voor KVC-B geen reden om er minder in te geloven. Toch was het wachten tot diep in de tweede helft (77’) om beloond te worden met het beslissende doelpunt. Elias De Ruyck profileerde zich als de afwerker van dienst. De 1-0 voorsprong bleef tot het einde op het bord. De drie gewonnen punten geven KVC-B de kans het klassement opvallend te verbeteren. En zondag volgt alweer een derby. KVC-B trekt naar Wortegem, de ploeg die verrassend lager dan Nokere Kruishoutem B is gerangschikt. Het burenduel begint om 15.00 uur. Onze trainer Joachim Dhondt heeft bij Wortegem een verleden als voetballer.  Wortegem verloor vorige week met 2-0 in Horebeke. Volgens plaatselijke waarnemers werd het anderzijds een gevleide zege voor Horebeke.

KVC-A onderuit in Machelen !

De derby in Machelen werd, wat de uitslag betreft, een grote tegenvaller voor KVC-A, dat wegzakt in het klassement. Daar waar werd gedacht op zijn minst iets van de inzet mee te pikken, kon men niet anders dan na afloop opkijken naar de toch zware 3-0 nederlaag. Doelman Sam Meisman stopte wel een penalty via Gillis Dentijn, die anderzijds ook tweemaal scoorde en zich ook dit seizoen profileert als de topscorer.

Eén van de drie goals werd gemaakt door Jonas Vandevelde, ex-speler van Nokere Kruishoutem. Jonas begon, voor de tweede match op rij, op de bank en werd bij de 1-0 stand in de strijd gegooid. In een periode waarin KVC-A hoopte nog gelijk te stellen, maakte Jonas Vandevelde het doelpunt van de geruststelling. Op zich een sterke prestatie maar er was meer…

Jonas ging eigenlijk de bank van KVC-A uitdagen door na zijn doelpunt zijn trui naar omhoog te trekken en een tweede truitje te tonen waarop enkele boodschappen werden vermeld, die op hetzelfde moment en ook achteraf door velen niet in dank werden afgenomen.  Hoe dan ook,  Jonas Vandevelde heeft (wat de uitslag en de eigen prestatie betreft) zijn slag thuisgehaald. Intussen is KVC-A, laat dit voor iedereen duidelijk zijn, aan een lonende reactie toe. De jongste weken was er wel de blessurelast, maar dat kan moeilijk een echt excuus zijn. Zondag speelt men om 15.00 uur thuis tegen Winnik. De gelegenheid om punten te pakken ? Er is eigenlijk maar één antwoord mogelijk. (NKMR)