KVC-A - WINNIK : 0-4 NA MISLUKTE THUISMATCH

KVC-A  - WINNIK : 0-4 NA MISLUKTE THUISMATCH

WORTEGEM – KVC-B : 1-1 NA STERKE PRESTATIE

Moeten wij op bedevaart naar Lourdes, of wat kan de remedie zijn ? Zoals KVC-A zondag thuis tegen Winnik voetbalde kan het niet verder. Op eigen veld afgestraft worden met 0-4 geeft veel stof tot nadenken. Wat is er van KVC-A , intussen weggezakt naar de 13de plaats, geworden ?

Didi Kavumbagu, de diepe spits, zat niet in de wedstrijd. Hij werd uit de match gehouden (aan de rust werd hij gewisseld) door Maxime Seminck die de hem opgelegde schaduwopdracht perfect uitvoerde. Geen doelpunten dus voor onze ploeg, wel een tegendoelpunt toen de volledig vrijstaande Thomas Defrere (18’) kon aanleggen en de bal tegen de netten trappen.

Wie gedacht dat KVC-A  na de rust een lonende reactie zou uitlokken, gokte verkeerd. Met twee goals in het vierde kwartier maakte een gedreven Winnik duidelijk dat de match gespeeld was. Halfweg de tweede helft viel er nog een vierde doelpunt.

Een uitslag (0-4) om beschaamd over te zijn. Je kan niet de ogen sluiten voor het feit, dat bepaalde spelers echt hun best hebben gedaan. Als ploeg was KVBC-A echter niet bij de les.  Het is dus de hoogste tijd om naar een lonende oplossing te zoeken. Dat mag al gebeuren op zondag 20 oktober om 15.00 uur tegen Nederhasselt, via de eindronde kunnen promoveren en zoals KVC-A intussen onderaan gerangschikt.  Laten wij duimen voor onze ploeg die, in het begin van de competitie, eigenaar was van de ….derde plaats.

Een pluim anderzijds voor KVC-B omdat in de derby tegen Wortegem 1-1 werd gelijkgespeeld. Een typische derbyuitslag  maar er was ook heel wat pech mee gemoeid. De paal en de lat beletten de bezoekers vroeg te scoren. Toen Waelkens in het derde kwartier voor Wortegem scoorde, was KVC-B op achtervolgen aangewezen.  Dat deed men met verve. Er werd hard gewerkt om de eerder  onlogische 1-0 van het bord te vegen. Toch was het wachten tot tien minuten voor het einde. Jarl Reveyn scoorde met een kopbalgoal en realiseerde voor KVC-B het ruim verdiend gelijkspel. Zondag 20 oktober speelt KVC-B om 15.00 uur thuis de topper en derby tegen SK Zingem. Een burenduel dat in de gemeente Kruisem de nodige belangstelling krijgt. SK Zingem, in achtervolging op leider Maarkedal, had vorig weekend tegen Horebeke een goede repetitie en maakte vijf goals. Het belooft dus zondag in Kruishoutem een aantrekkelijke en wellicht ook spannende wedstrijd te worden (NKMR)