MET VOOR KVC-A EN KVC-B EEN ZEGE WERD HET EEN SUCCESVOL WEEKEND

Op één week tijd kan alles, gelukkig maar, veranderen. Een week geleden stonden wij, wat de prestaties van KVC-A betrof, terecht aan de klaagmuur. Vergeet hetgeen toen werd geschreven. Denk terug en geniet van de zege (2-0) van KVC-A tegen Meerbeke.  Meteen van de voorlaatste  naar een gedeelde elfde plaats. Een ommekeer die mag toegejuicht worden. De overgang van het zomeruur naar het winteruur liet de spelers, de match tegen Meerbeke werd zaterdag gespeeld, nog langer genieten en klinken op de duur bevochten overwinning.  Meerbeke liet nochtans, vooral in de eerste helft, voldoende zien dat men was gekomen om iets te winnen. Doelman Sam Meisman kreeg verschillende keren de kans zich van de beste zijde te laten zien.  Toen Joshi Noppe (35’) dreigde,  duwde doelman De Backer de bal tegen de lat en deze viel achter hem in het doel.  De 1-0 was nog geen zekerheid. De verdediging  kreeg na de rust heel wat werk op te knappen. Tot “Didi” Kavumbagu, twee weken geleden tegen Winnik onzichtbaar en terecht aan de rust vervangen, zijn nummertje opvoerde. Hij kreeg de bal toegespeeld van Joshi Noppe en kwam opdagen in de zestien. Eerst kon hij, met de bal in zijn bezit, een tegenstander uitschakelen en daarna  de bal mooi in het doel trappen om ons te laten genieten van de dubbele bonus (72’ 2-0). Zoiets vraagt voor Didi om bevestiging. Met de toch verdiende 2-0 voorsprong was het wel nodig attent te blijven maar toch bleef de verdediging paraat om uiteindelijk de nul op het bord te houden.  We noteerden de aanwezigheid van Xander Bracke en Willem Travers, twee ex-spelers die dit seizoen bij Kwik Eine het beste van zichzelf geven. Zondag is er voor KVC-A met aftrap om 15.00 uur de match buitenshuis tegen Poesele.

En dan komen wij bij KVC-B. De toch moeilijke verplaatsing naar Horebeke, dat speelde zonder de geschorste sterkhouder Jellert Bettens, werd een reden om victorie te kraaien en het klassement verder te verbeteren.  De twee goals vielen in de tweede helft. Schepers (66’) verwerkte in eigen doel waardoor KVC-B kon vertrouwen putten uit de 0-1 voorsprong.  Dat was ook de stimulans om er verder voor te gaan. Na assist van Laurijn De Clercq verdubbelde Jarl Reveyn de voorsprong (72’ 2-0). De buit was binnen.  KVC-B speelt zondag om 14.30 uur thuis tegen Maarkedal, de ploeg die zondag met het gelijkspel tegen Velzeke ( en gekoppeld aan het gelijkspel van naaste achtervolger Eine tegen Oudenhove) al de periodetitel behaalde. Is er voor KVC-B een stunt in de maak tegen de ploeg die het moet doen zonder de sterkhouders Steven Stockman en Timi De Smet (alle twee in revalidatie) en zonder Greg Timmermans die door een buitenlandse vakantie vorige zondag de match miste en ook zondag afwezig is ?

Zoals wellicht al voldoende bekend heeft Nokere Kruishoutem afscheid genomen van T2 Steven Balcaen. Intussen trainde Geert Vandenhende verleden week de keepers. Ook voor hem een moment van glorie. De twee doelmannen hielden de nul (NKMR)