KVC-A DEED NA MEERBEKE OOK POESELE KNIELEN (6 op 6 !)

KVC-A  DEED NA MEERBEKE  OOK POESELE KNIELEN (6 op 6 !)

De laatste zaterdag (tegen Meerbeke) van oktober in het zomeruur en de eerste zondag van november (eerste match voor KVC-A in het winteruur) heeft al duidelijk gemaakt dat het voor KVC-A zomer blijft, ook al was er de jongste dagen toch de nodige regenval , wind en afvallende bladeren die eerder aan de herfst deden denken. KVC-A draaide, na de driepunter thuis tegen Meerbeke, ook op verplaatsing tegen Poesele op volle toeren. Er was nochtans de afwezigheid van Domien Grillaert (beroepsbezigheden) en Joshi Noppe (geschorst). Anderzijds was daar bij de aftrap de terugkeer van Wim Vermeerschen  (tegen Meerbeke was hij geschorst)  en Angelito Bultynck (tegen Meerbeke na blessure op de bank begonnen). Het was in Poesele in de eerste helft nog tevergeefs wachten op een doelpunt. Er waren nochtans goeie aanvalsmomenten maar de nul van het bord krijgen was er niet bij (rust 0-0). Angelito Bultynck vond dat het “zijn” tweede helft, en uiteraard ook deze van de ploeg, zou worden. In het vierde kwartier (53’) beloonde hij onze ploeg met de 0-1, een voorsprong die het pad effende naar nog veel meer. Bultynck (70’) deed er maar al te graag eentje bij (0-2). Meteen had KVC-A de sleutel van de zege in de handen. Toch dacht Poesele het slot nog te forceren. De deur werd geopend naar een terugkeer van de thuisploeg. Welvaert (72’ en 81’) gaf de thuisploeg weer hoop door de gelijke 2-2 stand te bewerken. Bij KVC-A wist men het hoofd echter koel te houden. Twee minuten na de 2-2  kwam onze ploeg een derde keer op voorsprong. Bultynck maakte zijn derde goal van de namiddag (83’ 2-3). Een prestatie om fier op te zijn. Poesele kreeg niet de kans direct terug te slaan. Twee minuten later was Jorn Reveyn bij de zaak om onze ploeg naar de 2-4 voorsprong te loodsen (85’ 2-4). De match was gespeeld, de drie punten waren binnen. Met zes op zes maakt KVC-A ook een sprong vooruit in het klassement. Zaterdagavond is er de verplaatsing naar SV Zottegem, de match begint om 20.00 uur. Zottegem is een goeie ploeg, staat tweede na Munkzwalm en verloor op de vorige speeldag eerder verrassend tegen Windeke. Aangezien leider Munkzwalm ook verrassend verloor, blijft de kloof tussen de leider en Zottegem dus vijf punten. KVC-A mag zich ongetwijfeld aan veel tegenstand verwachten. De recente twee overwinningen gaven onze ploeg anderzijds nieuwe zuurstof om ook zaterdag te hopen op een goede afloop.

Voor KVC-B werd het een thuismatch tegen SV Maarkedal, de ploeg die een week vroeger de periodekampioen werd.  Wie dacht dat de ploeg van trainer Steve Vanden Neste, na het afdwingen van een plaats in de eindronde, een beetje op de lauweren zou rusten, had het verkeerd voor. Van Hessche, de jongste weken de afwerker in de kijker, wist vroeg in de match (6’) al de 0-1 af te dwingen. KVC-B toonde zich moedig in de reactie maar bleef tevergeefs wachten op de gelijkmaker. Kort voor de rust (40’) verdubbelde Denijs de voorsprong (0-2). In het vierde kwartier deed Vandevenne er eentje bij (57’ 0-3). Dat was er teveel aan voor KVC-B alhoewel verder  werd geijverd om de bezoekende doelman het nakijken te geven. Davy Van Houtte lukte in zijn opzet met het milderend doelpunt (66’ 13). Later maakte Van Hessche zijn tweede doelpunt (82’ 1-4)  en  maakte SV Maarkedal, de betere ploeg, aanstalten om een week na het behalen van de periodetitel alweer aan het feest te zijn. Zondag speelt KVC-B alweer thuis. De match tegen Elene Grotenberge begint om 14.30 uur. Opmerkelijk: op de vorige speeldag verloor Elene Grotenberge thuis tegen Horebeke met 1-4, dezelfde verliescijfers die bij KVC-B tegen Maarkedal werden vastgesteld. Wellicht zal het zondag een match worden tussen twee ploegen, die na het zwaar verlies op de vorige speeldag iets willen rechtzetten ? (NKMR)