OPNIEUW SUCCES VOOR KVC-A EN KVC-B

Het tweede weekend van november werd volkomen terecht zeer positief beoordeeld. Een gelijkspel op verplaatsing voor KVC-A en een zege thuis voor KVC-B. Dat heet dan gelukkig zijn……

Wat schrijf ik ? Gelukkig zijn….alhoewel…..in Zottegem eindigde KVC-A zaterdagavond met een 1-1 gelijkspel maar het had volgens neutrale waarnemers een zege moeten zijn. En toch is ook een gelijkspel zeer goed te noemen.

We speelden dus in Zottegem, op zaterdag. Deze ploeg staat 2de, is getipt als titelfavoriet maar moet intussen vaststellen hoe SK Munkzwalm als leider een dominerende rol speelt. Zottegem, toch totaal anders dan onze fusieploeg, is een ploeg met een groot verleden . Wellicht weten weinigen nog dat Zottegem ooit in de toenmalige 2de klasse voetbalde ? Dat Lucien Ghellinck, vele jaren de patron bij het toenmalige Gantoise (nu A.A.Gent), daar nog de sportieve leiding had ? Dat Johnny Thio, vele jaren een gewaardeerd afwerker bij….Club Brugge, daar nog speler-trainer was ?

Zottegem werd echter later een ploeg in verval en probeert weer recht te kruipen, al was er maanden geleden de ontgoocheling omdat men zich niet kon handhaven in 1ste provinciale. Tegen dat SV Zottegem speelde onze bescheiden ploeg KVC-A vorig weekend gelijk. Toch een reden om fier te zijn ? Er was eerst wel de 1-0 achterstand. Op het einde werden wij dik verdiend beloond met de gelijkmaker via Simon De Ruyck. Vooraf waren er al wenkende kansen geweest met onder andere een schot op de deklat.

KVC-A speelde dus de derde opeenvolgende match zonder nederlaag (tweemaal gewonnen, éénmaal gelijkgespeeld). Daar moet men verder op bouwen en dat ook trachten te tonen zondagnamiddag vanaf 14.30 uur in de thuismatch tegen Borsbeke, ook de “Zebra’s” genoemd, een ploeg die doorgaans een degelijk aantal supporters meebrengt.

En wat dan gezegd van KVC-B ? Opnieuw aan de winnende hand (3-1) na een sterke thuisprestatie tegen Elene Grotenberge. Van de vier promoverende ploegen uit 4de provinciale zet KVC-B met voorsprong de beste resultaten mee. De andere drie, FC Petegem, Huise Ouwegem en Olsene, vertoeven in de gevarenzone. De match was twee minuten bezig toen Elias De Ruyck onze ploeg liet opkijken en genieten van een vroege 1-0 voorsprong. Meteen was de ploeg gelanceerd. Davy Van Houtte verdubbelde vlug de voorsprong (14’ 2-0). Op dat moment was er nog weinig twijfel mogelijk. Een driepunter was binnen bereik. Toen Thomas Demey (57’) de voorsprong uitdiepte tot 3-0 was de match echt gespeeld. Het bezoekend eerreddertje  (66’ 3-1) kon daar niets aan verhelpen. De frieten en de bouletten, een mooie geste van Chris en Joachim Dhondt, smaakten achteraf in de kantine dubbel zo goed. Ook KVC-B trekt zaterdag naar…..Zottegem, maar dan om vanaf 19.30 uur aldaar tegen Zottegem-B te spelen (NKMR)