TWEEMAAL FEEST VOOR KVC: DE ZEGE VOOR A- EN B

In ’t verleden hadden wij het al eens aangestipt. Iedere weekend kan anders zijn. Ofwel de teleurstelling voor een tegenvallende uitslag, ofwel de vreugde en bijna de euforie voor een behaalde overwinning. Vorige zondag was het weer bingo, in het dubbel, voor KVC. Dat kon niet anders met de zege in Burst van KVC-A en de overwinning thuis van KVC-B in de derby tegen Huise Ouwegem.

De match in Burst was, althans op papier, een moeilijke opgave. Burst, reeds onderhevig aan een trainerswissel, en met (onder andere)Van Poelvoorde en Landuyt enkele hoog aangeschreven kleppers in de rangen, kreeg tegen KVC-A de nul niet van het bord. Veel te vroeg (2’) slikte KVC-A nochtans een tegendoelpunt (1-0).  Een mokerslag was het niet, want Joshi Noppe kon vlug (9’) de stand op 1-1 brengen. Toch was er tegenslag door het vroegtijdig uitvallen van de sterke middenvelder Kim Devos. Hij werd degelijk vervangen door de wederoptredende Ben Leyman. KVC-A  voetbalde goed en kwam op slag van rust op voorsprong. Didi Kavumbagu zorgde voor de 1-2 (44’). Kort na de rust deed Didi er eentje bij en beloonde onze ploeg (47’) met de 1-3 voorsprong. Match gespeeld zou je denken maar Burst had andere bedoelingen. In een goede organisatie bleef KVC-A anderzijds ook heerlijk voetballen. Er was wel de aansluitingstreffer (89’) waardoor het 2-3 werd. Tijdens de daaropvolgende minuten wettigde onze ploeg de voorsprong en werd ook de verdiende winnaar. Komende zondag speelt men om 14.30 uur thuis tegen SK Munkzwalm. Eventjes ter opfrissing meegeven dat Munkzwalm de leider is in Tweede B met liefst 10 punten (!) voorsprong op Geraardsbergen en Borsbeke. En zeggen dat de competitie nog niet halfweg is. KVC-A staat op een gedeelde 9de plaats.

Ook voor KVC-B was er reden om blij te zijn en te feesten. De “derby van ’t stad”, tussen KVC-B en Huise Ouwegem maakte duidelijk dat KVC-B in heel goede doen is. En dat Huise Ouwegem dringend moet de gevarenzone verlaten om in de tweede ronde de basis te leggen van een verlengd verblijf in 3de provinciale. KVC-B toonde zich, vooral in de tweede helft, heer en meester. Van een “echte” derby, de uitslag was 4-1, was dus geen sprake. Dat maakte de rekening niet van onze ploeg, die heel goed speelde en meer dan verdiend won en op de 6de plaats mogelijk reden heeft om verder naar….omhoog te kijken. Jarl Revyn beloonde onze ploeg op slag van rust (45’) met de 1-0 voorsprong. Dadelijk na de rust (52’) verdubbelde Revyn de voorsprong (2-0). KVC-B was duidelijk op weg naar een verdiende zege. Maxim Corbanie (56’) diepte de voorsprong verder uit (3-0). Onze ploeg dacht nog aan meer. Davy Van Houtte (68’) tekende voor de 4-0 winst. Het laat eerreddertje (81’) van Salomon (4-1) was voor de bezoekers een magere troost.  Voor KVC-B achteraf uiteraard een reden om een feestje te bouwen. De derby werd ook gekruid met liefst tien gele kaarten, vijf voor iedere ploeg. Zaterdagavond  om 19.30 uur speelt KVC-B alweer een derby. De ploeg doet de verplaatsing naar Sparta Bevere (NKMR)