KVC-A VERRASSEND VERLIEZER EN KVC-B OPNIEUW WINNAAR

De eerste match na de winterstop was er één met twee gedaanten. Eerst het goede nieuws. De B-ploeg van trainer Joachim Dhondt behaalde op verplaatsing, in Velzeke, een ruim verdiende 0-3 zege tegen een ploeg die de voorbije zes matchen telkens verloor. Intussen is KVC-B op weg naar een ereplaats.  Het slechte nieuws was de onwaarschijnlijke en totaal ongeloofwaardig klinkende 0-2 nederlaag van KVC-A tegen de rode lantaarn  Gavere Asper. Een uitslag om beschaamd over te zijn. Door deze nederlaag is KVC-A (nu op de 14de plaats) in de degradatiestrijd gewikkeld.

De eerste bloemen in het jaar 2020 zijn dus bestemd voor KVC-B. Op verplaatsing tegen Velzeke was het nochtans lang wachten op het eerste doelpunt.  Op dat moment was de thuisploeg, na de uitsluiting van Ghys, tot tien herleid. Simon De Ruyck opende de stand (70’ 0-1). Enkele minuten later verdubbelde Nimrod Vanderbauwhede de voorsprong (73’ 0-2). De zege was toen eigenlijk al binnen. Nimrod Vanderbauwhede besliste de wedstrijd met zijn tweede doelpunt (82’ 0-3). Zondag speelt KVC-B een heel belangrijke thuismatch (om 14.30 uur) tegen de vice-leider en titelkandidaat Kwik Eine, die vorige zondag tegen Horebeke, de 4-0 zege behaalde. Misschien nog meegeven dat twee ex-spelers van Nokere Kruishoutem dit seizoen de kleuren van Kwik Eine verdedigen: Xander Bracke die zondag 90 minuten op het veld bleef en Willem Travers die na een revalidatieperiode herbegon met een zitje op de bank.

En zo komen wij bij KVC-A. Die thuismatch tegen hekkensluiter Gavere Asper, ook al was daar een trainerswissel, zou een makkie worden ?  Een totaal foutieve nieuwjaarsboodschap.  Op het veld valt nog altijd de beslissing over de uitslag. Het begon al slecht toen na enkele minuten een duwfout werd bestraft met een penalty. Een te zwaar vonnis voor onze ploeg. Hamdi Aissa plaatste zich achter de bal die van op de stip in de benedenhoek werd getrapt  (3’  0-1). Enkele minuten later had KVC-A moeten gelijkstellen.  Angelito Bultynck kreeg een uitstekende kans. Doelman De Groote pakte uit met een sublieme tussenkomst. De kans was verkeken, en het was werken om toch maar die achterstand weg te krijgen (rust 0-1). De tweede helft zou de verlossing worden. Vlug gelijkstellen en dan op zoek gaan naar de driepunter. Vlug gelijkstellen ? Vergeet het maar. De tweede helft was vijf minuten bezig toen Hamdi Aissa de voorsprong verdubbelde (50’ 0-2). Er werd nog van alles gedaan om terug te slaan. Trainer Wouter Degroote deed drie wissels op hetzelfde moment. Mathieu Van Parys, Jorn Revyn en Stijn Claeys werden samen na 58 minuten vervangen. Yordi Vanhoutte, na lange revalidatie weer inzetbaar, Luigi Vanderghinste en Nicolas Meerschaut, ook terug na enkele weken revalidatie, werden samen in de strijd gegooid. Het was toen 0-2 en het bleef 0-2. Er werd wel door iedereen op het terrein degelijk gewerkt om die achterstand te vernietigen maar het bleef bij vergeefse pogingen.  De bezoekers, nog altijd op de laatste plaats, deden in het gezelschap van hun nieuwe  trainer Dirk Vanderbeken een vreugdedansje. KVC-A stapte met het hoofd omlaag naar de kleedkamer. Zaterdag is er voor KVC-A de verplaatsing naar Windeke (aftrap om 19.30 uur). Windeke telt 20 punten, Nokere Kruishoutem 18 (NKMR)