KVC-A:DE ZEGE (3-1 TEGEN NEDERHASSELT) VAN DE HOOP ?

Vier matchen op rij had de nieuwe trainer Chris Van Den Broucke , net als de spelers , het bestuur en de supporters, moeten wachten op de overwinning. Tegen Nederhasselt “moest” het bingo zijn. Een driepunter liet de ploeg over Nederhasselt wippen. Hetgeen “moest” gebeurde ook. Een vreugdedans van de spelers na de match op het terrein, het was lang geleden maar toch zo welkom….

Toch werd het een match vol spanning en bang afwachten. Vooral toen Nederhasselt  zowaar het eerste doelpunt maakte (0-1). Vooraf had al een bezoeker de bal tegen de paal getrapt. Grote opluchting toen Angelito Bultynck enkele minuten later na een hoekschop gelijkstelde (1-1). Even voor de rust was het bijna 2-1. De poging van Didier Kavumbagu strandde echter tegen de binnenkant van de paal en de bal kwam weer in het veld. Rust 1-1. Er was geen weg terug. Toen invaller Alexander Van Meirhaeghe werd uitgesloten, waren wij nog met 10 om de drie punten te pakken.  Met tien om toch maar voluit voor die zege te gaan. Laat ons eerlijk zijn: een bijzonder zware opgave tegen een ploeg die ook wilde winnen.

En toch….Domien Grillaert zorgde voor een moment van bevrijding door er  voor ons  2-1 van te maken. De minuten tikten weg. De spanning was te snijden. Nog vijf minuten en corner voor de bezoekers. Een unieke kans voor de tegenstander. Hun doelman Jonas Van Londersele deed een spurt van 90 meter om naast zijn collega Sam Meisman in het doel te gaan staan en te….wachten om eventueel met een kopbal of een schot als keeper zijn ploeg weer langszij te brengen. Alles was mogelijk….

Wat daarna gebeurde had, indien er beelden waren geweest, wellicht in alle landen op TV gekomen. De corner werd gegeven maar weggewerkt door een speler van ons, en uiteindelijk kreeg de alleenstaande ingevallen Jorn Revyn de bal aan de voet. Geen spelers  van de tegenploeg rond of voor hem. Ze waren allemaal, toen er een corner zou gegeven worden, mee ten aanval getrokken. Revyn met de bal aan de voet, alleen een leeg doel voor zich, doelman Van Londersele spurtte weer naar zijn doel. Hij kon de laatste dertig meter niet meer overbruggen. Revyn kwam voor het open doel en wachtte tot aan de penaltystip om het balletje heerlijk tegen de netten te trappen : 3-1, de buit was binnen.

Met tien man nog twee goals maken en de match winnen. Een uitzondering, maar een echt dankjewel aan al wie dat heeft mogelijk gemaakt. Mogen wij toch voorzichtig blijven en stellen dat de zege deze van de hoop op het behoud is ? Zaterdag speelt KVC-A op verplaatsing om 18.30 uur tegen Winnik.

En KVC-B dan ? Geen winst maar toch een sterke prestatie in de derby buitenshuis tegen Zingem, de ploeg die het seizoen begon als één van de titelfavorieten.  De thuisploeg benutte een strafschop  om de stand te openen. In het vierde kwartier verdubbelde men de bonus.  Een minuut na de 2-0 kwam er via Stijn Claeys de verdiende aansluitingstreffer (2-1) Eigenlijk had KVC-B kunnen gelijkspelen maar dat tweede doelpunt kwam er niet. Met aftrap om 15.00 uur speelt KVC-B zondag op het eigen terrein de topderby tegen Sparta Wortegem (NKMR).