WINST VOOR KVC-A, VERLIES IN EXTREMIS VOOR KVC-B

De thuismatch tegen Poesele “moest” en werd door KVC-A ook gewonnen. Het  werd een zenuwslopende wedstrijd waarbij KVC-A na de uitsluiting van Robbe Dhondt (tweemaal geel) bijna een halfuur met tien verder speelde en zich voluit gaf om toch maar de 2-1 voorsprong te behouden. Het begon vrij goed met een doelpunt (8’) via Didi Kavumbagu. Hij trapte de bal naast de paal in het doel (1-0). Halfweg de eerste helft werd doelman Meisman verrast door een lobbal van Pablo Van Autreve (20’ 1-1). Op slag van rust was een lobbal van Noppe te hoog gericht. De tweede helft was vijf minuten bezig toen Yordi Vanhoutte de bal tegen de netten kopte (2-1). Daarna werd hard gewerkt om, zelfs met tien, toch maar de drie punten aan huis te houden. Enkele minuten voor het einde werd invaller Jorn Revyn alleen voor doelman  De Waele afgezonderd. Iedereen dacht de 3-1 in aantocht maar de doelman pakte de bal. Toch een dikke pluim aan KVC-A, en ook aan trainer Chris Van Den Broucke die volkomen terecht dolblij was met de ontknoping. Zondag speelt KVC-A om 15.00 uur thuis tegen Zottegem.

Voor KVC-B was, op verplaatsing tegen de vice-leider SV Maarkedal, bijna een stunt in de maak. Steven Stockman opende voor de thuisploeg vroeg de stand ( 4’ 1-0). Een stevige reactie van KVC-B leidde eerst tot de gelijkmaker  via LawrenceDe Clercq (38’ 1-1) en daarna op slag van rust zelfs het voorsprongdoelpunt via Lars D’Hondt (44’ 1-2).  Vijf minuten na de rust (50’) werd het 2-2 via Delcampe. Iedereen verzoende zich al met een gelijkspel, maar in de voorlaatste minuut maakte Stockman in extremis het winnende doelpunt. Toch een speciale vermelding voor KVC-B,  dat zondag op verplaatsing om 15.00 uur speelt tegen Elene Grotenberge (NKMR)