KVC BEGINT SEIZOEN MET TWEE OVERWINNINGEN EN ZEVEN GOALS

Wedstrijdverslagen Eerste Ploeg Hits: 338

KVC BEGINT SEIZOEN MET TWEE OVERWINNINGEN EN ZEVEN GOALS

Voor onze twee ploegen uit de provinciale competitie werd het een droomstart. Eerst behaalde KVC-B  op verplaatsing tegen Munkzwalm B een overtuigende 2-4 zege.  KVC-A  speelde thuis tegen Machelen de eerste en enige derby. Het werd een goed onthaalde 3-1 zege. Voor de twee ploegen werd het een start om in te kaderen.

KVC-A  -  MACHELEN 3-1

Dat was een burenduel om naar uit te kijken. Bijna anderhalf jaar geleden verspeelde Machelen in Kruishoutem de titel door op de laatste speeldag met 4-1 te verliezen. Zo een vaart (wat de uitslag betreft) zou het nu wel niet lopen. Toch gaven de twee ploegen vooraf uiting aan hun winstbedoelingen. Dat werd, enkele uren na het eetfestijn van KVC-A, op het veld maar al te duidelijk.

Toen Niels Cottenier (Machelen) al vroeg in de match (15’) de bal rustig naast de paal in de benedenhoek trapte, stond de 0-1 achterstand op het bord. Een opdoffer van jewelste.

Met man en macht werd gewerkt om het tij te doen keren. Dat lukte met de gelijkmaker via Didi Kavumbagu(25’), die op snelheid alleen voor doelman Olivier Brondeel opdaagde en de bal tegen de netten tikte.

Wie is kleurling Kavumbagu ? Een enkele maanden geleden in Kruishoutem neergestreken man  die via het OCMW in Kruishoutem huisvesting kreeg en liet horen dat hij ook kon voetballen. De link naar Nokere Kruishoutem was vlug gelegd.

Bij de rust (1-1) was nog alles mogelijk. In de tweede helft dacht Machelen aanvankelijk aan meer dan een 1-1 score. Gillis Dentyn, vorig seizoen de topscorer, maakte een doelpunt dat voor buitenspel werd afgekeurd. De linesman had niets gezien, de ref had blijkbaar wel iets gezien. Dentyn had er zijn bedenkingen bij.

“Ik kwam van achter de man, hoe kan ik dan buitenspel staan”, was zijn reactie.

Na dat afgekeurd bezoekend doelpunt werd het verder spannend. Doelman Olivier Brondeel duwde de bal in hoekschop (70’) na een vrije trap van Aaron De Moor, die samen met Niels Meganck een kwartier na de rust was ingevallen. Er hing een doelpunt in de lucht.  Op aangeven van nieuwkomer Nicolas Meerschaut bewerkte Xander Bracke de 2-1 voorsprong. Dat was genieten. Voor de technische staf, de spelers, het bestuur en de supporters. Op zoek naar de gelijkmaker ontwikkelde Machelen daarna sterke druk. In die momenten was er een sublieme doelman Tim Vandenabeele nodig om een doelpunt te verhinderen. In het slot was het dan weer de beurt aan KVC-A om ook de aanvalsdrang te tonen. Yordi Vanhoutte (83’) verruimde de voorsprong tot 3-1. De buit was binnen…

Vreugde alom in het thuiskamp. Als “bleu” in 2de provinciale had men de start niet gemist.  Na één match was KVC- A in Tweede B de leider. Ook een beloning voor trainer Wouter Degroote. Zondag is er de verplaatsing naar SK Munkzwalm, ploeg die vorig seizoen tot de laatste speeldag in de titelstrijd was gewikkeld en op kunstgras speelt. Aangezien er op de middag in Munkzwalm eetfestijn is, begint de daar match om….17 uur. En zo komen wij bij KVC-B…

SK MUNKZWALM B-  KVC-B     2-4

KVC-B, ploeg die enkele weken geleden al de finale voor de “Beker van Kruisem” speelde tegen KVC-A, begon in Munkzwalm in Vierde B gemotiveerd de wedstrijd. Trainer Joachim D’Hondt had iedereen klaargestoomd om zeker de start niet te missen. Toen thuisspeler Van Gansbeke (18’) in het nauw werd gedreven, verwerkte hij in eigen doel (0-1). Op slag van rust verdubbelde Maxim Corbanie (43’) de voorsprong. De 0-2 ruststand was een goede uitgangspositie om de eerste seizoenszege te behalen. In het vierde kwartier werden de kaarten op het scorebord anders geschud. Jonas Vandevelde(57’) , hij heeft een naamgenoot bij Nokere Kruishoutem-A, bewerkte de aansluitingstreffer (1-2).  Enkele minuten later bracht captain Jochen De Couvreur (60’) zijn ploeg langszij. De 2-2 tussenstand was de voorbode van een spannend laatste halfuur.

Lawrence De Clercq (74’) was op de goede plaats om een vlotte aanval af te ronden (2-3). De spanning bleef nog aanwezig. Er moest nog tien minuten gespeeld worden toen Davy Van Houtte voor KVC-B het derde doelpunt maakte (2-4). Die voorsprong bleef behouden tot het einde, waardoor KVC-B na een sterke prestatie de driepunter veroverde.

Komende zondag is er, in de kantine, op de middag eerst eetfestijn. En daarna begint om 15.00 uur de eerste thuismatch : de topderby tegen Huise Ouwegem. De tegenstander won vorige zondag tegen FCLC Ronse met 4-1. Op de eerste speeldag maakten KVC-B en Huise Ouwegem in totaal acht goals. Betekent dit dat de liefhebbers van doelpunten zondag niet op de honger blijven zitten ?

De derby geniet nog een bijkomende a antrekkingskracht door de gemeentelijke fusie van Zingem (waartoe Huise en Ouwegem behoren) en Kruishoutem (waartoe Kruishoutem en Nokere behoren).

Een match dus om naar uit te kijken. Mag ook de aanwezigheid verwacht worden van de tientallen, die  op 14 oktober op de kandidatenlijsten voor de verkiezingen (voor de nieuwe gemeente “Kruisem”) staan ? (NKMR)

Print