DONKER WEEKEND VOOR KVC: TWEEMAAL DE VERLIEZER

DONKER WEEKEND VOOR KVC:

TWEEMAAL DE VERLIEZER

Het was (misschien) te mooi om waar te zijn. De eerste speeldag was een schot in de roos. De zege voor KVC-A thuis tegen Eendracht Machelen en ook de overwinning voor KVC-B op verplaatsing tegen Munkzwalm B. De dagen worden al weken korter. Voor KVC werd het in het tweede weekend van september gewoon een donker weekend….

De tweede speeldag gaf inderdaad een ander beeld dan de eerste. Tweemaal werd verloren. Een schril contrast met de euforie na de eerste competitiematch. Met de voetjes op de grond en dat ongelukkig tussendoortje onder de knie krijgen om dit weekend weer als winnende ploeg de aandacht te krijgen. Dat is de boodschap. We kunnen alleen maar hopen dat er punten gesprokkeld worden.

MUNKZWALM   - KVC-A     4-1

Het zat er aan te komen dat het een moeilijke verplaatsing zou worden. Munkzwalm was vorig seizoen tot het einde in een opwindende titelstrijd gewikkeld met Jong Zulte en Bambrugge. Uiteindelijk werd Bambrugge de kampioen en promoveerde ook Jong Zulte, en niet Munkzwalm, via de eindronde naar 1ste provinciale.

De match begon voor de twee ploegen met goede bedoelingen. De liefhebbers van goals bleven tot na het halfuur op de honger zitten. Tot Jonathan Ulens (33’) gebruik maakte van een strafschop om Munkzwalm op voorsprong te trappen (1-0).  KVC-A plooide zich om de situatie recht te zetten. Dat lukte met de gelijkmaker (1-1) via Didi Kavumbagu (40’). Bij de rust was dus nog alles mogelijk.

Jonathan Ulens, die in “Het Nieuwsblad” deze week vertelde dat Nokere Kruishoutem “een maatje te klein was”, zorgde vlug voor de 2-1 voorsprong (50’). Toen Kenneth Fouquet de voorsprong opdreef tot 3-1 was het niet meer mogelijk nog en lonende reactie uit te lokken. Kenneth Fouquet deed er eentje bij ( 74’ 4-1). De match was gespeeld. Munkzwalm werd op het kunstgrasveld de verdiende winnaar. Zo telt KVC-A na twee matchen drie op zes. Een hoopgevend puntenaantal. Zondag om 15.00 uur  speelt men tegen Denderhoutem, de ploeg die op de tweede speeldag met ruim verschil (1-4) ging winnen op bezoek bij Machelen.  Is KVC-A op weg naar  een tweede thuiszege ?

KVC-B  - HUISE OUWEGEM   1-2

Voor KVC-B, vorige zondag organisator van een geslaagd eetfestijn, werd de match tegen Huise Ouwegem de topderby met spanning tot de laatste seconde. Met echter ook de spijtige vaststelling dat KVC-B als verliezer naar de kleedkamer stapte.

Het was aanvankelijk wachten op een doelpunt, tot Jarl Revyn op het halfuur zijn ploeg verblijdde met de openingstreffer ( 30’ 1-0).  Dat werd ook de ruststand en naarmate in de tweede helft de minuten wegtikten bleef de spanning weliswaar aanwezig maar stegen ook de kansen op de tweede opeenvolgende zege. De laatste tien minuten beslisten daar anders over. Verhauwaert bracht de bezoekers langszij (83’ 1-1). Enkele minuten voor het einde werd Nimrod Vanderbauwhede uitgesloten. In die fase werd de bezoekers een penalty toegekend. Bepaalde waarnemers  hadden hun bedenkingen. Huise  Ouwegem maakte dankbaar gebruik van de strafschop om via Desmijter in extremis het burenduel met 1-2 te winnen. Ontgoocheling bij de thuisploeg, grote vreugde bij de bezoekers. KVC-B speelt zaterdag 15 september om 18.00 uur op verplaatsing tegen Kluisbergen Sportief B. Misschien is men wel op weg naar de tweede zege op verplaatsing ? (NKMR)