OPNIEUW TWEEMAAL VERLIES VOOR KVC

Qua punten(verlies) vertoonde de derde speeldag veel gelijkenis  met de tweede. Zowel Nokere Kruishoutem A als Nokere Kruishoutem B verloren hun wedstrijd. Er was genoeg goede wil en inzet maar onze twee ploegen bleven met lege handen achter.

KVC-A  - DENDERHOUTEM 1-3

Om te beginnen dit : aan de “trouw” aan hun ploeg  mogen vrijwel alle  supporters aan Denderhoutem een voorbeeld nemen. De bezoekers waren met een autobus supporters ter plaatse. De supporters spaarden, muzikaal en vocaal, hun aanmoedigingen niet. Voor hen was het wel spijtig dat de bus, toen het tijd was om van in Kruishoutem naar huis  te vertrekken, een defect vertoonde en het wachten was op een vervangbus. KVC-A begon de match zonder Didi Kavumbagu. Hij was nog onderweg toen de spelers al aan de opwarming bezig waren. Hij werd dus niet geselecteerd.

Het werd een rustige eerste helft met weinig doelgevaar. De gevaarlijke spitsen bij de bezoekers, Van Poelvoorde en Van Impe die een week vroeger in Machelen ieder twee goals maakten, kwamen (nog) niet in beeld. Op slag van rust kwamen wij op voorsprong. Na hoekschop via Jonas Vandevelde kopte Domien Grillaert de bal tegen de netten  (44’ 1-0). Zonder een sublieme tussenkomst van  doelman De Raes, kort na de rust, had de kopbalpoging van Xander Bracke 2-0 kunnen (moeten) zijn. Er kwam nog een poging van Jonas Vandevelde, de doelman verwerkte in hoekschop.

Naargelang de tweede helft vorderde kwamen de bezoekers meer aan de deur kloppen. Nils Van Poelvoorde kon gelijkstellen (65’ 1-1).Een harde klap voor KVC-A, die men niet te boven kwam. Joshi Noppe, na zijn revalidatie voor het eerst in de selectie, werd (70’) in het veld  gestuurd als de vervanger van Jonas Vandevelde.

Denderhoutem was intussen begonnen aan een reeks van  acht hoekschoppen.  Een bewijs, dat men de teugels in handen had. Twee van de acht hoekschoppen werden verzilverd met een doelpunt. Mattias De Schrijver beloonde zijn ploeg met voorsprong (81’ 1-2). Enkele minuten later kon Jens Kiekens, na hoekschop, de voorsprong verhogen tot 1-3. De strijd was gestreden. KVC-A stapte als eervol verliezer naar de kleedkamer. Zondag doen wij de verplaatsing naar Erembodegem (aftrap om 15.00 uur) een ploeg die op de derde speeldag in Munkzwalm met 6-0  verloor maar op de tweede speeldag thuis tegen Edeboys 0-0 gelijkspeelde.

KLUISBERGEN SP B  - KVC-B   1-0

Een week na de onverdiende nederlaag in de thuisderby tegen Eendracht Huise startte KVC-B op verplaatsing tegen Kluisbergen Sp. B met het voornemen om de match met puntenwinst te eindigen. Er werd met veel overgave gevoetbald maar men kreeg de nul niet van het bord. Kluisbergen daarentegen had aan een doelpunt van Schiettecatte (30’) genoeg om de 1-0 zege te behalen. KVC-B speelt zondag, met aftrap om 15.00 uur, thuis tegen Eine B (NKMR)