ZES OP ZES VOOR KVC NOKERE KRUISHOUTEM (A en B)

De weekends zijn niet met elkaar te vergelijken.  Bij verlies van puntjes kan je het moeilijk uitkraaien van de pet. Bij winst mag dat wel, en zeker als zowel KVC-A als KVC-B de drie punten veroverden.

KVC-A  -  GIJZEL OOSTERZELE  3-0

Gijzel Oosterzele, dat was weliswaar in een totaal gewijzigde ploegopstelling een oude bekende als tegenstander. Op het einde van het seizoen 2016-2017 kreeg deze ploeg van KVC-A op de laatste speeldag de titel in de schoot geworden omdat KVC-A toen leider Eendracht Machelen een zware nederlaag toediende waardoor Gijzel Oosterzele op de slotdag van de competitie het kampioendansje liet zien. Nokere Kruishoutem A en Gijzel Oosterzele stonden zondag tegenover mekaar. Trainer Wouter Degroote pakte uit met drie aanvallend ingestelde spelers op de bank : Joshi Noppe, Jonas Vandevelde en Didi Kavumbagu. In een eerste helft met wisselende kansen werd niet gescoord. Alles veranderde in de tweede helft. Nicolas Meerschaut  (66’) zorgde voor de 1-0. Dat gebeurde na assist van de ingevallen Didi Kavumbagu. Voor Nicolas meteen het eerste doelpunt dit seizoen. Voor KVC-A de prikkel om voor de drie punten te gaan, al werd het nog wachten op het laatste kwartier om de voorsprong verder uit te diepen. Na assist  van Xander Bracke verdubbelde de ingevallen Jonas Vandevelde (80’) de voorsprong.  Deze 2-0  betekende een grote geruststelling. Toch dacht KVC-A nog aan meer.  Na een assist van de ingevallen Joshi Noppe  trapte Willem Travers de bal tegen de netten. Zo werd het een 3-0 zege waarop men fier mocht zijn. De vrucht ook van een goede ploegprestatie waarbij doelman Tim Vandenabeele dit seizoen voor de eerste keer de nul kon houden. De volgende match is de verplaatsing naar Kluisbergen Sportief. De match zal gespeeld worden op zaterdagnamiddag om 17.00 uur.

BOEKEL B  - KVC-B     1-4

Voor KVC-B werd het wachten tot het laatste kwartier om nog driemaal te scoren en daardoor een ruime zege te behalen.  Het begon goed met een vroeg doelpunt van Elias De Ruyck ( 9’ 0-1). De thuisploeg legde zich niet neer bij deze vroege achterstand en kon vlug via Rosseel gelijkstellen (15’ 1-1). Daarna bleef de spanning lange  tijd aanwezig. Vooral in de tweede helft zette KVC-B de wedstrijd naar de hand. Het begon met het afdwingen van de 1-2 voorsprong via Simon Vandeputte (75’ 1-2). In het slot vielen er nog twee doelpunten. Eerst was het de beurt aan Jarl Revyn die van op de middenstip met een fraaie lobbal de thuisdoelman niet de kans liet om in te grijpen (83’1-3). Uiteindelijk zette Elias De Ruyck de kroon op het werk met een vierde doelpunt (88’ 1-4). Komende zondag speelt KVC- B om 15.00 uur thuis tegen FC Petegem Schelde, de ploeg die vorige week liefst …tien goals maakte (NKMR)