KVC-A EN KVC-B DE WINNAARS IN VERKIEZINGSWEEKEND

Voor KVC-A en KVC-B werd het kiesweekend een geweldig succes. KVC-B had in Zingem, in het burenduel, zaterdagavond al de maat genomen van de thuisploeg. KVC-B greep zondag thuis tegen Borsbeke de kans om een belangrijke zege te behalen.

KVC-A  - BORSBEKE  2-0

De Zebra’s gaven nooit de indruk onderaan de klassering te staan. KVC-A kreeg genoeg tegenstand, maar vocht terug om drie heel kostbare punten te pakken. In het wedstrijdbegin was het nodig dat doelman Tim Vandenabeele attent stond te keepen. Bezoeker Van Waeyenberghe werd ook tweemaal afgeremd door de doelpaal. Bij de rust (0-0) was nog alles mogelijk. In de tweede helft  kwam KVC-A scherp uit de startblokken. Na hoekschop van Joshi Noppe, voor de eerste keer aan de aftrap na een lange revalidatieperiode, opende Yordi Vanhoutte de stand  (55’ 1-0).  Het bleef spannend, al was er voor KVC-A pech mee gemoeid toen Xander Bracke de paal op zijn weg vond. In het laatste kwartier (80’) was het dan toch bingo toen de ingevallen Simon De Ruyck de bonus verdubbelde. Meteen had KVC- A gewonnen spel en staat met 10 punten op de zevende plaats.

“We waren ook in de eerste helft wel de beter voetballende ploeg ook al was het wel spannend”, analyseerde trainer Wouter Degroote. “In de tweede helft ging het toch nog iets beter. Dat resulteerde in een verdiende zege. Dat was het werk van de ploeg met captain Kim Devos toch in een glansrol. Hij was een voorbeeld voor zijn ploegmaats. En als het moest, was doelman Tim Vandenabeele op de afspraak om met goeie tussenkomsten uit te pakken.  Er was ook de eerste startkans voor Joshi Noppe. Op hem kunnen we verder bouwen, hij zorgt voor rust”, aldus nog trainer Degroote.

Zijn ex-ploeg Zeveren, waar hij verleden seizoen de topscorer was, is Noppe niet vergeten. Omdat Zeveren op zaterdagavond speelde was een delegatie van Zeveren afgezakt naar het terrein van KVC-A om hun vroegere topscorer aan het werk te zien. Dat was mooi van Zeveren, bij heel wat andere ploegen kijken ze niet meer om naar de spelers die kiezen voor een andere uitdaging.

Zondag speelt KVC-A om 15.00 uur op verplaatsing tegen Winnik. Deze ploeg verloor in Kluisbergen Sportief met 5-2 maar kwam wel eerst op voorsprong. Winnik staat 14de met 6 punten.

ZINGEM B   - KVC-B    0-2

Op de vooravond van de kieszondag stonden de twee buren, die vanaf 1 januari onder dezelfde gemeentevlag van “Kruisem” varen, tegenover elkaar. Het werd een derby die lange tijd heel spannend was. Tot Kevin Van Brabandt (74’) de rode loper uitrolde en KVC-B beloonde met de 0-1 voorsprong. De thuisploeg trachtte nog langszij te komen maar een goed georganiseerde bezoekende ploeg liet niet begaan en zorgde zelfs, bij momenten, ook nog voor  gevaarlijke standjes. De toegevoegde tijd was al begonnen toen Laurijn De Clercq (91’) de voorsprong verdubbelde (0-2), waardoor KVC-B een beetje later als de gelukkige winnaar naar de kleedkamers stapte.  KBC-B staat in het klassement 4de met 13 punten en blaast in de nek van Huise Ouwegem en Kluisbergen Sportief B. De volgende wedstrijd komt er aan op…. zaterdag 27 oktober, met om 20.00 uur op verplaatsing de match tegen FC Kluisbergen B  (NKMR)