NEDERLAAG EN GELIJKSPEL VOOR KVC: TIJDELIJKE WAPENSTILSTAND ?

NEDERLAAG EN GELIJKSPEL VOOR KVC:  TIJDELIJKE WAPENSTILSTAND ?

Het was, ook in Belgie  en Frankrijk, vorig weekend een uitzonderlijke Wapenstilstand. 100 jaar geleden was er het einde van de eerste wereldoorlog. Dat ging, met als orgelpunt vorig weekend,  niet onopgemerkt voorbij. Met het oog gericht op de uitslagen zou je denken dat het ook voor KVC een (gedeeltelijke) Wapenstilstand werd. Er was het hoopgevend gelijkspel van KVC- B (reeds op donderdagavond) maar op de dag van Wapenstilstand zelf bleef het zondag bij KVC-A heel rustig. Te rustig zelfs, want de partij tegen TK Meldert werd verloren….

KVC-A  - MELDERT  1-2

Tegen een tegenstander, die hoog wil mikken, kwamen wij via Jonas Vandevelde na assist van Kim Devos op voorsprong (23’ 1-0). Een heel goede start, dat wel, maar Meldert zorgde voor een vlugge reactie. Bouyalaoui, met een verleden in het voetbal van….1ste klasse, versierde de gelijkmaker (27’ 1-1) en beloonde enkele minuten later zijn ploeg met voorsprong (31’ 1-2). Opdracht volbracht voor de bezoekers ? Zo kon je het wel stellen. Ze  hadden de voorsprong in de handen, en gaven die niet meer weg. KVC-A probeerde, in de tweede helft, nog via Xander Bracke de gelijkmaker  af te dwingen maar het tikkeltje meeval ontbrak om gelijk te stellen. Voor KVC-A, zeker op eigen veld, een pijnlijke nederlaag. Een oranje lampje begint te flikkeren, laat dit duidelijk zijn.

Is normaal als je weet dat KVC-A samen met twee andere ploegen op een gedeelde 13de plaats staat. Dat is geen plaats voor onze ploeg. Om te klimmen in ’t klassement moet je echter punten pakken. Zondag is er de verplaatsing naar SV Geraardsbergen (aftrap om 14.30 uur), een ploeg die aan de top meedraait (staat 2de op 2 punten van leider Denderhoutem) en vorige zondag in Burst won met 0-3. We duimen voor onze ploeg.

BEVERE B        - NOKERE KRUISHOUTEM B   2-2

Bevere B heeft Dieter De Langhe, die een verleden heeft bij KVC, als de trainer. De match werd al verleden week….donderdagavond gespeeld. Het begon heel goed met een doelpunt via Lawrence De Clercq (15’ 0-1). Was de weg gevonden naar de zege ?  Daar besliste Sparta Bevere anders over. Bastiaan Matthijs bewerkte de gelijke stand (31’ 1-1). Dat was ook de ruststand. In de tweede helft was, voor de twee ploegen, nog alles mogelijk. Het vlammetje van de hoop werd aangewakkerd toen Lars Dhondt voor KVC-B voor de tweede keer voorsprong kon afdwingen ( 44’ 1-2).  Die voorsprong bleef lang op het bord en terecht was er uitzicht op de drie punten. Een strafschop voor de thuisploeg was er voor ons echter teveel aan. Persyn bracht zijn ploeg langszij (79’2-2).

KVC-B staat 3de in de stand en zit op koers om verder aan de top van de rangschikking mee te draaien. Zondag speelt men om 14.30 uur thuis tegen Volkegem . Deze ploeg verloor vorige zondag op eigen terrein met 1-5 tegen FCLC Ronse, een ploeg die enkele jaren geleden nog meespeelde in het West-Vlaams liefhebbersvoetbal. Voor KVC-B liggen de kaarten op tafel om zondag te gaan voor een thuiszege (NKMR)