NOKERE KRUISHOUTEM TWEEMAAL EEN WINNAAR

Voor onze ploegen uit 3de en 4e provinciale werd het een prachtig weekend. De temperatuur kon beter zijn, maar de prestaties op het veld waren heel goed. KVC-A won met 3-1 tegen Moerbeke-Geraardsbergen, een ploeg die met 12 op 12 de competitie begon maar daarna is teruggezakt in de rangschikking. KVC-B deed de verplaatsing naar FCLC Ronse en won met 2-3.  We waren dus tweemaal de winnaar. Een pluim op de hoed van zij die het hebben waargemaakt.

NOKERE KRUISHOUTEM A  -  MOERBEKE GERAARDSBERGEN  3-1

Omdat onze ploeg was teruggezakt naar de kelderverdieping van de rangschikking was het nodig de vuist van de winnaar te maken.  Het begon goed met de 1-0 na 15 minuten.  Jonas Vandevelde ging solo, gaf een gemeten voorzet aan de vrijstaande Yordy Vanhoutte die de bal mooi tegen de netten trapte. De start was dus veelbelovend. Even later kwam Yordy Vanhoutte nog alleen voor de doelman. Hij werd afgeblokt door doelman Stijn Dooms  Enkele minuten later had Vanhoutte het goed bekeken. Hij was op weg naar het doel, de bezoekende keeper liep hem tegemoet en Vanhoutte kon met een lobbal van op 30 meter de voorsprong verdubbelen (27’ 2-0). In het derde kwartier kwam het tot reactie van de bezoekers maar de stand wijzigde niet (ruststand 2-0). Kort na de hervatting was het evenwel bingo voor de bezoekers, die via Thijs Oste tekenden voor de aansluitingstreffer (48’ 2-1). Het was daarna nodig attent te zijn, maar ook te lonken naar een derde goal. Onze ploeg werd op de wenken bediend toen Willem Travers scoorde (55’ 3-1).

“Dat was wel een belangrijke goal”, vertelde Travers na de match.  “Ik kreeg de bal aangespeeld door Kim Devos. Ik liep nog 20 meter met de bal en plaatste deze naast de doelman . Een doelpunt dat de ploeg en mij gelukkig maakte.  Het was nodig nog eens te winnen, het was trouwens al enkele weken geleden. Iedereen heeft gelopen en gestreden om toch maar die kostbare punten thuis te houden. Het is ons gelukt”, aldus nog een heel tevreden Willem Travers.  Na het doelpunt van Travers gaf KVC-A de voorsprong niet meer uit de handen. Er volgden nog goeie aanvalsbewegingen. Met een tikkeltje meeval was de winstscore nog hoger opgelopen. Laat ons met 3-1 al tevreden zijn. We behaalden de zege die nodig was om enkele plaatsen op te schuiven. Zondag speelt KVC-A alweer thuis, tegen Windeke met aftrap om 14.30 uur.

FCLC RONSE  - NOKERE KRUISHOUTEM B    2-3

Een toch moeilijke verplaatsing werd afgesloten met de nipte overwinning, die pas in de laatste minuut werd behaald. Jammeh scoorde eerst voor de thuisploeg (18’ 1-0).Captain Jarl Revyn was op zijn taak berekend toen een penalty werd toegekend. Hij bracht de ploeg langszij (34’ 1-1). Op slag van rust beloonde Lawrence De Clercq ons aandringen met de 1-2  voorsprong (44’). Tot twee minuten voor het einde bleef het 1-2, tot Blauwblomme (90’) de thuisploeg opnieuw op gelijke hoogte bracht (2-2. De ingevallen Matisse Naessens kon in dezelfde minuut aan aanval verlengen met ons derde doelpunt, waardoor in extremis met 2-3 werd gewonnen. Zondag staat KVC-B voor een tweede verplaatsing op rij. Er is de korte verplaatsing naar Olsene, ploeg die zondag leider Petegem Schelde met 1-0 klopte. Het belooft een spannende derby te worden (NKMR)