KVC-A VERLIEST MATCH DIE MOEST GEWONNEN WORDEN EN KVC-B SPEELT IN EXTREMIS GELIJK

Van de gehoopte zes op zes kwam voor KVC-A niets in huis. De match tegen Windeke, die daarvoor “moest” gewonnen worden, werd met ruim verschil verloren (1-4). Een streep door de rekening. In de topper op verplaatsing tegen Olsene kon KVC-B helemaal op het einde met een verzilverde strafschop een gelijkspel afdwingen.

Laat ons eerst beginnen met KVC- A en, eerlijk en oprecht, schrijven dat verbetering in de uitslagen dringend gewenst is. Een 15de plaats met 14 punten, dat is een tussenstand die niemand had durven verwachten. En toch is het zo.  Het begon nochtans allemaal heel goed. Jonas Vandevelde zette Yordy Vanhoutte op weg om met een kopbalgoal de stand te openen (38’ 1-0). Goed begonnen is half gewonnen, maar hier was de realiteit toch anders.  Op slag van rust kon Sepp Vervust op tegenaanval voor Windeke de gelijke stand bewerken (42’ 1-1).

Het was dan afwachten wat de tweede helft zou brengen. Er werd gehoopt op voorsprong maar het werd een tegenvaller . Navaron Walraeve trapte een vrijschop in de muur. In de rebound tikte zelfde Walraeve de bal tegen de netten (57’ 1-2). Meteen werden wij een achtervolger in wat een ongelijke strijd zou worden aangezien Willem Travers enkele minuten later met een tweede gele kaart werd uitgesloten. Navaron Walraeve diepte de voorsprong verder uit (61’ 1-3 ) en Sepp Vervust zette de kers op de taart (85’ 1-4). Een pijnlijk verdict voor onze ploeg die nu echt in de gevarenzone zit. Zondag spelen wij, op verplaatsing, om 14.00 uur tegen Edeboys, ploeg die zondag  met 3-0 verloor op bezoek bij Moerbeke-Geraardsbergen en in het klassement op een rustige 9de plaats staat.

Voor KVC-B werd het, in Olsene, een echte topper. De thuisploeg had een week vroeger leider Petegem Schelde in het verlies geduwd, en koesterde het voornemen om dat ook met KVC-B te doen. De realiteit was anders in een wedstrijd die eindigde op 2-2 en…..waarin de vier goals door vier spelers van……KVC-B werden gemaakt. Luigi Vanderghinste verwerkte in eigen doel waardoor de thuisploeg de 1-0 voorsprong kon afdwingen (18’ 1-0). KVC-B lokte een lonende reactie uit met de gelijkmaker via Maxim Corbanie  (39’ 1-1). Met goede voornemens begon men aan de tweede helft. Het noodlot sloeg weer toe toen Kevin Van Brabandt in eigen doel besloot ( 55’ 2-1). Thuisploeg Olsene voelde zich gesterkt en op weg naar de driepunter. Nokere Kruishoutem  bleef hopen op de gelijkmaker. In het slot van de wedstrijd beging thuisdoelman Harm Bogaert een overtreding op Jarl Reveyn. De beslissing van de ref was hard voor de thuisploeg : enerzijds een strafschop voor KVC-B en anderzijds de directe uitsluiting van doelman Harm Bogaert. Daarna stapte Simon Vandeputte naar de stip en verzilverde de strafschop met de gelijkmaker in extremis (92’ 2-2). KVC-B speelt nu zondag om 14.30 uur thuis tegen Nazareth Eke. KVC-B staat 2de met 27 punten, Nazareth Eke 6de met 21 punten (NKMR)