TWEEMAAL DUIDELIJKE WINST VOOR KVC

Wedstrijdverslagen Eerste Ploeg Hits: 191

TWEEMAAL DUIDELIJKE WINST VOOR KVC

Terwijl de bladeren – eigen aan de herfst- verder naar beneden vallen, komt ook de winterstop in het zicht. Voor KVC-A en KVC-B een reden om er nog eens alles uit te persen en met een goed gevoel aan de feestdagen (Kerstmis en Nieuwjaar) te beginnen. En tussendoor ook uiteraard op tijd en stond te trainen….

De voorlaatste match voor de onderbreking, eigenlijk de laatste match van de heenronde, liet onze twee ploegen juichen.  Allebei gewonnen : KVC-A met 0-2 op verplaatsing tegen Edeboys, KVC-B thuis met 2-0 tegen Nazareth Eke.

 

EDEBOYS  -KVC-A    0-2

Iedereen was gewaarschuwd voor een moeilijke verplaatsing. Toch was de start uitstekend en hoopgevend. Na hoekschop van Joshi Noppe kopte Nicolas Meerschaut de bal tegen de netten ( 6’ 0-1). Van een droomstart gesproken.  Na alweer een hoekschop via Joshi Noppe stond Domien Grillaert op de goede plaats om de voorsprong te verdubbelen ( 19’ 0-2).

Een dergelijke voorsprong was een geruststelling. Met een goede organisatie de voorsprong verdedigen en ook wel eens de thuisverdediging aan het werk zetten was de opdracht. Dat is wonderwel gelukt waardoor KVC- A op verplaatsing een heel mooie overwinning behaalde, die niet zonder gevolgen bleef in de rangschikking. Van de 15de naar de….11de plaats. Mooi zo.

Zondag speelt men, op verplaatsing tegen Machelen, al de eerste match van de tweede ronde. In de heenmatch won KVC-A thuis met 3-1. Enkele weken later vond Machelen de kadans als een winnende ploeg en begon een opmerkelijke inhaalweging, die hen in het midden van de rangschikking brengt. Voor Machelen is de match tegen KVC-A eigenlijk een “echte” derby, die om 14.30 uur begint.

KVC-B   - NAZARETH EKE B    2-0

Uitstekende prestatie van KVC-B die in de eerste helft vruchteloos jacht maakte op een doelpunt. Enkele minuten na de rust was het echter bingo. Er werd ons een strafschop toegekend. Jarl Reveyn trapte de bal van op de stip tegen de netten (48’ 1-0). Daarna bleef het lang wachten op een doelpunt. Dat kwam er via  Davy Van Houtte ( 65’ 2-0). De bezoekers plooiden echter niet. Zij zetten doelman Thomas Van Dorpe aan het werk. Toen de bezoekers een strafschop werd toegekend, was doelman Thomas Van Dorpe paraat om de penalty te stoppen. Hij profileerde zich zowaar als de beste man bij de thuisploeg. Zondag speelt KVC-B om 14.30 uur thuis tegen Munkzwalm B, meteen al de eerste match van de terugronde. De eerste match van het seizoen, de verplaatsing naar Munkzwalm-B, werd door KVC-B gewonnen met 2-4. Hangt er opnieuw winst in de lucht ? (NKMR)

Print